Botwinka to warzywo, które doskonale odkwasza i odtruwa organizm, a ugotowana zupa jest lekkostrawna i prawie bez kalorii. Warzywa przyjemnie chrupią, a zupa
To co kochamJak ciasto marchewkowe to dlaczego nie placuszki? Są puszyste w środku i rumiane na zewnątrz. Zawarte w nich marchewki i mąka kokosowa nadają lekkiej, naturalnej słodyczy
JaglusiaOto kolejny dowód na to, że kasza jaglana odnajduje się we wszystkich smakach, a odpowiednio doprawiona będzie stanowić ciekawe danie rodem z dalekich kuchni. Aromatyczny imbir
Even Better FoodSałatka z mozzarellą i cytrusową posypką! Lekko, smacznie i bardzo bardzo aromatycznie! Lubię przygotowywać sałatki, w gruncie rzeczy chyba robię codziennie jedną, w okresie wakacyjnym to
SMYKWKUCHNILubię eksperymentować z sosami do makaronów. Można zmienić jedynie jeden składnik, a danie zyskuje zupełnie inny smak. Dzisiaj zmierzyłam się z kremowym sosem na bazie jogurtu
JaglusiaNie macie już pomysłów na letnie obiady? Polecam wam bardzo prosty mój pomysł - grillowana pierś, cukinia i jajko świetnie się sprawdzają w upały jako lekki posiłek
Moje Kuchenne RewelacjeSKŁADNIKI: ( 2 porcje ) 1 porcja = 283 kcal 200 g kurek 150 g ryżu
Atlas SmakówJarmuż jest to cudowne warzywo. Ma wszechstronne zastosowanie w kuchni. Można z niego przyrządzić chipsy pieczone w piekarniku ( uwaga, można zjeść ich całą miskę!), przygotować pesto
JaglusiaJakby na przekór temu, że w moim rodzinnym domu naleśniki jadało się głównie na słodko i z rzadka, teraz, kiedy „dowodzę” własną kuchnią, przygotowuję na ogół
Even Better FoodDziś podzielę się z Wami moim kolejnym ulubionym obiadem 👌 U mnie idealnie sprawdza się po treningu 💪 Przygotowanie zajmuję zaledwie 30 min i jest na każdą kieszeń
Zdrowie i pysznie na talerzuJak pasztet to tylko z mięsa? Nieprawda! Coraz częściej słyszy się o wegetariańskich, warzywnych pasztetach. Można je zakupić w supermarketach, skosztować w restauracjach. Jednak ja stawiam
JaglusiaCiasteczka są przeeepyszne, cudownie pachną i naprawdę bardzo je lubię. Mają lekko miękkie i delikatne wnętrze, które idealnie komponuje się z kawałkami banana. Syrop
Di gotujePrzepis autorski (mój). Uwielbiam takie ryżowe desery, które rewelacyjnie smakują i dodatkowo sycą. Prezentowany pudding jest kremowy, delikatny, kuszący zapachem i zapewne oczaruje niejedną osobę
Di gotujeOstatni piątek tego roku i zarazem ostatni tegoroczny wpis w ramach Fish Friday chciałabym uczcić łososiem w cieście francuskim na kalafiorowym puree. Danie jest absolutnie fantastyczne
DietologUpałów ciąg dalszy...32 stopnie w cieniu może zacząć doskwierać😑 Nikomu nie chce się siedzieć przy garnkach w kuchni, a jeść trzeba i to nie tylko
Zdrowie i pysznie na talerzu