Warto od czasu, do czasu poświęcić trochę czasu , by wyprodukować własne wędliny. Jesteśmy pewni ,że są zdrowe, bez konserwantów, a w dzisiejszej dobie, to raczej unikatowe
W kuchennym oknie EwyNo cóż nie mogę się pochwalić, że sama zrobiłam tę roladę, ale na pewno powinnam zaprezentować kulinarne dzieło mojego męża. Ta pyszna rolada powstała dziś
W kuchennym oknie EwyPrzepis na dwie duże (34 cm) pyszne pizze - tym razem w wykonaniu Pana Domu ;) Ciasto wychodzi naprawdę świetne - dodatki - jakie lubicie - to moja propozycja CIASTO
Moje Kuchenne RewelacjeWiśnie to nie są moje ulubione owoce. Kwaśne, cierpkie, nie lubię ich na surowo. Ale na przetwory, kompot czy jako dodatek do ciasta czy do deserów
Smaczna PyzaFrużelina to taki rzadszy dżem o zawiesistej konsystencji. To kawałki owoców w słodkim żelu. Jest doskonałym dodatkiem do naleśników , gofrów , deserów .... Można polać nią lody albo
Smaczna PyzaTen dżem morelowy jest tak cudowny, że naprawdę trzeba się mocno powstrzymywać żeby nie wyjeść całego z garnka zanim trafi do słoików. Na razie schowałam go
Smaczna PyzaMorele - złote, słodkie, owocowe kulki. Na surowo, na przetwory, do ciast i innych potraw. Z rozrzewnieniem wspominam wielkie morelowe drzewo, które rosło lata temu w ogrodzie
Smaczna PyzaGalaretka z czerwonych porzeczek ma ładny kolor i pysznie smakuje. Dodatek ananasa sprawia, że ten smak jest taki trochę landrynkowy a kawałeczki jego miąższu wzbogacają fakturę
Smaczna PyzaRabarbar nigdy nie znajdował się na liście moich ulubionych warzyw i owoców, ale jego kwaskowy smak czasami jest pożądany. W tym przypadku dodał charakteru dżemowi truskawkowemu
Smaczna PyzaTe święta były wyjątkowe. Postanowiliśmy podejść bardziej ambitnie do tematu wędlin i kiełbas i przygotować je samodzielnie. W efekcie, wraz z DobraKielbasa.pl , przygotowaliśmy: białą kiełbasę wędzoną
OstryKęsWpis edytowany 21.06.2013 r. Kiedy rok temu spisałam ten przepis, Weronika (patrz: komentarze pod postem) doradziła mi, żeby nie gotować słoików. Mama potwierdziła, więc tak też
Kraina Tysiąca SmakówRobiłam ju ż sojowe i kokosowe , a teraz chciałam spr ó bowa ć jak smakuje ryżowe. O tym, ż e s ą dw a przepisy na
Zdrowa Kuchnia SowyRobiłam do tej pory mleko sojowe , kokosowe i ryżowe . Następne w kolejności miało być orzechowe z orzechów laskowych, ale najpierw zrobiłam migdałowe, orzechowe jeszcze chwilę poczeka
Zdrowa Kuchnia SowyW dzisiejszych czasach gdy wiele rzeczy uznawanych za zdrowe, okazuje się tak naprawdę niczym nie różnić od innych, oraz z racji tej, że w rodzinie mam
Smaczne ZdroweNa nadchodzące Święta Wielkanocne chciałabym Wam zaproponować pyszną, wiejską białą kiełbasę. Teraz takiej kiełbasy nie kupi się już w sklepie, czyste mięso bez zbędnych dodatków
Smaczne Zdrowe