Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: – drożdżówki z serem – drożdżówki z serem i rabarbarem – brioszki – ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką – drożdżowe ze śliwkami i kruszonką – racuchy drożdżowe – drożdżówki z truskawkami – drożdżowe topielec – mini pączki serowe – blok czekoladowy – Drożdżowy wieniec pizzowy – Drożdżówki z truskawkami i rabarbarem(...)Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką – Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką – sypana szarlotka CIASTO DROŻDŻOWE Z JAGODAMI PRZYGOTOWANIE: 3 h SKŁADNIKI CIASTO DROŻDŻOWE: – 480 g mąki pszennej – 2 opakowania (14-16 g) suchych drożdży (lub 30 g drożdży świeżych) – 250 ml ciepłego mleka – 100 g cukru – 1 łyżeczka esencji waniliowej – szczypta soli – 80 g roztopionego masła
nietylkopasta.plPosypane sprawdźcie koniecznie co pysznego firma ma do zaoferowania 😍 Nazwa: grysik / pyłek owocowy Firma: Zdrowo Posypane Grundmaster Skład: owoce liofilizowane 100% - truskawka / jabłko / wiśnia / ananas / czarna porzeczka / jeżyna / śliwka / czerwona porzeczka Masa netto: grysik – 14g saszetka / pyłek – 5g saszetka Informacje dodatkowe: bez konserwantów i zbędnej chemii, bez sztucznych aromatów, bez barwników, bez dodatku siarki, bez dodatku cukru, bez glutenu(...)owoców! Mamy do wyboru grysik (kawałeczki owoców) z ananasa, wiśni, jabłka i truskawki. Do tego zestaw pyłków (owoce w zmielone na puder) z truskawki, jeżyny, czarnej porzeczki, czerwonej porzeczki, śliwki i wiśni. W smaku przede wszystkim czuć skoncentrowany smak danego owocu, czyli naturalny smak bez żadnych sztucznych aromatów czy dosładzania. Szczególnie spodobało nam się to, że grysik fajnie chrupie
Candy Pandasjabłkami - przepis Chmurka czereśniowa z galaretką - przepis Choinka w serniku - przepis Ciasto kokosowe z borówką - przepis Ciasto migdałowe - przepis Cytrynowiec jabłkowy - przepis Cytrynowiec ze śliwkami - przepis Czekoladowiec chałwowo – borówkowy - przepis Deser cappuccino z borówką - przepis Deser kokosowy z wiśniami - przepis Drażetkowiec - przepis Extra mocna babka kokosowa - przepis Fantazja kokosowa(...)przepis Jesienna niespodzianka - przepis Jesienny deser wieloowocowy - przepis Kakaowiec ze śliwkami - przepis Kinder Country - przepis Kokosek z jabłkami - przepis Kokosek z malinami - przepisy Kokosowiec ananasowo – borówkowy - przepis Kremowy brzoskwiniowiec - przepis Mandarynkowiec z kremem - przepis Mini bajaderki - przepis Owocowa babka - przepis Piankowiec czekoladowy - przepis Pierikowe kanapki - przepis Piernik
Ciastka - domowe słodkościszklanka cukru (najlepiej dosłodzić wg własnego uznania) odrobina otartej skórki z pomarańczy 80-100 g herbatników czekoladowych rozdrobnionych i połączonych z 40 g roztopionego masła sos śliwkowy 2-3 śliwki 2 łyżeczki cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki cynamonu Wykonanie Dynię pokroiłam na kawałki i upiekłam w nagrzanym do 190C piekarniku do miękkości. Po upieczeniu usunęłam pestki oraz skórkę. Miąższ dyniowy przełożyłam(...)Następnie zmniejszyłam temp do 150 C i serniczki piekły się w niej przez ok. 30 minut. Serniczki studziłam w uchylonym piekarniku. W małym rondelku umieściłam pokrojone i pozbawione pestek śliwki. Zasypałam je cukrem trzcinowym i dusiłam z kilkoma kroplami wody. Gdy puściły sok, dodałam cynamonu i jeszcze gotowałam chwilę na wolnym ogniu. Gotowy sos przecedziłam, aby pozbyć sie skórek. Schłodzone
Raj dla Podniebieniapszennej ( dowolnej ) suche drożdże 7 g 1 łyżka soli 4-5 łyżek oliwy z oliwek 2 i 1/2 szklanki ciepłej wody 13 suszonych śliwek PRZYGOTOWANIE ; Składniki zaczynu przekładamy do miski, mieszamy i odkładamy na 9-12 godzin aby się przerobił, musi powstać zakwas. Po upływie tego czasu zakwas i składniki na chleb(...)powstanie gladkie, jednolite ciasto. Dwie foremi smarujemy oliwą, posypujemy płatkami owsianymi i do pierwszej przekładamy część ciasta, wyrównując je na wierzchu. Do drugiej części ciasta dodajemy pokrojone suszone śliwki i dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do drugiej foremki i również je wyrównujemy. Ciasta odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Może to być piekarnik , temperatura 30 % *, czas około
Kulinarne Fantazje Mariolibigosik wegański ze słodkiej kapusty Składniki: Większa główka młodej kapusty lub podobna ilość zwykłej, 3 cebule, 250 gramów boczniaków , około 8 pomidorów suszonych w zalewie z oliwy, duża garść śliwek wędzonych, ewentualnie suszonych, sos sojowy, sól, pieprz. Jak zrobić bigosik wegański? W garnku rozgrzej kilka łyżek oliwy z pomidorów, przesmaż na niej posiekaną cebulę oraz pokrojone w paseczki boczniaki. Dodaj(...)posiekaną kapustę – młodą grubiej, zwykłą drobniej, smaż nadal przez kilka minut, wsyp paprykę, wymieszaj, dodaj pokrojone w mniejsze kawałki pomidory oraz całe śliwki, wlej pół szklanki wody, dopraw trzema łyżkami sosu sojowego, solą i sporą ilością pieprzu. Duś pod przykryciem przez około 12 minut. Przepisy wegańskie Artykuł Wegański bigosik ze słodkiej kapusty z boczniakami i suszonymi pomidorami. PRZEPIS
Kulinarna Polskasoli Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać na jednolitą masę. Warto użyć blendera aby przyspieszyć proces. Odstawić na około 30 min a następnie smażyć na rozgrzanej patelni. Śliwki: Mrożone lub świeże śliwki podsmażać chwilę na patelni. Następnie dodać 1 łyzkę masła, 1 łyżeczkę cynamonu, odrobinę kardamonu i 2 łyzki erytrytolu lub cukru
Mohiellałyżeczka proszku do pieczenia 8) garść daktyli, garść moreli 9) garść rodzynek 10) kilka suszonych śliwek 11) 2 suszone gruszki 12) 2-3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 13) 2-3 łyżki kandyzowanej limonki 14) 3 łyżki suszonej żurawiny(...)Sposób przygotowania: 1. Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostudzenia. 2. Daktyle, morele, gruszki i śliwki kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z pozostałymi bakaliami. Wszystko delikatnie oprószamy mąką. 3. Do białek dodajemy szczyptę soli i zaczynamy ubijać. Po około dwóch minutach dodajemy cukier i ubijamy białka na sztywną pianę
Na kulinarnym poligonieszybkie serniki jak sernik z mascarpone , który polałam polewą czekoladową i udekorowałam borówkami. Świetnie nadadzą się inne owoce, tarta czekolada, wiórki kokosowe lub bakalie. Równie pyszny z kakaowym spodem, śliwkami i kruszonką będzie sernik ze śliwkami . Pyszny kakaowy spód, owoce w środku i chrupiąca kruszonka na wierzchu. Idealny deser nie tylko w święta. Jeśli wolisz serniki ze spodem, sprawdź
Zasmakuj Kuchnizwyczajne i nudne - to prawdziwe hity, które zrobią furrorę na świątecznym stole! Wśród nich znajdują się takie smaki jak: Biały Michałek, Kinder Bueno, Ferrero Rocher, pistacjowy czy śliwka w czekoladzie. Część przepisów na masy i nadzienia do mazurków mogą być znane, ale pozostałe to moje autorskie pomysły, które dopracowywałam przez dość długi czas, aż uzyskałam porządany smak. Masy te możecie(...)booku są opatrzone zdjęciami oraz wykonaniem krok po kroku, więc myślę, że nie powinniście mieć problemów z ich przygotowaniem. SPIS TREŚCI: PRZYKŁADOWE MAZURKI, KTÓRE ZNAJDZIECIE W E-BOOKU: Śliwka w czekoladzie Ferrero Rocher Kinder Bueno Oreo Pistacjowy Biały Michałek Zapraszam do sklepu
Kuchnia MagdaLenyzwyczajne i nudne - to prawdziwe hity, które zrobią furrorę na świątecznym stole! Wśród nich znajdują się takie smaki jak: Biały Michałek, Kinder Bueno, Ferrero Rocher, pistacjowy czy śliwka w czekoladzie. Część przepisów na masy i nadzienia do mazurków mogą być znane, ale pozostałe to moje autorskie pomysły, które dopracowywałam przez dość długi czas, aż uzyskałam porządany smak. Masy te możecie(...)booku są opatrzone zdjęciami oraz wykonaniem krok po kroku, więc myślę, że nie powinniście mieć problemów z ich przygotowaniem. SPIS TREŚCI: PRZYKŁADOWE MAZURKI, KTÓRE ZNAJDZIECIE W E-BOOKU: Śliwka w czekoladzie Ferrero Rocher Kinder Bueno Oreo Pistacjowy Biały Michałek Zapraszam do sklepu
Kuchnia MagdaLenyjajek 3/4 szklanki cukru ok. 200 g dżemu morelowego 250 g margaryny 350 g mąki tortowej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao 100 g suszonej śliwki kalifornijskiej 50 g suszonej moreli Dodatkowo: cukier puder do dekoracji Przygotowanie: Ciasto - śliwkę i morelę pokroić w kostkę. Margarynę rozpuścić w rondelku i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Mąkę
Ciastka - domowe słodkościsoku z cytryny, by całość była wyraźnie słodka i lekko kwaśna. Jeśli lubicie ostre smaki, możecie doprawić mięso odrobiną ostrej papryki. Jeśli nie lubicie rodzynek, możecie zastąpić je suszonymi śliwkami albo morelami, w ostateczności można tez zupełnie pominąć dodatek suszonych owoców - wtedy warto dodać więcej miodu. Tagine z kurczaka wspaniale smakuje z kuskusem lub ryżem i orzeźwiającą sałatką, na przykład(...)cynamonu, łyżeczka kurkumy, łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka kuminu (kminu rzymskiego - nie mylić z kminkiem!), opcjonalnie szczypta chili cebula, 2 duże ząbki czosnku, puszka pomidorów, garść rodzynek (można zastąpić suszonymi śliwkami lub morelami), ok. 1 i 1/2 szklanki wody, ok. 2 łyżeczek miodu (lub do smaku) kilka łyżeczek soku z cytryny (do smaku), kilka łyżeczek posiekanej świeżej kolendry lub natki pietruszki
Lekcje w kuchniŻeberka pieczone ze śliwką Piekielnie dobre żeberka z suszonymi śliwkami i powidłami, niebanalne połączenie powideł i przypraw sprawi, iż tak przygotowane żeberka zachwycą nas smakiem i staną się wytwornym daniem. czytaj
Kulinarna Chwila