Nie pamiętam skąd brałam przepis na tą chałkę, ale jest przepyszna. Uwielbiam jak pieczywo drożdżowe jest puszyste.. i jeszcze tak wspaniale pachnie podczas pieczenia, że nie można się doczekać kiedy będzie można ukroić kawałeczek. Naprawdę jest przepyszna, polecam :-) Składniki na dwie chałki: 500 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży lub 15 g suchych 1 szklanka ciepłego mleka 50 g cukru 1 jajko Szczypta soli 50 g masła lub margaryny. Składniki na kruszonkę: 100 g mąki 50 g masła 40 g cukru 1 cukier wanilinow... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...