szybkich potraw. Polega obsmażeniu składników w wysokiej temperaturze. My usmażyliśmy tylko krewetki. Warzywa upiekliśmy, bo tak jest zdrowiej i wygodniej. Jesteśmy też mega dumni z sosu zrobionego na bazie domowego masła orzechowego. Wierzcie, że ukręcenie własnego masła orzechowego to kwestia 10 minut, przy śmiesznie niskich kosztach. Zobacz przepis Wtorek: Pierś z kurczaka zapiekana w wysokiej temperaturze Próbowaliśmy różnych sposobów pieczenia(...)nimi pracy. Burgery bardzo smakują maluchom! Czwartek: Pieczona polędwiczka Sytuacja podobna jak z piersią z kurczaka: jak piec polędwiczkę, żeby jej nie wysuszyć. Tu sprawdza się patent z pieczeniem pizzy, którą wsadzamy do bardzo dobrze nagrzanego w piekarniku kamienia. Polędwiczkę piecze się na rozgrzanej wcześniej patelni, najpierw w bardzo wysokiej temperaturze, którą w drugiej połowie pieczenia trzeba obniżyć. Piątek: Krem
Niedzielny kucharzszklanki mąki pszennej 1/2 szklanki wody 25 g drożdży 2 łyżki cukru 1/4 szklanki mleka w proszku 1 jajko 1 żółtko 1 łyżka mleka 50 g masła szczypta soli domowy dżem z jeżyn KRUSZONKA: 1/2 szklanki mąki pszennej 50 g masła 1/4 szklanki cukru trzcinowego Przygotować zaczyn rozcierając drożdże z ciepłą, ale nie gorącą wodą. Odstawić(...)prostokąt o wymiarach ok 15 x 100 cm. Odłożone jajka wymieszać z mlekiem i pędzelkiem rozsmarować na całej powierzchni ciasta. Rozsypać kruszonkę zostawiając wolne brzegi. Za pomocą noża do pizzy pokroić naprzemiennie ciasto w trójkąty. U podstawy położyć łyżeczkę dżemu i zwijać w kierunku wierzchołka. Uformować rogalik, tak aby koniec znalazł się pod spodem. Układać na blasze z wyłożonym papierem
https:KKuchniaMniamsię przygotuje to najlepiej smakuje. A jeszcze jak koperek w nim „zatopimy”, to takiego nigdzie nie kupimy. Sos z kurkami będzie do niego idealny i będzie to obiad, nasz domowy niebanalny. A jeśli piwo do niego dobrze dobierzemy to najlepszy smak w całości osiągniemy. Składniki: 100 g mąki pszennej, 1 jajko, 1 łyżka masła, 100 g kurek(...)rozwałkowanym cieście układamy w niewielkich odległościach koperek. Przykrywamy drugim płatem ciasta i za pomocą wałka dociskamy jedno do drugiego. Ciasto powinno być jak najcieniej rozwałkowane. Następnie nożykiem do pizzy, ciasto kroimy w kwadraty, prostokąty, tak aby w każdym kawałku znajdował się koperek. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente. Sos: Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, dodajemy umyte
Moniki SmakołykiPiekłam już kurtoszkołacze , ale nie wyszły tak jak chciałam więc kolejne podejście i z innego przepisu.Nazw na ten drożdżowy wypiek jest wiele np.kołacz, trdelnik, kurtoszkołacz
Moje domowe kucharzenieDomowa lasagne to wbrew pozorom bardzo proste danie do przygotowania. Idealnie sprawdzi się na niedzielny obiad dla całej rodziny. Najlepiej smakuje zaraz po upieczeniu, kiedy ser
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wszystkie burgery to 200g świeżej grillowanej wołowiny podawanej w bułce wypiekanej według naszej wyjątkowej receptury i świeże warzywa od lokalnych dostawców oraz nasze wyjątkowe sosy. Do każdego burgera podajemy domowe, ręcznie krojone frytki". Cóż, pozostało mi się tylko przekonać jak jest naprawdę, bo opinie o Lub Burgerze były naprawdę różne. Wcześniej zorientowałam się w menu baru. Zaskoczyły mnie bardzo wysokie(...)ceny piwa, bo we wszystkich trzech (o ile dobrze pamiętam) kartach są różne (od 6-10 zł za to samo piwo). Poza burgerami można zamówić wcześniej wspomniane sałatki i pizze. W barze byliśmy jedynymi klientami. W telewizji leciał TVN24, a w głośnikach muzyka. Zawsze zastanawia mnie ten zwyczaj. Po co puszczać na ekranie coś czego się nie słucha? Szybko złożyliśmy
Pasja Smakutylko dobrej jakości ketchup i domowy sos czosnkowy. Nic tylko jeść ze smakiem. Takie nadziewane bułeczki śmiało możecie też przygotować np. na obiad lub zabrać ze sobą do pracy. Imprezowe bułeczki z pieczarkami i wędzonym kurczakiem można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno Szczerze polecam! Jak zrobić nadziewane imprezowe bułeczki? Wykonanie takich domowych nadziewanych bułeczek jest naprawdę proste(...)pyszne, tak jak i pozostałe produkty. Całą rodziną się w nich rozsmakowaliśmy Znajomym też ciężko się było oderwać od imprezowej deski z włoskimi serami, pyszną kiełbasą i wędliną. A pizza z włoskim salami… No coś cudownego <3 I oczywiście moje ukochane górskie serki wędzone. Kto też je lubi? Podsumowując… Napiszę krótko. Warto samemu się przekonać i zrobić
Słodkie okruszkiProste szaszłyki z grilla to błyskawiczna propozycja na danie z grilla. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, bowiem nie wypada od nas marynowania mięsa. Lista składników oraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Cześć :D Niedziela bez czegoś słodkiego? Nie raczej nie...musi być słodkie tak samo jak rosół :D Coś innego niż tradycyjne ciasto, placek - rogaliki. Zawsze jakaś
Pieprzyć z FantazjąMięso mielone daje wiele możliwości, więc postanowiłam z nim poeksperymentować i stworzyć te pyszne roladki przyprawione na sposób włoski, z mozzarellą w środku, owinięte chrupiącym boczkiem
Cooking Monsterludźmi. Domeną tego miejsca jest totalnie włoska atmosfera, gościnność i otwartość. Niestety tym razem trochę się zawiodłam co do menu. Wiecie, kuchnia włoska może być różna, a taka typowo domowa włoska jest oparta o chleb, ziemniaki, ser, zatem sporo węgli i tłuszczu. Generalnie oni tak jedzą, a ja lubię wybierać takie smaczki, które nie zaburzą zanadto moich glikemii. Dlatego kocham(...)wiedzą, roztaczają wokół siebie przyjazną aurę, dbają o nastroje uczestników, a także chętnie rozmawiają o serach czy winach. W ofercie mają szeroki wybór tematyczny warsztatów – od serów przez pizzę, owoce morze i steki po włoskie wina. Tomek wybrał dla mnie sery włoskie, bo wie, że mam słabość do serów Dawniej wszystko odbywało się bez zbędnych ceregieli, ale w pandemii
Dietologludźmi. Domeną tego miejsca jest totalnie włoska atmosfera, gościnność i otwartość. Niestety tym razem trochę się zawiodłam co do menu. Wiecie, kuchnia włoska może być różna, a taka typowo domowa włoska jest oparta o chleb, ziemniaki, ser, zatem sporo węgli i tłuszczu. Generalnie oni tak jedzą, a ja lubię wybierać takie smaczki, które nie zaburzą zanadto moich glikemii. Dlatego kocham(...)wiedzą, roztaczają wokół siebie przyjazną aurę, dbają o nastroje uczestników, a także chętnie rozmawiają o serach czy winach. W ofercie mają szeroki wybór tematyczny warsztatów – od serów przez pizzę, owoce morze i steki po włoskie wina. Tomek wybrał dla mnie sery włoskie, bo wie, że mam słabość do serów Dawniej wszystko odbywało się bez zbędnych ceregieli, ale w pandemii
Dietologdotyczy tych przekąsek i dań, które świetnie smakują i choć na chwilę podnoszą nasze zadowolenie z życia. Bo kto nie lubi zjeść pysznej zapiekanki z dużą ilością sera, kawałka pizzy lub przepysznego ciasta czekoladowego? Wszystko to, co przypomina nam radosne chwile, będzie przez nas pożądane jesienną porą. Czas więc na przygotowanie wytrawnych przekąsek, które umilą nam wieczory. Pamiętajmy jednak(...)Obwarzanki możemy potraktować jako przekąskę lub przygotować z ich udziałem lekki i smaczny posiłek. Wystarczy, że przekroimy bajgle na pół, ułożymy na nich sałatę, pomidory i ogórka i posmarujemy domowym hummusem. Obwarzanki nie wymagają wielu składników, a przepis łatwo wykonać. Co będzie nam potrzebne do ich przygotowania? Wystarczy mąka, ciepła woda, masło, drożdże, odrobina soli, cukru i sody oczyszczonej. Wyrobione
Codzienna kuchnia niecodziennalubisz dobrą prostą kuchnię, placki z cukinii będą w sam raz dla Ciebie Są bardzo smaczne – delikatne i lekkie dla żołądka. Zrobione z prostych niedrogich składników nie rujnują domowego budżetu. Dodatkowo możesz je podawać na różne sposoby, np. z kwaśną śmietaną, surówką lub gulaszem. Są w sam raz na obiad, kolację lub lunch do pracy. Składniki (na 10 placków(...)Polecam Wam także inne dania : – Kurczak Tikka Masala – Placki ziemniaczane – Spaghetti z mięsem mielonym i warzywami – Spaghetti carbonara – Leczo z cukinią – Pizza z patelni
Kulinarne S.O.S.Lubicie morele??? Ja uwielbiam obojętnie czy są suszone czy świeże, po prostu jak dla mnie są bardzo smaczne. Dzisiaj pokażę wam mój pomysł na wykorzystanie ciasta drożdżowego. Była już pizza, i chałka, było calzone , i były też drożdżowe rogaliki w wersji mini. Ale to po sukcesie drożdżowych pączków z piekarnika klik postanowiłam przygotować coś innego. Na myśl przyszły(...)jest idealnie miękkie wewnątrz. Kilka słów o nadzieniu. Jak wspomniałam we wstępie pierożki nadziane będą świeżymi morelami. Sama morela to dla mnie za mało, więc przyjdzie wam jeszcze zrobić domową pastę migdałową, lub jeśli jesteście leniwi (i bogaci) to możecie użyć kupnej. Migdały to kolejna moja ulubiona przekąska, a w połączeniu z morelami to po prostu bajka. Jeśli nie macie
vaniliowoczekoladowa