Uwielbiam domowe wyroby mięsne. Lubię wiedzieć co zjada moja rodzina. Kanapka do szkoły czy do pracy z pieczonym kurczakiem to gwarancja smacznego i zdrowego posiłku. A
prawdziwe jedzeniesycąca i wspaniale rozgrzewająca. Nie robię je zbyt często ale kiedy już jest na stole to bardzo szybko z niego znika, Męska część domowników zajada zupkę z kromką chleba (najlepiej- takiego domowego). Polecam;) Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1,5 litra bulionu 2 ogórki szklarniowe 3 cebule 3 papryki kolorowe(czerwona, zielona, żółta) mały pikantny ketchup
Krakowskie smaki Aniprawdziwego,regionalnego,kaszubskiego oscypka zjadłam:) (Oscypki na Kaszubach są Truskawki Kaszubskiej brak) Zioła i przyprawy: Gadżety kuchenne: Lizaki: Znalazłam w końcu stoisko z prawdziwym,kaszubskim chlebem ze smalcem domowej roboty.Szkoda tylko,że w połowie"festynu" nie było już co kupić. Trafiliśmy nawet na koncert. Niestety po truskawkach nie było większego śladu poza 1 stoiskiem z kilkoma
Wielki apetytUwielbiam wszelkie domowe pasty do chleba, na Wielkanoc robiłam jajka faszerowane z chrzanem i bardzo przypasowało mi połączenie jajek z chrzanem dlatego postanowiłam zrobić pastę jajeczną z dodatkiem chrzanu:) Składniki: 6 jajek, 1-2 łyżeczki chrzanu Develey, 2 łyżki jogurtu naturalnego, pieprz czarny, sól, szczypiorek i pieprz czerwony. Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy
Aga w kuchniRolada drobiowa na zimno... Pyszna, domowa wędlina do chleba. O wyraźnym aromacie czosnku i zdecydownym smaku. Łatwo się kroi w cienkie plasterki i bardzo dobrze smakuje. Polecam! Składniki (na 1 kg rolady): Około 1,1 kg udek drobiowych - po obraniu ze skóry i kości - 650 g samego mięsa; 350 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka
Gospodyni MiejskaPasztet domowej roboty gości na naszym stole naprzemiennie z pieczonym karczkiem, boczkiem czy szynką. Ja i Mama należymy do mięsożerców i go uwielbiamy, Tato
Gosia gotujeciasto się udało, a ja po raz pierwszy poczułam tą trudną do opisania radość, satysfakcję, po prostu szczęście, jakie przeżywam odtąd za każdym razem wyjmując z piekarnika pachnące domowe ciasto lub chleb. Po pierwszej próbie nabrałam pewności, że następnym razem dam radę bez udziału telefonu i pomocy Mamy, i tak też było. Choć jeśli chodzi o gotowanie, sprawy potoczyły
KUCHARNIATrochę dziś pokręciłam się w kuchni, mimo że lekarz kazał mi nie wychodzić z łóżka... dzięki temu upiekłam chleb i zrobiłam domowy twaróg. O tym będę pisać w kolejnych postach, a dziś zajmę się SERWATKĄ. Jest to płyn o zabarwieniu zielonkawo-żółtym, który gromadzi się przy produkcji serów. Wiele osób wylewa zbierający się płyn, ja natomiast postanowiłam zrobić szybki koktajl
Życie na widelcuOstrzegam... dzisiaj dietetycznie nie będzie ;) ale za to na pewno pysznie! Przepyszne domowe smarowidło do chleba, które zawsze możemy mieć w spiżarce, w oczekiwaniu na moment, kiedy będzie potrzebne. Jest bardzo mięsne i nie zbyt tłuste z wyraźnie wyczuwanym aromatem cebuli i majeranku. Składniki 1kg boczku surowego (niewędzonego) najlepiej stosunkowo chudego 30 dag wątróbki drobiowej 3 białe cebule Liść
Pyry na Gazdomowe mięsko ze słoika. Mało pracy a jakie smaczne. Wystarczy zmielić mięso, dodać przyprawy, zapakować w słoiki i do gara. Pasteryzujemy a potem zajadamy. A jeszcze jak mamy domowe bułeczki lub chleb to już rewelacja. A taka konserwa z cyklu wiem co jem to świetny i zdrowy zamiennik wędlin ze sklepu.rozwiń i czytaj przepis :Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniktórych bardzo przepraszam już nie opuszczę.A moją nową notkę po tak długiej nie obecności, chciałam zacząć od pachnących pysznych domowych bułeczek. W końcu wzięłam się za wypiek domowych bułeczek i chleba. Teraz się zastanawiam nad tym dla czego tag długo zwlekałam?. Bo wypiek domówki to bomba. Pyszności dużo lepsze niż z piekarni. Jak zaczęłam tak nie skończę.Bułeczki wyszły
Moje pyszne gotowanieDomowe paluchy do przegryzania, dodatki dowolne- słonecznik - dynia - gruba sól - mak - orzeszki i co tylko macie i lubicie :). Jeśli w domu są dzieci to warto pozwolić
Apetyczna babeczkaDomowe pachnące drożdżówki z pyszną kokosową kruszonką :), spróbujcie zrobić je sami!. Kokos dobrej jakości znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl. Składniki na ok. 15 sztuk: 1 kg mąki
Apetyczna babeczkakosteczkę lub rozdrobnij w blenderze. Twarożek i tuńczyka dokładnie wymieszaj w miseczce. Dodaj pokrojoną paprykę, chili oraz cebulę. Wymieszaj i dopraw do smaku. A jakie jest Wasze ulubione domowe smarowidło do chleba
Ze smakiem i z pasją