drożdżowe - 16813 przepisów (strona:752/1121)

Faworki 320

pudrem.  Razem ze mną w akcji Smakołyki na Tłusty Czwartek udział biorą: Kulinarne Szaleństwa Maniusi : [ faworki ] Moje Małe Czarowanie  : [ lane wężyki ] Rozpustne gotowanie : [  drożdżowe faworki ,  pączki z musem jabłkowym i cynamonowym lukrem ] Lidia  Sama słodycz u Asi : [  oponki serowe ] Kuchnia u Krysi  : donaty-pączki z dziurką

Moje domowe kucharzenie
Kolorowe Donaty w Kropeczki 299

odstawiamy na ok. 10 minut. Następnie dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto. Będzie ono miało rzadką konsystencje więc najlepiej przygotować je w food procesorze lub hakami do ciasta drożdżowego. Starajmy się nie dosypywać mąki. Odstawiamy do podwojenia objętości w ciepłe miejsce (ok. 1,5 h). Po tym czasie na oprószonej mąką stolnicy rozwałkowujemy ciasto na grubość

Słodka Strona
Mało obiektywna recenzja - Pizzeria Kawiarnia Viva Mikołów 215

zostanie Wam na talerzu chociaż odrobina sosu, zatopcie w nim kawałek tej bułki. Seks już nie będzie w tym dniu potrzebny. Przechodząc jednak do wczorajszego wieczoru, jadłem proste bułeczki drożdżowe wypieku własnego pizzerii, z serem i masełkiem czosnkowym.To jest bardzo popularna strawa, w wielu pizzeriach w Polsce i na Świecie. Jadłem to w wielu miejscach, ale najbardziej smakowało

BaRepas
Lane kluski z boczkiem i gotowaną kiszoną kapustą z kminkiem 281

pieprzem, ewentualnie jeszcze cukrem. Przed podaniem odcedzić. Lane kluski: W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli. Z podanych składników wyrobić ciasto (ma mieć konsystencję lekko rzadkiego ciasta drożdżowego). Gotowe ciasto przełożyć do woreczka foliowego (użyłam woreczka na mrożonki, bo jest wytrzymały i się nie przerywa) i odciąć jeden z narożników (otwór ma być wielkości orzecha laskowego). Na gotującą się

Oryginalny smak
Pikantne, razowe bułeczki 139

gram świeżych drożdży łyżka cukru trzcinowego szczypta oregano, chili, bazylii 2 łyżki oliwy z oliwek z dodatkiem chili + 2 łyżki do wysmarowania bułek 1/2 łyżeczki soli   Ciasto drożdżowe zazwyczaj robię według przepisu mojej mamy, zawsze w tej samej kolejności. Zaczynam od zrobienia rozczynu. Świeże drożdże mieszam z cukrem aż do uzyskania płynnej masy. Dodaję kilka łyżek mąki oraz mleka

Mango Papaja
Bułeczki wytrawne z serem i salami 149

Drożdżowe ciasto zawsze pachnie w całym domu, uwielbiam to!. Dzięki oliwie z oliwek bułki dłużej pozostaną świeże i miękkie. Dodatki możecie sami komponować wg. uznania i gustów domowników.  Składniki na 14-15 sztuk: 60 dag mąki pszennej  5 dag świeżych drożdży 1 jajo 2 płaskie łyżeczki soli 1 szklanka ciepłego mleka 3 łyżki dobrej oliwy z oliwek

Apetyczna babeczka
Dietetyczne pączki orkiszowe z piekarnika,100% bez cukru 1178

zatem z czystym sumieniem polecam przepis na pączki nie ociekające tłuszczem. Są równie puszyste,lekkie jak piórko i aromatyczne jak te tradycyjne,a o ileż zdrowsze.Naprawdę nie przypominają drożdżowych bułeczek,smakują jak autentyczne pączki.Dzięki pieczeniu w muffinkowych foremkach idealnie zachowują kształt pączków.Bardzo łatwe do przygotowania.Dodatkowy plus,ciasto można przygotować w wieczór poprzedzający pieczenie,co znacznie przyspiesza

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bułeczki z gruszkami 193

Delikatne ciasto drożdżowe a w środku gruszki i żurawina.     Składniki: -ok. 4 szklanki mąki -300 ml ciepłego mleka -5 dkg drożdży -10 dkg masła -3 żółtka i jajko do smarowania -3 łyżki cukru -szczypta soli -aromat -2 łyżki oleju -gruszki z zalewy -garść żurawiny -można dodać garść orzeszków ziemnych    Gruszki, żurawinę i orzeszki kroimy w kostkę

Maminek kulinarny
Krucho -drożdżowe pierożki z marmoladą 230

Zrobiłam krucho-drożdżowe pierożki z marmoladą, na potrzeby Dnia Babci w domu. Zrobiłam pierożki...żeby nie robić...rogalików ! Składniki: – 250 g masła – 3 szklanki mąki pszennej typ 500 http://mlyn-kopytowa.pl/ – 60 g drożdży świeżych – 1 łyżka cukru pudru – 1/4 litra kwaśnej gęstej śmietany (18%) – 8 g cukru waniliowego Nadzienie: – dowolna marmolada lub powidła Z 1/3 szklanki śmietany, świeżych drożdży

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto z brzoskwiniami 314

Uwielbiam ciasta drożdżowe z owocami i kruszonką. Ciasto z brzoskwiniami  SKŁADNIKI: Ciasto mąka - 1 kg drożdże - 100 g mleko - 1 i 1/2 szkl cukier - 250 g margaryna - 250 g jajka - 4 szt zapach śmietankowy sól- szczypta KRUSZONKA margaryna - 0,5 kost cukier - 0,5 szkl mąka - 250 g DODATKOWO brzoskwinie - 1 puszka ( 850) ml  PRZYGOTOWANIE: Do miski pokruszyć

Kuchnia Danusi
Drożdżówka z kruszonką 463

drożdżówką jest jeden problem - wyrabianie. Mam przepis na szybką drożdżówkę sypaną z niezwykle delikatną kruszonką. Osobiście robię taką zawsze, gdy najdzie ochota na coś drożdżowego. 10 dag świeżych drożdży 22 dag cukru 2 łyżki cukru waniliowego 3/4 szklanki mleka 20 dag masła 4 jajka 64 dag mąki pszennej szczypta soli Mleko podgrzać (ma być letnie), masło stopić, jajka roztrzepać. Przygotować

Kuchcik gotuje
Ciasta 471

biszkopcie z bitą śmietaną Ciasto kawowe z powidłami i bitą śmietaną Szarlotka z lukrem Marcepanowe ciasto z śliwkami Rolada biszkoptowa z jabłkami Ciasto na oleju z czerwoną porzeczką Drożdżowe z rabarbarem i truskawkami Ciasto ucierane z rabarbarem i truskawkami Ciasto ucierane z rabarbarem Miodownik z kremem z kaszy manny Ciasto szpinakowe z granatem Szarlotka na kruchym cieście Czekoladowa pokusa Ciasto

Ala piecze i gotuje
Boże Narodzenie 483

alpejskie z powidłami Cynamonowe ciasteczka Kostka kokosowa - lamingtony Kruche babeczki z makiem Ciasteczka pomarańczowe Rogaliki budyniowe Makowo kokosowe z żurawiną Kuleczki śliwkowe bez pieczenia Brazylianka Keks na białkach Kasztanki Drożdżowe kapuśniaczki Amoniaczki Lebkuchen Ciasteczka z maszynki Kruche babeczki z powidłami i orzechową bezą Rogaliki z białym makiem Rogaliki z orzechów laskowych Sałatka szuba Krokiety z mięsem Pierniczki królewskie z marcepanem

Ala piecze i gotuje
Chleb jak z duńskiej piekarni 182

rozgrzeje raczej duszę niż ciało, a to ostatnie właśnie rozgrzania się domaga. Odpowiedź jest prosta - trzeba włączyć piekarnik. Żeby nie działał bezproduktywnie, tylko dla kaprysu, najlepiej wypełnić go drożdżowym ciastem, które swym ciepłem zamieni w aromatyczny bochenek, który będzie można, jeszcze ciepły, zjeść na kolację z masłem i ewentualnie odrobiną dżemu. Mam dla Was przepis idealny. Ja co prawda mój

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pieczywo 194

owocami goji Chleb pszenno żytni z otrębami Chleb pszenny na zakwasie s Chleb pytlowy z siemieniem lnianym Chleb z smażoną cebulką i słonecznikiem Polski chleb wiejski Bagietka pszenna Bułeczki drożdżowe z parówką Chleb orkiszowo żytni na zakwasie Zakwas żytni Chleb z rodzynkami i orzechami Bułki greckie Tiropsomo Krokiety z chleba Bułki śniadaniowe Chleb tygrysi Bułeczki z nadzieniem Rogaliki maślane Chałka

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania