teraz miesiąc z Netflixem, czyli mam testowy miesiąc, kiedy oglądam co najmniej jeden film lub serial dziennie. Mój domowy internet ledwo zipie, ale obejrzałam między innymi ciekawy dokument o produkcji sake. Japoński etos pracy sprawił, że postanowiłam dać sake drugą szansę. Pierwszy raz piłam sake w sushi barze. Była obrzydliwa. Prawdopodobnie właściciele tej knajpy kupili najtańszy bimber jaki udało(...)modnej klubowej dzielnicy Tokio. Zawiera owoce kumkwatu, które smakują jak małe gorzkie mandarynki. Drink jest słodko kwaśny i bazyliowy. Składniki: 2 kumwaty 6 listków bazylii 10 ml syropu cukrowego 60 ml sake woda gazowana Jak przygotować Wzgórza Roppongi? Owoce miażdżymy, dodajemy bazylię. Mieszamy w shakerze z kostkami lodu, syropem i sake. Odcedzamy i uzupełniamy wodą mineralną. Lubisz moje
Ugotowane pozamiataneCo może być silniejsze niż miłość do domowego chleba? Miłość do jego wyrabiania i pieczenia;) Od zakwasu aż po kolejny złocisty bochenek. Bardzo się
Obiad gotowyBułki z drożdżowego ciasta z tartym jabłkiem, cynamonem, kardamonem i rodzynkami – Królewskie Ciasto W niemieckojęzycznej Szwajcarii popularne jest drożdżowe ciasto Trzech Króli ( Dreikönigskuchen ). To ciasto
Tajemnice SmakuCzas czytania: 3 min Kurczak w sosie orzechowym podany z ryżem i świeżymi warzywami Jak szybko i smacznie przygotować danie z kurczaka? Dzisiejszy przepis to odpowiedź
SprawdzonaKuchnia.plNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomibabki. Cała szczęśliwa byłam, że tak mało kosztowała, bo jak wiecie (chociaż do nie dawna ja tego nie wiedziałam) formy ozdobne potrafią nadszarpnąć domowy budżet. W powrotnej drodze do domu, w głowie szukałam odpowiedniego przepisu który ukazałby piękno foremki .... to nie było łatwe.... M lubi baby.... jak to zazwyczaj u mężczyzn bywa(...)zrobiłam: 1/3 szklanki śmietany kremówki(słodkiej) 1 łyżka kawy inki 100g gorzkiej czekolady 1 łyżka Golden syrop (jeśli nie macie może być miód) Śmietanę podgrzać w rondelku pokruszyć czekoladę dodać kawę inkę i golden syrop i zamieszać
Piekarz-Kucharz-GarkotłukPyszne na słodko..konkurs zakończony..i trzeba w końcu ogłosić wyniki..dostałam sporo zgłoszeń- dziękuję bardzo, chociaż widziałam ,że na innych blogach też takie konkursy i
Moje domowe kucharzenieFit batony z prosem ekspandowanym. Oto kolejny dowód, że nie musimy wydawać pieniędzy na batony zakupione w sklepie. Gdy tworzymy własne batoniki , wypełnione naturalnymi składnikami, takimi
Zdrowy Styl Joannyzupełnie mi nie odpowiadały. Moja propozycja zawiera kaszę jaglaną, daktyle, orzeszki ziemne, płatki owsiane i orkisz ekspandowany (zamiast kangusów). Skład Nestle Kangus: pszenica (68,7%), cukier, oligofruktoza, syrop glukozowy, miód (2,8%), olej palmowy, substancje wzbogacające: witaminy i składniki mineralne (niacyna, kwas pantotenowy, witamina B6, ryboflawina (B2), kwas foliowy, wapń) Przepis Składniki Spód orzeszki ziemne, płatki(...)ciasta, a ten dół wylądował na górze, choć w planie miał być wierzch czekoladowy. Czysta improwizacja! Mistrzyni Mama? Tak jak i Ty ♥ Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella
lady-och-mistrzyni.blogspot.comNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Domowe ciastazłocistego koloru (ok. 20 minut). Powstały biszkopt białkowy ma być mokry i lepiący. Odstawiamy do ostygnięcia *Najlepiej użyć prostokątnej/kwadratowej blachy, którą każda z nas posiada w wyposażeniu piekarnika domowego. Będziemy z ciasta wykrawać 2 koła o średnicy 18 cm. Krem biała czekolada i kokos: Żelatynę wkładamy do wody z lodem. W rondelku umieszczamy mleko, żółtko, cukier i wiórki. Pasteryzujemy(...)cukru umieszczamy w rondelku i zalewamy wodą ( ok. 1 cm ponad powierzchnię cukru). Zagotowujemy do temp. 116 ° C/ próby nitki. Ubijanie białek synchronizujemy z gotującym się syropem. Miksując na wolnych obrotach białko, wlewamy syrop. Miksujemy do ostygnięcia. Tort wyciągamy z lodówki, pozbywamy się rantu i folii. Przekładamy go na podkładkę cukierniczą i rozsmarowujemy bezę na wierzchu. Przypalamy palnikiem. Dół
DominikaDolciCzas czytania: 3 min Jak je opisać? Bułki pełne jagód w cieniutkiej, leciutkiej i puszystej otoczce z drożdżowego ciasta… Dziś zapraszam na najlepsze jagodzianki klasyczne
SprawdzonaKuchnia.plZ e wszystkich słodyczy na świecie (poza czekoladą oczywiście) najbardziej kocham nugat! Bardzo słodki, o piankowej, lekko ciągnącej się konsystencji i z mnóstwem orzechów. Najbardziej uwielbiam
Food SquareNalewka z wiśni jest jedną z najbardziej klasycznych, a jednocześnie najsmaczniejszych nalewek, jakie można przygotować w warunkach domowych. Idealnie nadaje się do rozgrzewania organizmu i wprawiania w błogi nastrój w chłodne, jesienne i zimowe wieczory, a do tego zostają po niej wspaniałe, alkoholizowane wiśnie, których można użyć jako dodatek do wielu deserów, od lodów po wymyślne ciasta. Przy tym wszystkim(...)się cukru, albo też- i tę wersję preferuję- od razu zasypujemy wiśnie cukrem, odstawiamy do czasu całkowitego rozpuszczenia się cukru, codziennie potrząsając słojem, (1-2 tygodnie), następnie powstały syrop zlewamy do butelek, a wiśnie zalewamy roztworem spirytusu i wódki, i pozostawiamy na co najmniej miesiąc w ciemnym miejscu. WAŻNE! W przypadku tej wersji, czyli zasypania w pierwszej kolejności owoców
Aromatyczne Podróże