Składniki na ok. 12 litrowych słoików: 10 kg śliwek węgierek (waga razem z pestkami) 3 płaskie łyżki cukru na każdy słoik (ok. 30 g na słoik
Vroblewska-fitlifePowoli wkraczamy w jesienne klimaty - kolejny przepis z dynią - tym razem zupa - bo dawno nie było - a jak wiadomo, w okresie jesienno-zimowym zjadamy
Moje Kuchenne RewelacjeCo prawda sezon na bób już za nami ale spokojnie można dostać mrożony, który w tym przypadku równie dobrze się sprawdzi jak ten
Kuchenne WariacjeZaskakujące w swej prostocie- kotlety z białej kaszy gryczanej. Nie tylko ciekawie się prezentują, ale też są bardzo smaczne i sycące. Idealne jako alternatywa dań
Tagebuch po polskuPieczone bakłażany - połączenie kuchni arabskiej i żydowskiej. Będzie pysznie - obiecuję! Bakłażany w kuchni to zdecydowanie znak, że lato minęło. Jak zwykle za szybko i było za
SMYKWKUCHNISkładniki na 12 sztuk: 15 łyżek płatków owsianych górskich (ok. 150 g) 1,5 łyżki siemienia lnianego (ok. 15 g) 15 posiekanych nie zbyt drobno
Vroblewska-fitlifeSkładniki: 1 mała pierś z kurczaka (ok. 120 g) 3 łyżki jogurtu naturalnego (ok. 75 g) 15 małych migdałów (ok. 20 g) sól, pieprz duża garść
Vroblewska-fitlifeJeżynowy sezon pomału będzie dobiegał końca, więc wczoraj kupiłam pudełeczko tych owoców. Jak to z jeżynami bywa co druga kwaśna, co trzecia słodka hehehe. Część zamroziłam
SMYKWKUCHNIDzisiaj mamy dla Was przepis z książki, która ostatnio trafiła w nasze ręce. To „Strączki” Marii Banach, gdzie znajdziemy prawie setkę przepisów ze
Kuchenne WariacjeJakiś czas temu na naszym blogu gościł przepis na placki z cukinii ale tym razem mamy dla Was nieco inną wersję :) To
Kuchenne WariacjeDzisiaj mamy dla Was kolejne proste bezglutenowe ciasto :) Wykonacie je w maksymalnie 45 minut już z pieczeniem, a lekki słodki i kwaśny
Kuchenne WariacjeSłowo piernik pochodzi od staropolskiego pierny, które oznaczało: pieprzny. Jedna z teorii głosi że pieprz był ludowym określeniem stosowanym w odniesieniu do wszystkich egzotycznych, nieznanych przypraw
mojewypiekiinietylkoUwielbiam lato, kocham sierpień, nie tylko ze względu na to, że to miesiąc moich urodzin (już były ;-) ), ale sierpień to prawdziwa uczta dla kubków smakowych. Tak
SMYKWKUCHNICykl przepisów na przepyszne sałatki trwa w najlepsze! Mogliście już wypróbować przepis na sałatkę z pstrągiem wędzonym i brokułem, jak i chrupiącą sałatkę z brzoskwiniami i
SMYKWKUCHNIDzisiaj kolejna bezglutenowa propozycja na ciasto z letnimi owocami. To bezglutenowy biszkopt z czarnymi malinami z naszego ogródka. Miejmy nadzieję, że w przyszłym
Kuchenne Wariacje