Podczas ostatniej wizyty w restauracji indyjskiej zamówiłam placki/chipsy z mąki z soczewicy (pappadums). Tego jeszcze nie jadłam, a za każdym razem staram się spróbować czegoś nowego
Zdrowa Kuchnia SowyDzisiaj odświeżam przepisy na publikowane przeze mnie wina i nalewki. Nalewka malinowa Wino z wiśni i czarnej porzeczki Wino
W kuchennym oknie EwyPisałam przy okazji robienia pierwszego majonezu , że mam już zaplanowany kolejny. I oto jest :) Smakowo również nam odpowiada, za to konsystencja jest dokładnie taka jak
chwile dla mnieSkładniki: wiśnie, cukier, sokownik, Przygotowanie: Opłukane wiśnie wrzucam do sokownika, zasypuje cukrem (stosunek 1:1) i gotuje aż sok zacznie spływać. Gorący sok wlewam do
Anioły w kuchniSok z dyni Zawiera witaminę A, B, B1, B2, C, E, PP, składniki mineralne takie jak miedź, potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo, zawiera również błonnik Dzisiaj
Anioły w kuchniAgrest jest jednym z najzdrowszych owoców. Dziś staje się mniej popularny, a szkoda... Sok z agrestu najlepiej robić w sokowniku. Ogrzane parą wodną owoce oddadzą
Anioły w kuchniGdy zaczynała kwitnąć róża u mojej mamy zrobiłam mnóstwo ucieranej , której używam do pączków rogalików....i którą uwielbiam jeść samą prosto ze słoika:) Ponownie róża zaczęła
Anioły w kuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne bułeczki z białym serem. Są puszyste, lekkie i mega smaczne. Idealne na drugie śniadanie do szkoły i
Marta GotujePigwa, którą prezentuję na zdjęciu jest z tego roku, ale ta nalewka odczekała cały rok. Wprawdzie nie ma jej dużo, jednak warto było czekać. Owoce
W kuchennym oknie EwySkładniki : Porcja dla 1 osoby : Szklanka mleka Łyżka masła Płaska łyżka miodu ( może być trochę więcej jak kto lubi ) Wykonanie
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęWpis pochodzi z www.mgotuje.pl To już drugi przepis na blogu na bułeczki do hamburgerów. Są równie pyszne, miękkie i puszyste w
Marta GotujeWczoraj zrobiłam swój pierwszy majonez. Przepis znalazłam tutaj . O ile w smaku jest niezły, to konsystencja mi nie do końca odpowiada, jest mocno lejący. Nie
chwile dla mnieChłodny, jesienny poranek. Mokry nos dotyka ciepłego ucha – budzę się natychmiast, świadoma, że koci alarm nie ma opcji „przełóż”. Absolutnie aseksowną chrypką ogłaszam
Gotuj z Blue RavenWiecie, że lubimy wszelaką wątróbkę. Bardzo często przygotowuję z wątróbek drobiowych pâté na różne sposoby. Co to jest pâté? To bardzo popularne we Francji smarowidło, tzw
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki: 3 szklanki ugotowanych ziemniaków 50 dag mielonego mięsa wieprzowego 2 łyżki rosołu (może być z koncentratu) 2 łyżki musztardy 2 jajka 2 duże cebule 2
Gorący kąsek