już po chwili smakowaliśmy chrupiący , świeży chleb z aksamitną margaryną. Ale nie tylko chleb – każda z nas dostała 2 kawałki szarlotki ( przepysznej szarlotki z kruszonką , ajjj ) – jeden na maśle , drugi na Kasi do pieczenia – naszym zadaniem było rozpoznać które jest które.Części się udało , ale tak naprawdę „ na farta” , gdyż nam , nie profesjonalistom , było na pewno trudno.Obydwa były przepyszne(...)której cześć zgadłyśmy prawidłowo … ale też nie obyło się bez wpadek.Świetna zabawa , którą wy śmiało możecie powtórzyć w domu – ciekawe ile z Was jest w stanie odgadnąć dany składnik bez próbowania i oglądania go.Z oknem mrok zapadał , a nasze wypieki pachniały zza drzwi.Burczenie w brzuchach zaspokoiliśmy przepysznym obiadem.Wyczekując efektu końcowego podglądaliśmy jak p. Tomasz przygotowuje praliny
Ostra na Słodkostopniach, góra - dół z termoobiegiem. PRZYPRAWA PIERNIKOWA DOMOWA - Przepis na nią tutaj: KLIKNIJ. MASA - WYKONANIE:Odmierzamy pół butelki piwa (szklankę) i doprowadzamy do wrzenia, w drugiej szklance piwa rozrabiamy mąkę z cukrem trzcinowym. Gotujemy jak normalny budyń aż zmieni kolor i konsystencję.Masło ucieramy z cukrem pudrem trzcinowym, powoli dodajemy wystudzony budyń i ucieramy, ucierając dodajemy miód(...)można w nim wyczuć bez problemu - zarówno w zapachu jak i w smaku. Szczególnie dobry jest na 2 dzień gdy "naciągnie" masy i powidła. Szczerze mówiąc tego smaku nie da się zaszufladkować i jasno zinterpretować. To jest coś, co po prostu spróbować trzeba. Mistrzostwo? TAK!MASA:Masa jest cudownie kremowa i mocno piwna! Tu smaki walczą ze sobą
Wypisz Wymaluj(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto 3 bit bez pieczenia to super prosty do wykonania deser, którego nazwa wywodzi się od uwielbianego przez wiele osób batonika 3 bit
Przepiski.plWitam Kochani tego ciepłego słonecznego dnia :-) Dziś przychodzę do Was z bardzo fajnym ciastem, które łączy w sobie te cechy, które najbardziej lubię: pięknie wygląda, jest
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuKremowy i wyrazisty sos z marynowanego zielonego pieprzu. Dzisiaj krok po kroku, tak żeby wyszedł już zawsze i każdemu – bez rozwarstwiania, bez grudek – gładki i kremowy
Karo in the KitchenMacie czasami ochotę na pizzę, ale nie chcecie jej zamawiać, ani tym bardziej nie chce się wam jej robić? W takim razie jest to idealny przepis
Taste of imaginationkolorowej marchewki z dodatkiem makaronu Pesso , jak dla mnie świetnego zamiennika dla popularnego kuskusu. Zobaczcie zresztą sami. Ryba i sałatka to doskonałe połączenie, tym bardziej, jeśli przygotowanie całości dania zajmuje kilkanaście minut. W przepisie wykorzystuję makaron bez gotowania, który śmiało może zająć miejsce kaszy kuskus, jest smaczny, łatwy i szybki w przygotowaniu, a dzięki specjalnej technologii produkcji jego skład(...)strony mięsa (bez skóry) obtoczyć w sezamie. Oliwę rozgrzać na patelni, smażyć 2-3 minuty najpierw od strony skóry dociskając drewnianą łopatką, żeby filety się nie wywinęły. Przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze 2 minuty. Usmażonego sandacza wyłożyć na sałatkę i od razu podawać. 1 porcja to ok. 455kcal , węglowodany: 40g, białko: 35g, tłuszcz: 17g Informacje dla diabetyków
DietologNawet nie pamiętam czy kiedyś jadłam Perliczkę, dlatego pojawiła się na niedzielnym obiedzie. Przygotowana w pomarańczach, z chrupiącą skórką. Składniki: - 1 perliczka ok 1 kg - 1/4
Kulinarne życieWilgotne ciasto z dodatkiem purée z dyni, delikatny krem z dużą dawką orzechów przykryte kołderką z kroplami złotej rosy. Inspiracją do powstania dania była życzliwość marki Helio , marki S tovit. Składniki: na ciasto miodowe: 500 g mąki 200 g cukru 200 g masła 2 jajka 1 żółtko 2 łyżki miodu Stovit 2 łyżki mleka 2 łyżeczki sody oczyszczonej(...)żeby masa całkowicie zastygła. Masa śmietanowa: Następnie ubijamy śmietanę dodając pod koniec śmietan-fixy z odrobiną cukru pudru. Połowę ubitej śmietany wykładamy na puree z dyni, po czym, wykładamy drugą połowę śmietanowej masy wymieszanej z orzechami. Ciasto schładzamy a następnie przykrywamy górną warstwę bezową. Ciasto schładzamy najlepiej całą noc w lodówce. Smacznego! Skontaktuj się z kancelarią, która gwarantuje profesjonalne
Podróż w kulinariaTym razem potrawa z gatunku tych wykwintnych... makaron z krewetkami. Wbrew pozorom jest on niezwykle prosty do przygotowania i nie wymaga od nas zbyt wiele czasu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!połączenie. To też jedne z ulubionych składników małża. A to właśnie z okazji jego 30 urodzin powstał torcik. Można zrezygnować z dodatku kawy, jeśli za nią nie przepadacie i dać do masy więcej kakao – będzie równie pysznie. Staropolski tort orzechowo-kawowy – blaty: 300 g zmielonych orzechów włoskich (można zmielić w malakserze lub młynku do kawy) 1,5 szklanki(...)cukrem pudrem na puszystą masę – podwoją, a nawet potroją swoją objętość. Dodajemy skrobię ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Miksujemy. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy zmielone orzechy. W drugiej misce ubijamy białka wraz ze szczyptą soli (widełki trzeba wcześniej umyć – inaczej białka się nie ubiją na sztywno). Po odwróceniu miski do góry dnem nie powinny wypływać. Przekładamy połowę
Poezja smakuGdy gotujemy rosół, bulion, smak na zupę... zawsze zostaje nam mięso. Sposobów na zagospodarowanie jest pełno, mogą być różnego rodzaju pierogi: pierogi z mięsem , pierogi z
królestwo garówMięso kaczki jest rewelacyjne. Dobrze wypieczona, mięciutka i soczysta z podpieczoną skórką i mięsem odchodzącym od kości. Moja była naprawdę idealnie doprawiona. Wyczuwalna ostrość chili
potrawyregionalnePamiętacie te przekładane wafle? Kto u Was w domu robił najlepsze? Te z dzisiejszego przepisu to bardzo szybka wersja znanego smakołyku – tortu Pischinger. Mocno kakaowe, idealnie
Karo in the Kitchenwarto – to kapusta, która nie tylko ma wiele wartości odżywczych, ale także charakteryzuje się wspaniałym, lekko orzechowym smakiem. Teraz jarmuż jest dostępny w coraz większej ilości sklepów, więc dania z niego będą pojawiać się u mnie częściej. Na początek przygody z jarmużem polecam chipsy – jarmuż bowiem można podgrzać na chrupiąco. Chipsy z jarmużu można smażyć, jednak zdecydowanie(...)dwóch turach). Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 4-8 minut. Jarmuż powinien zacząć się brązowić i być chrupiący – najlepiej spróbować. Chipsy zachowują swoje chrupkie właściwości nawet na drugi dzień. Post Chipsy z jarmużu pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku