Wiśnie drylujemy i zasypujemy cukrem. Po trzech dniach zlewamy sok. który gotujemy zbierając z góry szumowiny, następnie dolewamy spirytus w stosunku 1:1.... i tyle:)
Anioły w kuchniCudowne wspomnienie z dzieciństwa...słodkie wspomnienie lata... Można użyć owoce świeże lub mrożone. W zależności od ilości dodanej mąki ziemniaczanej, będzie gęsty lub płynny.Ja zawsze
Anioły w kuchniPyszne, słodkie, a przede wszystkim banalne w przygotowaniu. Homemade Malibu robi u mnie furrorę;) Co prawda nie jest to prawdziwe,ale likier kokosowy z tego przepisu
Anioły w kuchniKilka dni temu dostałam mms-a od mamy ze zdjęciem paczuszki.. czym prędzej więc wróciłam do domu zobaczyć co takiego się w niej kryje..
CzarnawisienkaDzisiaj po raz pierwszy zrobiłam budyń z mąki z ciecierzycy i muszę przyznać,że wyszedł mi naprawdę pyszny, bardzo lekki i delikatny. Moim zdaniem nawet lepszy
Kuchenny Skrawek NiebaJestem fanką tego pieczywa, jednak nie zawsze mam czas żeby jechać po kilka placków do sklepu.( mieszkam "na końcu świata" i wypad do sklepu
FarmażonyCóż może być lepszego od zimnych i orzeźwiających lodów w upalny dzień? Lody przygotowane w domu! Wiadomo, że ze względów technicznych takich rarytasów nie możemy zaserwować
peanutbuttermonsterCzy widzieliście, że zrobienie twix`a w domu jest na tyle proste, że z jego przygotowaniem poradzi każdy? Ja sam się zdziwiłem, że jest tak
Kuchnia ŁukaszaPieczenie chleba sprawia mi wielką frajdę, zwłaszcza testowanie nowych przepisów! Oto jeden z nich . Składniki ; 5 dag drożdży 3 łyżeczki cukru 1 kg mąki pszennej
Apetyczna babeczkaBigos w moim domu zawsze tworzy się przez dwa dni, a na następne dwa lubię go ostawić w chłodne miejsce, po takim czasie smakuje najlepiej! Składniki
Apetyczna babeczkaBeza mimo swej prostoty jest bardzo wymagająca, kluczem jest dobre wysuszenie. Subtelna, delikatna, słodka i taka krucha.... Składniki: 6 białek 18 dag cukru kryształu 18
Apetyczna babeczkaOd dawna nosiłam się z zamiarem zrobienia kostki rosołowej. W końcu się udało. Gdy czytałam przykładowe menu do diety Dr. Dąbrowskiej pierwszą moją myślą było
chwile dla mnieNie ma to jak w środku zimy otworzyć słoik z pysznymi, pachnącymi pomidorami i zrobić jeszcze lepszą pomidorówkę, gołąbki w sosie pomidorowym czy spaghetti. Składniki
Aga w kuchniBagietki z tego przepisu wychodzą bardzo dobre. Chrupiąca skórka i miękki miąższ, taka właśnie powinna być bagietka. Prawdziwe Francuskie bagietki muszą mieć 1 metr długości, lecz
Kuchnia ŁukaszaIdealne mleko skondensowane do kremów, deserów i po prostu jako dodatek do pieczywa. U nas w rodzinie wszyscy je bardzo lubią i dlatego nie stoi
Kuchnia Łukasza