Kieszonkowa owsianka w drugiej, doskonalszej odsłonie. Pierwsza wersja choć była smaczna, to czegoś mi w niej brakowało, reszta Rodzinki wcinała ciacha i dziwiła się co mi nie pasuje, a za mną chodził inny, lepszy smak tych zdrowych ciasteczek. Częściowo zamierzenie, częściowo przypadkowo (z braku części płatków jaglanych dałam amarantusowe) wyszedł cudowny, bardzo smaczny i zdrowy twór. Choć nadal najsmaczniejsze
Smaczne ZdroweKurczaka oczyszczamy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Dokładnie nacieramy (wewnątrz i na zewnątrz) olejem, solą, pieprzem, papryką słodką i wędzoną (możemy dać inne - swoje ulubione przyprawy). Wkładamy do woreczka foliowego i odkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień wyjmujemy go - ok. 2 godziny przed pieczeniem (aby nabrał temperatury pokojowej). Obieramy warzywa, myjemy i kroimy (ziemniaki i cebulę w zależności(...)wyjęciu z piekarnika kurczaka ostrożnie zdejmujemy z butelki i pozostawiamy na 8-10 minut, zanim go pokroimy. Kurczak generał z warzywami, to naprawdę proste, szybkie i przepyszne danie. Mięso przygotowane w ten sposób jest kruche, delikatne i bardzo soczyste. Tłuszcz wytopi się podczas pieczenia, skórka jest rumiana oraz chrupiąca. Dodatkowo mamy już upieczone warzywa. Oczywiście dodatek
mojewypiekiinietylkosmaku. Postanowiłam na weekend upiec taki chleb i jeżeli jesteście ciekawi efektów to zapraszam do lektury! OPAKOWANIE Otrzymujemy kartonik z dwoma torebeczkami – w jednej jest mączna mieszanka w drugiej drożdże. Ta ilość pozwala nam na upieczenie jednego bochenka chleba. Na opakowaniu opis wszystkich czynności, które musimy wykonać oraz ewentualnych składników, które musimy dodać. W tym przypadku jest(...)powalił. Mi przypomina on trochę chleb tostowy. Czy kupię ponownie – chyba nie. Przetestuję też mieszankę na ten drugi chleb. Wolę mój chleb z ziarnami i focaccię . Czy w Polsce w Lidlu też dostępne są te mieszanki? Testowaliście już? Dajcie koniecznie znać
Szybko Tanio Smaczniejednej osoby.Danie bardzo latwe do przygotowania,smaczne i niezwykle efektowne.Jest to juz moja druga dynia faszerowana.Pierwsza byla z nadzieniem miesnym,niestety nie zdazylam zrobic zadnego zdjecia.Dzisiejsza jest faszerowna kasza gryczana i pieczarkami .A calosc pieczona w pysznym pomidorowo-kokosowym sosie.Swietne danie rowniez dla wegetarian.Bardzo polecam!Skladniki na 2 duze porcje:1 dynia hokkaido
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wytyczne i sugestie, które żadną miarą nie zastąpią praktyki, więc korzystajcie ile możecie z sezonu wiosenno-letniego i grillujcie. Przy okazji sprawdźcie również jakie przygotowaliśmy dla Was przepisy na dania z grilla . Te ostatnie zawierają sporo dodatkowych porad nt. grillowania konkretnych produktów. Spis treści Wybór produktów i proces grillowania Co grillujemy? W czym / na czym grillujemy? W jakiej temperaturze(...)dużo ciepła. Lekki wiatr przydaje się z kolei dlatego, że ułatwia rozpalenie węgla. Nie oznacza to jednak wcale, że nie da się zrobić grilla np. w czasie deszczu w temperaturze 18 stopni – przynajmniej pod warunkiem dostępności jakiegoś małego zadaszenia. Da się, zapewniam o tym, choć z opisanych wyżej powodów może być to utrudnione. Niektórzy potrafią zrobić grilla również w środku
Kulinarna PokusaDzisiaj zapraszam Was na szybką do przygotowania, prostą i bardzo smaczną zapiekankę ryżową z warzywami i udkami kurczaka. Danie idealne, gdy nie mamy czasu na gotowanie. Warto dodać, że powyższa zapiekanka sprawdza się rewelacyjnie na drugi dzień - łatwo się odgrzewa i jeszcze lepiej smakuje. Składniki: 4 udka z kurczaka 1,5 szklanki ryżu basmati(...)kurczaka umyć, osuszyć i natrzeć solą, pieprzem oraz słodką paprykę. Przygotowane kawałki mięsa ułożyć na samym wierzchu. Całość zalać gorącą zalewą. Jeżeli nie daliście rady wlać od razu całej zalewy to można ją dolać do dania podczas pieczenia. Zapiekać bez przykrycia około 60-70 minut w 180ºC (tj. piec tak długo, aż mięso się zarumieni, a ryż
Ugotowaćdobrze nawoziłam. Część podziurawionych i pociętych bezlitośnie przez grad liści obcięłam, żeby dać światło i możliwość młodym pędom. Gałązki się porozwidlały, a wilce poszły do góry jak szalone. Gdyby balkon był ogrodzony kratką od góry do dołu, na 200% zarosłyby cały. Teraz, w drugim tygodniu sierpnia, balkon wygląda naprawdę pięknie. Jest bujny, soczyście zielony. Duże, sercowe liście(...)Rosła pięknie. Do czasu, aż połowę zżarł kot. Zostały mi jeszcze 3 roślinki, które powinnam przesadzić do dużo większej doniczki i chyba ogrodzić drutem kolczastym, żeby mój włochaty syn dał im szansę jeszcze urosnąć i zaowocować, bo będę musiała je trzymać w mieszkaniu. Zioła mają się dobrze – mięta rozrosła się jak dzika, bazylia tajska i ogrodowa trzymają się mocno. Plan
Karo in the Kitchenłatwa do robienia i tania orientalna zupa z soczewicy w wersji polecanej przez kulinarną gwiazdę TV – Nigelę Lawson. Absolutna magia aromatów. Czas: 40 minut Poziom trudności: łatwe Liczba dań: 4 Masoor dal – czyli dalekowschodnia pomidorowa Masoor dal oznacza po prostu zupa z soczewicy. Na Dalekim Wschodzie jest tym, czym pomidorowa u nas. I choć oczywiście Pomidorowa(...)kumin. Kumin, który jak wiadomo jest samcem alfa wśród przypraw, bo ma niebywałą tendencję do dominowania wszystkich pozostałych i aromatu całego dania i dlatego trzeba go używać z umiarem i ostrożnie, w masoor dal schodzi na drugi plan, harmonijnie współgrając z resztą przypraw. A jest go w zupie naprawdę sporo. Eugeniusz uważa, że jest to najlepsza zupa jaką jadł
Niedzielny kucharzpatelnie, smażyć duże placki ziemniaczane.Na każdy placek,złożony na pół , na połówce ułożyć farsz ,posypać tartym serem i zakryć drugą połówką .Zarumienić z obydwu stron.:)) Podawać placki ziemniaczane nadziewane na gorąco. Smaczne i bogate danie z tradycyjnych składników. Placki ziemniaczane mogą być gotowane z różnymi nadzieniami - z kapustą, grzybami, kiełbasą, z bukietem warzyw. Bardzo szerokie
w mojej kuchniSzybka w przygotowaniu, idealna na imprezę lub drugie śniadanie bardzo aromatyczna sałatka z kurczakiem, mocno wyczuwalną mieszanką przypraw curry, delikatnie słodkimi rodzynkami, brzoskwiniami oraz
Szalona Kuchnia Ewelinypokrojony w cienkie plastry , wszędzie , nawet na udach Dodatkowo , nabieramy na rękę marynatę i także upychamy pod skórę, jak najwięcej , gdzie się da , przecierając , już tylko delikatnie ,resztą , wierzch oraz spód kuraka . Odstawiamy na noc do lodówki . Drugiego dnia pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 C , ( góra i dół ) z termoobiegiem , pilnując , żeby skóra się nie przypalała , gdyż cukier , który
Ogrodnik w podróżywersji łatwej do pojadania małymi łapkami uzbrojonymi w łyżkę. A ja zawsze poszukuję i bardzo doceniam każda propozycję dania na szybko. Bo tak: szkoła zaczyna się o 8.55, a przedszkole o 9.00. To drugie kończy się o 12.00, a ta pierwsza o 3.30. Pomiędzy zawsze trafi się jakieś zajęcie: a to wizyta u lekarza, czy pielęgniarki
Lejdi of the housepiekarniku nagrzanym do 170°C gorące ciasto nasączamy przygotowanym syropem ( jako, że pierwszy r az r obiłam to ciasto nie ryzykowałam i dałam ½ szklanki jednak wydaje mi się, że cisto jest wstanie faktycznie przyjąć całą ilość, na drugi raz przetestuję z dodając cał y s yrop ) Źródło: Ugotuj.to
Słodkie zapomnienieokoło 50 minut. Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach aż całkiem ostygnie, zimne ciasto polać masą kajmakową podgrzaną lekko -tak aby dała się rozsmarować na cieście z 2 łyżkami mleka. Schłodzić i podawać. Najlepiej smakuje na drugi dzień po upieczeniu. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamongotuje się z połowy tuszki (korpusu z szyją, jednym skrzydłem i nogą). Ponieważ ja nogi z kaczki potrzebuję do innych dań (do przygotowania aromatycznego sosu z kaczki lub do confitu z kaczki), zamiast nogi daję drugie skrzydło. Dzięki temu z jednej całej kaczki mam kilka obiadów. Rosół z kaczki jest tłustą zupą, ale w prosty sposób
Moja Delicja