Chleb razowy orkiszowo-żytni ze słodem i ziarnami na zakwasie
Chleb razowy orkiszowo-żytni ze słodem i ziarnami na zakwasie
Dziś na blogu wariacja na temat chleba razowego pszenno żytniego, który piekłam już jakiś czas temu. W nowej wersji mąkę pszenną razową zastąpiłam mąką orkiszową 2000, a do ciasta dodałam jeszcze 2 łyżki ciemnego słodu żytniego. Dzięki temu chleb nabrał pięknego ciemnego koloru i wyjątkowego smaku i zapachu. Przepis ten jest bardzo prosty, a chleb zawsze się udaje. Pamiętajmy tylko, żeby do chleba dodawać aktywny zakwas, to znaczy taki, który był dokarmiony 12 godzin wcześniej. To bardzo i... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity
Autor
Kulinarne przygody Gatity
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, chleb razowy, pieczenie, chleb na zakwasie, mąka, chleb z ziarnami, mąka orkiszowa, ciasto, pieczywo, mak, słonecznik, chleb mieszany, ciasto orkiszowe, domowe pieczywo, ciasto które zawsze się udaje, ciasto z makiem, proste ciasto, ciasta z masa, ciasto z masa
Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity
Dodaj komentarz