Nalewki już nabierają swojej mocy, dlatego warto je wypróbować. Polecam przepis na nalewki z rożnych owoców. SKŁADNIKI 1,5 kg owoców malin lub wiśni lub innych
W kuchennym oknie EwyProsty i szybki chleb na drożdżach bez konieczności zagniatania. Przepis został wymyślony w 1940 roku przez Brytyjkę Doris Grant. Dzięki mące razowej bochenek jest bardzo
wyzwania kuchenneLubię nowe wyzwania ! Ciasto buraczkowe... o tym nigdy nie słyszałam. Do tej pory zawsze kojarzyło mi się z daniami wytrawnymi... Przepis znalazłam na
Kulinarne przygody GatityDzisiaj mamy testową wersję dżemu śliwkowego, który powstał zupełnie przypadkowo i nie był wcale planowany. W piwnicy stoją jeszcze zeszłoroczne powidła :-), ale przy okazji kupowania śliwek
Kulinarne przygody GatityZa oknem coraz chłodniej, więc pora wrócić do produkcji własnych wędlin. Staram się unikać tych sklepowych z wiadomych względów... Na pierwszy ogień
Kulinarne przygody GatityDzisiaj przerwa w świątecznych słodkościach, dzisiaj kuchnia serwuje pyszną terrinę z golonki . Będzie ona urozmaiceniem dla szynek, polędwic i baleronów podawanych na świąteczne śniadanie. Może zamiast
Kulinarne przygody GatityW Nowy Rok wchodzę ze świeżo upieczonym chlebem ! Czego i Wam życzę ! Dom pachnący chlebem od samego rana to jest to
Kulinarne przygody GatityDziś wracam do przetworów z cytrusów, bo cały czas trwa na nie sezon. Robiłam już konfiturę pomarańczową z kardamonem , ale ceny na pomarańcze są tak
Kulinarne przygody GatityPo raz pierwszy uczestniczyłam w Ezoterycznych spotkaniach przy piekarniku zorganizowanych przez Małgosię . Piekłyśmy wspólnie z innymi gotującymi dziewczynami pyszne bułeczki owsiane wybrane
Kulinarne przygody GatityZ cyklu Wypiekanie na śniadanie w tym tygodniu Małgosia wspólnie z Pauliną wybrały dla nas bardzo aromatyczny
Kulinarne przygody GatityZ cyklu Wypiekanie na śniadanie w ten weekend zmierzyłyśmy się francuskim wiejskim chlebem na zakwasie. Przepis wybrała dla nas jak
Kulinarne przygody GatityPrzepis ten dostałam wiele lat temu od mojej teściowej, która przywoziła suszone pomidory z Włoch, a potem sama zalewała je oliwą. Dzisiaj suszone pomidory są dostępne
Kulinarne przygody GatityW ten weekend z cyklu Wypiekanie na śniadanie Małgosia postawiła przed nami nie lada wyzwanie: croissanty według francuskiego
Kulinarne przygody GatityDziś na blogu wariacja na temat chleba razowego pszenno żytniego , który piekłam już jakiś czas temu. W nowej wersji mąkę pszenną razową zastąpiłam mąką orkiszową
Kulinarne przygody GatityZbliżają się Święta wielkanocne, więc powoli trzeba kompletować listę potraw, które możemy przygotować na świąteczny stół. Dziś jedna z propozycji mięsnych, czyli pieczona szynka w
Kulinarne przygody Gatity