W tym tygodniu w cyklu Wypiekanie na śniadanie Małgosia ze Smaków Alzacji podrzuciła nam pomysł na tygrysi chleb, a przepis został zaczerpnięty od
Kulinarne przygody GatityNajwyższa pora brać się za przygotowanie zakwasu na żurek !Przy okazji Wigilii zamieściłam na blogu przepis na
Kulinarne przygody GatityTym razem w naszej kwietniowej piekarni Amber zaprosiła nas do wspólnego pieczenia pomidorowego jasnego chleba orkiszowego z sezamem. Przepis został zaczerpnięty z bloga
Kulinarne przygody GatityJakiś czas temu w ramach wspólnego pieczenia razem z innymi bloggerami piekłam wiejski chleb francuski na zakwasie . Bardzo nam przypadł do gustu, więc postanowiłam go
Kulinarne przygody GatityDzisiaj mała przerwa w szparagowym menu. Majówka już od jutra i wiadomo, kto żyw wyciąga grilla i grilluje ! Ale ponieważ pogoda od piątku ma być kiepska
Kulinarne przygody GatityTym razem nasz cykl Wypiekanie na śniadanie , organizowany przez Małgosię z agościł na blogu Eweliny . Wspólnie piekłyśmy bułki do
Kulinarne przygody GatitySezon na rabarbar w pełni, ale już teraz warto pomyśleć o tym, żeby jego smak został z nami na dłużej, wtedy kiedy świeży zniknie ze
Kulinarne przygody GatityZa oknem upał, najwyższa pora uruchomić maszynkę do lodów. W zeszłym roku po raz pierwszy robiłam i jadłam lody rabarbarowe . Bardzo nam posmakowały, więc
Kulinarne przygody GatityPieczone buraki Dziś przepis bardzo prosty, ale postanowiłam go zapisać, bo szczególnie na wiosnę czy też latem, gdy buraki
Kulinarne przygody GatityDo tej pory robiłam konfiturę tylko z wiśni, nie dodawałam do nich żadnych innych owoców. W tym roku doszłam do wniosku jednak, że trzeba
Kulinarne przygody GatityAdżika to ostry warzywny sos, który wywodzi się z kuchni kaukaskiej. Dziś można go spotka przede wszystkim w kuchni gruzińskiej, rosyjskiej i arabskiej. Odmian adżiki jest
Kulinarne przygody GatityDawno nie było na blogu wpisu z pieczywem w roli głównej. Letnie upały zdecydowanie mnie odstraszały od włączenia piekarnika. Ale póki co upały
Kulinarne przygody GatityJak co roku, we wrześniu uruchamiam moją suszarkę do grzybów i owoców. Suszyłam już jabłka , teraz przyszła pora na grzyby. Tym razem suszyłam
Kulinarne przygody GatityCiągle trwa sezon na przetwarzanie owoców i warzyw, aby potem w trakcie zimy móc z nich skorzystać, kiedy na targach już zabraknie świeżych produktów. Uwielbiam w
Kulinarne przygody GatityWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Cebulaczki to pyszne bułeczki drożdżowe z cebulą i żółtym serem. Moja rodzinka je bardzo polubiła Są przepyszne, można je
Marta Gotuje