deser - 61894 przepisów (strona:1286/4127)

Deser chia z lodami czekoladowymi 247

Propozycja dla wielbicieli tych cudownych ziaren. Tym, którzy jeszcze ich nie próbowali gorąco polecam taki właśnie pyszny deser. Składniki 250 ml zimnego mleka 3 łyżki nasion chia 1-2 łyżeczki soku wiśniowego 1 łyżeczka młodego jęczmienia w proszku 1 gałka lodów … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Zdrowy pudding czekoladowy z musli i owocami lata. Kontynuacja współpracy z Pro-BIO. 234

Dziś polecam Wam szybki i łatwy przepis na zdrowy pudding czekoladowy z musli i owocami lata. Idealnie sprawdzi się w formie śniadania, lekkiej kolacji lub zdrowej wersji deseru. Uwielbiam takie pyszne pucharki. Nasiona chia, musli i garść owoców prosto z drzewa i krzaczków… nic tylko jeść. Spróbujcie. Moje musli dostałam w ramach kontynuacji współpracy z firmą

Słodkie okruszki
Deserowy mus z quinoy o smaku kokosa i czarnej porzeczki 189

quinoy miksujemy z 4 łyżkami dżemu z czarnej porzeczki i łyżeczką miodu. Dokładamy do salaterek. Następnie 6 łyżek ricotty mieszamy dokładnie z 3 łyżkami dżemu i przykrywamy nią wierzch deseru. Jeszcze tylko kilka kuleczek zmrożonej porzeczki do przybrania i można konsumować

Quinoa Raz!
Peruwiański mus czekoladowo - arachidowy z quinoą 153

masę mieszamy z roztopioną czekoladą i ponownie miksujemy. Powstały w ten sposób gęsty czekoladowy krem nakładamy do pucharków i odstawiamy do przestudzenia. Polecam wstawić na godzinę do lodówki, aby deser nabrał konsystencji musu. Gdy już się schłodzi posypujemy go uprażonymi orzechami arachidowymi i ozdabiamy owocami miechunki (można je również podpiec na suchej patelni). Na koniec skrapiamy wszystko olejem arachidowymi

Quinoa Raz!
Quinoa zapiekana z dynią, gruszką i tonką :) 189

takim dniu musi być dynia ;) Proponuję bezglutenowy, bezlaktozowy, wegański deser :) Quinoę ugotowałam z dynią przełożyłam gruszką, doprawiłam utartymi nasionami tonki i przykryłam kokosową kruszonką :) Jeśli się Wam nie uda kupić tonki (która ma wspaniały aromat przypominający słodki macepan) proponuję zastąpić ją startymi migdałami wymieszanymi z wanilią i gałką muszkatołową. Składniki: 1/2 szklanki białej quinoy 100 gram miąższu dyni 1 zielona

Quinoa Raz!
Kokosowy torcik z quinoą i granatem (bez glutenu, bez laktozy) 192

jest skazany na dietę bezglutenową, lub ma nietolerancję laktozy wie, jak trudno kupić, lub zrobić "bezpieczny" tort na specjalną okazję. Przygotowałam więc recepturę na całkiem łatwy, uroczy i pyszny deser, który nie może się nie udać :) Motywem przewodnim jest kokos, a quinoa stanowi bazę musu, całość dopełnia kokosowa galaretka z granatem i ziarenkami maku. Porcja w sam raz na małą

Quinoa Raz!
Szary deser z quinoy ;) 163

widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Muszę przyznać, że gdy tworzyłam ten deser, przyświecał mi jeden cel. Wcale nie był to smak, lecz kolor. Uzyskanie eleganckiej szarości było priorytetem, nie do końca wyszło tak jak miało, ale będę próbować nadal. Tym większe było

Quinoa Raz!
Sałatka owocowa z czerwoną quinoą i świeżym tymiankiem 162

Dziś na deser sałatka, użyłam takich owoców, jakie akurat miałam w kuchni, połączyłam je z czerwoną quinoą i świeżymi listkami tymianku i wyszło bardzo aromatycznie i orzeźwiająco :) Poza tym taka dawka witamin chyba każdemu się przyda na przednówku ;)  Sładniki: pół szklanki ugotowanej czerwonej quinoy 1 jabłko 1 pomarańcza 1 kiwi 10 miechunek peruwiańskich 5 kumkwatów świeży tymianek Wykonanie

Quinoa Raz!
Quinoa z różą i rabarbarem pod bezglutenową kruszonką 164

owsianej i płatków quinoa. Pieczemy, aż kruszonka się zrumieni - około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Wyjmujemy z piekarnika, lekko studzimy, nie radzę zabierać się zbyt szybko do tego deseru, bo grozi poparzeniem

Quinoa Raz!
Ciasteczka kukurydziane z otrębami i bakaliami 201

blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie pokroić ciasto na kawałki takiej wielkości jakiej mają być ciasteczka. Piec ok. 20 min. w temp. 170-180*C. Idealne jako deser do szkolnej śniadaniówki, lub z mlekiem na śniadanie

Lubię to gotuję
Naleśniki kokosowe z frużeliną truskawkową 164

uwielbiana za smak oraz prostotę wykonania. To jedno z dań, popularnych niemal na całym świecie, choć pod różnymi nazwami. To bardzo proste w przygotowaniu danie może być zarówno smakowitym deserem, jak i propozycją pełnowartościowego obiadu. Sposobów jedzenia naleśników jest bowiem bezliku. Można je podawać na słodko z dodatkiem dżemu, owoców czy bitej śmietany lub na sposób wytrawny. Dziś zapraszam

Wędrówki po kuchni
Kakaowe babeczki z mascarpone i malinami 194

Uwielbiam lato za bogactwo warzyw i owoców :) Te sałatki owocowe, desery, cuda można stworzyć! ;) Zapraszam Was na proste, sympatyczne babeczki. Skusicie się?:) Składniki: Babeczki: szklanka mąki pszennej 2/3 kostki margaryny pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 żółtko 2 łyżki cukru łyżka kakao czubata łyżeczka śmietany 18% Masa:  200 ml śmietanki kremówki 36% 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru

Czerwona Porzeczka
Deser z białą czekoladą i borówkami 156

tylko 3 składniki! Myślę, że byłby świetny także z innymi owocami. Jeśli szukacie innych przepisów z borówkami to zapraszam tutaj . Dla kogo: dla fanów białej czekolady dla szukających prostego deseru na lato dla powracających z lasu z jagodowymi zbiorami Składniki: 100g białej czekolady 125ml śmietany kremówki 36% (ew. 30%) szklanka borówek Wykonanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. Śmietanę

Mania Wypiekania
Lody waniliowe 284

Przelać do pojemnika i wstawić do zamrażalnika. Nie ma potrzeby mieszania. Po paru godzinach lody będą gotowe. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Dania bez glutenu , Lody i desery lodowe , Wykorzystanie żółtek Tagged: kremówka , mleko skondensowane , wanilia

https:KKuchniaMniam
Proteinowe fit lody 174

lody i ustawiając pionowo pakujemy do zamrażalnika ;) Możecie też porcję owoców uzupełnić samą wodą kokosową, która po zamrożeniu wygląda jak kokosowy kryształ :) Chcecie poznać więcej przepisów na letnie desery? Dajcie znać w komentarzach

Spektrum Smaku