I pomyśleć, że jeszcze niedawno nigdy bym nie pomyślała, że buraki można kisić :) A jednak można. I to ze świetnym efektem :) Przepis pochodzi z książki Dr
chwile dla mnieZrobiłam raz z ciekawości. Zakochałam się. Teraz robię go cały czas :) Nie zawiera cukru, więc można go podawać niemowlętom :) Składniki: 2 kg jabłek różnych odmian woda
chwile dla mnieSos powstał przypadkiem... Tak się dzieje, gdy ma się masę papryki przeznaczonej do kiszenia, a w żadnym polskim sklepie nie można trafić na suszony koper... Ale
chwile dla mnieTyle dobrego naczytałam się o kiszonkach, że gdyby wystarczyło mi czasu zakisiłabym wszystko co znajdę w sklepie. Poza tym w diecie dr. Dąbrowskiej kiszonki są szczególnie
chwile dla mnieUwielbiam paprykę marynowaną. Mam kilka sprawdzonych przepisów, z których korzystałam co roku. Jednak odkąd zaczęłam odżywiać się bardziej świadomie z żalem zrezygnowałam z przetworów zawierających ocet
chwile dla mnieKolejne mleko roślinne, mega łatwe do zrobienia. Polecam :) Składniki: 1 szkl. orzechów nerkowca 700 ml. wody przegotowanej 0,5 łyżeczki soli morskiej lub himalajskiej (opcjonalnie) Orzechy
chwile dla mnieDoskonale nadaje się do gotowania, pieczenia, smażenia, ma znacznie wyższą temperaturę dymienia niż zwykłe, można je też znacznie dłużej przechowywać (kilka miesięcy), poza tym (podobno) można
chwile dla mnieJeśli potrzebujecie przepisu na smaczną i wilgotną rybę , niewymagającą zbyt długiego przygotowywania to proponuję rybę w pysznym cieście drożdżowym .Jeżeli nie macie ochoty na dorsza to
Gorący kąsekDzisiaj przypada Światowy Dzień Chleba, więc prezentuję prosty i smaczny - chleb. Piekę go od bardzo dawna, smakuje on całej rodzinie, a znika w mgnieniu oka, kiedy
Truskawkowa FiestaBędąc na Podlasiu natrafiłam na piękny krzew kaliny koralowej. Przyznam, że wcześniej nic z niej nie robiłam, ale ponieważ jestem ciekawskie jajo i lubię przerabiać to
Smaczna PyzaPassata pomidorowa czyli nic innego jak przecier pomidorowy (ale jak super brzmi)... długo zabierałam się za jej przygotowanie, jakoś tak nie mogłam się zabrać. Z jednej
Smaczne ZdroweNaszło mnie na chlebek o odmiennym smaku, i tak powstał chleb na pół przygotowany z mąki pełnoziarnistej i pszennej, z zielonymi oliwkami i arabską przyprawą zatar
SMYKWKUCHNIWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię pieczone mięsko na kanapki. Nie dość, że świetnie smakuje to
Marta GotujeChlebek dyniowy ostatnio bardzo często gości na moim stole. Zakochałam się w pieczywie przygotowywanym z dodatkiem purée z dyni i korzystam w pełni z sezonu dyniowego
Smakołyki BerenikiMój foch na wędlinę ze sklepu nadal trwa! I dobrze mi z tym. A to mój pierwszy raz z szynkowarem, który jest prezentem od właścicieli
Blondynka Gotuje