się jeszcze naprawić przed prasowaniem i ewentualnym krochmaleniem. Myślę, że większość zaczynała swoją przygodę z frywolitką od robienia małych elementów- serwetka jest przykładem, jak można je połączyć, żeby pierwsze prace nie zajmowały miejsca w szufladzie a mogły cieszyły oko. Wprawdzie moja praca jest średnio udana, ale mam nauczkę, że praktyka czyni mistrza
Wrzosowa Polanapolecany każdemu przez gastrologów i dietetyków. Nie tylko stanowi bardzo smaczną przekąskę, ale również ma dobroczynny wpływ na nasz organizm. Suszone śliwki, zawierają dużo włókna roślinnego, dzięki czemu poprawiają pracę jelit i sprzyjają szybszemu czyszczeniu organizmu. Częste ich spożywanie reguluje pracę przewodu pokarmowego, pomaga zachować w organizmie równowagę kwasowo – zasadową i zapobiega zaparciom. Ponadto, ze względu na wysoką zawartość potasu
Z Kuchni Do KuchniHerbata na zimowe dni Herbata na zimowe dni. Herbatę taką piję od jakiegoś czasu cały czas wręcz, jest przepyszna i tak prosta do
Kuchnia na wzgórzuZupa Pho ga – przepis na pyszną zupę Zupa Pho ga, to pyszna zupa która albo poprawi Ci humor, ale pomoże stanąć na nogach po ciężkiej
Kuchnia na wzgórzuczasu do czasu lubię pobawić się z krokietami. Bo trochę pracy (czyt. zabawy) niestety z nimi jest. Musimy przygotować naleśniki, farsz no i na koniec podsmażyć. Praca w sumie 3 - etapowa,trochę czasu zajmuje, ale nawet jak dużo pracujemy i czasu notorycznie brak możemy podzielić sobie zajęcie i np. naleśniki upiec dzień wcześniej, albo farsz zrobić dzień wcześniej
Walijskie Pichceniemająca niesamowite, oczyszczające właściwości. W burakach zawarte są silne przeciwutleniacze, które świetnie sprawdzają się jako wspomagacze w leczeniu nowotworów, białaczki, jak i anemii. Dostarczają dużych ilości błonnika. który wspomaga pracę jelit. Zawarta w burakach betaina korzystnie wpływa na pracę wątroby, wydzielanie żółci, a wraz z metioniną ułatwia odtruwanie wątroby z toksyn, leków i alkoholu. Łagodzi przebieg chorób bakteryjnych i wirusowych
Be Fit Be StrongŁosoś wędzony w palonym sianie Łosoś wędzony w palonym sianie. Łososia wędzonego w palonym sianie miałam okazję spróbować kilka dni temu podczas pokazu
Kuchnia na wzgórzuWigilijny czysty barszcz podawany jest albo z postnymi pasztecikami, albo z dodatkiem uszek. Te małe pierożki o charakterystycznym kształcie wymagają sporego wkładu pracy. Poproście kogoś z domowników o pomoc, a w towarzystwie praca pójdzie Wam na pewno szybciej i sprawniej. CIASTO na uszka – zaparzane Mąkę wsypujemy do miski. Do kubka wlewamy oliwę, wsypujemy sól, wlewamy potrzebną ilość wrzątku. Mieszamy
Karo in the KitchenKluski z makiem – wigilijny przepis Kluski z makiem – to danie wigilijne, ale u nas na stole nie gościły .. zaczęły gościć od
Kuchnia na wzgórzuRewelacyjny pomysł na pożywny lunch w pracy, albo smaczną kolację w domu, dopuszczalne modyfikacje wszelakie, ważne, by Wam smakowało :) Sałatę lodową możecie zastąpić inną ulubioną lub miksem sałat, kiełki dodajemy jakie lubimy :) Składniki: - kilka liści sałaty lodowej - 50 g łososia sałatkowego - 1 pomidor malinowy - 2 jajka - garść kiełków rzodkiewki Sos: - 1 łyżka sosu sojowego - 3/4 łyżeczki octu jabłkowego - 1/2 łyżeczki(...)jajka. Pozostało już tylko polać sałatkę sosem, ostudzone jajka pokroić w ćwiartki i położyć na wierzchu, a całość posypać ulubionymi kiełkami. Tak przygotowane pudełko zamykamy i można ruszać do pracy :) Smacznego
Kulinarne zapędy KokosaPierogi z suską sechlońską i orzechami – Wigilijny przepis Pierogi z suską sechlońską – przepis na pierogi, które dzisiaj serwowałam na krzeszowickim Rynku wraz z Berniką
Kuchnia na wzgórzuczystej postaci, ale jest także doskonałym dodatkiem do wielu różnych potraw. Dzisiaj chciałabym wam zaproponować kaki jako składnik sałatki, którą oczywiście po zamknięciu w lunchboxie można zabrać do prac lub szkoły i tym sposobem cieszyć się smacznym i pożywnym posiłkiem poza domem. Składniki: 1/2 szklanki makaronu Arcobaleno (kolorowe muszelki) owoc kaki ( na jedną porcję wystarczy około połowa) około 2 garści
Taste TherapyBrukselka z chorizo – ODKRYCIE ! Brukselka z chorizo, odkrycie o tak, zdecydowanie ! Brukselka moje odkrycie ostatnich dni, czemu – bo jako dziecko nie lubiłam brukselki. Pamiętacie
Kuchnia na wzgórzukształtach i kolorach! Jesteśmy przekonani, że sprawią radość każdemu - w końcu kto nie lubi mieć swojego wyjątkowego kubka czy miseczkę na ulubioną granolę? Redesign by Agnieszka Krawczyk - FB Prace Agnieszki podziwiamy już od dłuższego czasu i jesteśmy nimi zachwyceni! Artystka swoją pracą daje nowe życie starym meblom i przedmiotom. Zachwyca dbałością o każdy detal, a rzeczy które wychodzą spod
Plate of Joysię z dziewczynami już od jakiegoś czasu. I oczywiście, gdy przyszło co do czego - przegapiłam okazję. Wszystko przez to, że ostatnio sama już nie wiem, w co ręce wkładać: praca (dużo, dużo pracy), świąteczne zakupy (zostali tylko moja Mamunia i tata C., więc jesteśmy na jak najlepszej drodze do sukcesu), świąteczne porządki (w których przoduje C.; dziękuję! ), ubieranie choinki
Pożeraczka, czyli raz adobrze