polecany każdemu przez gastrologów i dietetyków. Nie tylko stanowi bardzo smaczną przekąskę, ale również ma dobroczynny wpływ na nasz organizm. Suszone śliwki, zawierają dużo włókna roślinnego, dzięki czemu poprawiają pracę jelit i sprzyjają szybszemu czyszczeniu organizmu. Częste ich spożywanie reguluje pracę przewodu pokarmowego, pomaga zachować w organizmie równowagę kwasowo – zasadową i zapobiega zaparciom. Ponadto, ze względu na wysoką zawartość potasu
Z Kuchni Do KuchniHerbata na zimowe dni Herbata na zimowe dni. Herbatę taką piję od jakiegoś czasu cały czas wręcz, jest przepyszna i tak prosta do
Kuchnia na wzgórzuZupa Pho ga – przepis na pyszną zupę Zupa Pho ga, to pyszna zupa która albo poprawi Ci humor, ale pomoże stanąć na nogach po ciężkiej
Kuchnia na wzgórzuczasu do czasu lubię pobawić się z krokietami. Bo trochę pracy (czyt. zabawy) niestety z nimi jest. Musimy przygotować naleśniki, farsz no i na koniec podsmażyć. Praca w sumie 3 - etapowa,trochę czasu zajmuje, ale nawet jak dużo pracujemy i czasu notorycznie brak możemy podzielić sobie zajęcie i np. naleśniki upiec dzień wcześniej, albo farsz zrobić dzień wcześniej
Walijskie Pichceniemająca niesamowite, oczyszczające właściwości. W burakach zawarte są silne przeciwutleniacze, które świetnie sprawdzają się jako wspomagacze w leczeniu nowotworów, białaczki, jak i anemii. Dostarczają dużych ilości błonnika. który wspomaga pracę jelit. Zawarta w burakach betaina korzystnie wpływa na pracę wątroby, wydzielanie żółci, a wraz z metioniną ułatwia odtruwanie wątroby z toksyn, leków i alkoholu. Łagodzi przebieg chorób bakteryjnych i wirusowych
Be Fit Be StrongŁosoś wędzony w palonym sianie Łosoś wędzony w palonym sianie. Łososia wędzonego w palonym sianie miałam okazję spróbować kilka dni temu podczas pokazu
Kuchnia na wzgórzuWigilijny czysty barszcz podawany jest albo z postnymi pasztecikami, albo z dodatkiem uszek. Te małe pierożki o charakterystycznym kształcie wymagają sporego wkładu pracy. Poproście kogoś z domowników o pomoc, a w towarzystwie praca pójdzie Wam na pewno szybciej i sprawniej. CIASTO na uszka – zaparzane Mąkę wsypujemy do miski. Do kubka wlewamy oliwę, wsypujemy sól, wlewamy potrzebną ilość wrzątku. Mieszamy
Karo in the KitchenKluski z makiem – wigilijny przepis Kluski z makiem – to danie wigilijne, ale u nas na stole nie gościły .. zaczęły gościć od
Kuchnia na wzgórzuRewelacyjny pomysł na pożywny lunch w pracy, albo smaczną kolację w domu, dopuszczalne modyfikacje wszelakie, ważne, by Wam smakowało :) Sałatę lodową możecie zastąpić inną ulubioną lub miksem sałat, kiełki dodajemy jakie lubimy :) Składniki: - kilka liści sałaty lodowej - 50 g łososia sałatkowego - 1 pomidor malinowy - 2 jajka - garść kiełków rzodkiewki Sos: - 1 łyżka sosu sojowego - 3/4 łyżeczki octu jabłkowego - 1/2 łyżeczki(...)jajka. Pozostało już tylko polać sałatkę sosem, ostudzone jajka pokroić w ćwiartki i położyć na wierzchu, a całość posypać ulubionymi kiełkami. Tak przygotowane pudełko zamykamy i można ruszać do pracy :) Smacznego
Kulinarne zapędy KokosaPierogi z suską sechlońską i orzechami – Wigilijny przepis Pierogi z suską sechlońską – przepis na pierogi, które dzisiaj serwowałam na krzeszowickim Rynku wraz z Berniką
Kuchnia na wzgórzuczystej postaci, ale jest także doskonałym dodatkiem do wielu różnych potraw. Dzisiaj chciałabym wam zaproponować kaki jako składnik sałatki, którą oczywiście po zamknięciu w lunchboxie można zabrać do prac lub szkoły i tym sposobem cieszyć się smacznym i pożywnym posiłkiem poza domem. Składniki: 1/2 szklanki makaronu Arcobaleno (kolorowe muszelki) owoc kaki ( na jedną porcję wystarczy około połowa) około 2 garści
Taste TherapyBrukselka z chorizo – ODKRYCIE ! Brukselka z chorizo, odkrycie o tak, zdecydowanie ! Brukselka moje odkrycie ostatnich dni, czemu – bo jako dziecko nie lubiłam brukselki. Pamiętacie
Kuchnia na wzgórzukształtach i kolorach! Jesteśmy przekonani, że sprawią radość każdemu - w końcu kto nie lubi mieć swojego wyjątkowego kubka czy miseczkę na ulubioną granolę? Redesign by Agnieszka Krawczyk - FB Prace Agnieszki podziwiamy już od dłuższego czasu i jesteśmy nimi zachwyceni! Artystka swoją pracą daje nowe życie starym meblom i przedmiotom. Zachwyca dbałością o każdy detal, a rzeczy które wychodzą spod
Plate of Joysię z dziewczynami już od jakiegoś czasu. I oczywiście, gdy przyszło co do czego - przegapiłam okazję. Wszystko przez to, że ostatnio sama już nie wiem, w co ręce wkładać: praca (dużo, dużo pracy), świąteczne zakupy (zostali tylko moja Mamunia i tata C., więc jesteśmy na jak najlepszej drodze do sukcesu), świąteczne porządki (w których przoduje C.; dziękuję! ), ubieranie choinki
Pożeraczka, czyli raz adobrzeserii zajęć w szkole. Jeszcze tylko wieczorny wykład, na którym moja obecność stoi pod znakiem zapytania. Powodem jest nie tylko moje lenistwo, bo to akurat najmniejszy problem, ale multum pracy, którą muszę wykonać, by wyrobić się w terminie. Zawsze wolę wyrabiać się ze wszystkim na czas, często wybierając między rzeczami ważniejszymi lub też mniej. Podobnie będzie i tym razem(...)Również ogromna ilość nauki lub pracy przed świętami? Pamiętajcie, wszystko jest do zrobienia, ale ważne jest to, by umiejętnie rozplanować plan działania! :) Dzisiaj coś, co przygotowałam dla moich domowych miłośników łososia. Wykonanie jest bardzo proste i szybkie, także taki obiad świetnie sprawdza się wtedy, kiedy mamy mało czasu. Można jeść je jako zwykłe kotleciki, ale również w prawdziwej, burger'owej
Be Fit Be Strong