deser - 61894 przepisów (strona:1287/4127)

Słodkie Środy - Budyń śmietankowy z musem agrestowym z malinami 177

miski wlewamy na gotujące mleko i intensywnie mieszamy gotując na małym ogniu do uzyskania odpowiedniej konsystencji budyniu.  Budyń przelewamy do pucharków, nakładamy mus, podajemy z listkami mięty.  Deser możemy podawać na ciepło i na zimno

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Truskawkowe tiramisu nad brzegiem oceanu.. 165

Kiedy temperatury dochodzą do 30 stopni, moje myśli automatycznie lądują nad brzegiem oceanu. Egzotyczne plaże, upał niemiłosierny, kubańska muzyka i zimny deser w pucharku..ale zaraz, przecież tam nie rosną truskawki! Eeee, to ja wracam 🙂   Kochani mężczyźni, jeśli nie wiecie, czego pragną kobiety, podpowiem Wam: świeżych truskawek 🙂 Truskawkowe tiramisu najlepiej nadaje się do […] Artykuł Truskawkowe tiramisu nad brzegiem

Wiszniówka
Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej z porzeczkami 127

Śniadanie nie musi być nudne. Słodkie nie musi być niezdrowe. Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej – jeden szczegół, a tak wiele zmienia.   Budyń kojarzy nam się raczej z deserem i z tego względu mało kto zjada go da śniadanie. Klasyczny budyń to głównie cukier, mąka ziemniaczana, mleko i dodatki smakowe. Nie brzmi to zbyt […] Artykuł Czekoladowy budyń

Wiszniówka
Babeczki truskawkowe z czekoladą 124

truskawkowy to czas, w którym sobie mocno folgujemy pod względem słodkości. Przecież nic tak wybornie nie smakuje, jak wypieki ze świeżymi truskawkami! 🙂 Oto moja propozycja na szybki i efektowny deser, który spodoba się szczególnie najmłodszym babeczkom 😉 Efektowna dekoracja sprawia, że babeczki te mogą z powodzeniem zastąpić tort na urodzinowym przyjęciu dla dzieci. […] Artykuł Babeczki truskawkowe z czekoladą pochodzi

Wiszniówka
Tahini jasne - domowe masło sezamowe 172

Tahini - niezastąpiony składnik hummusu oraz doskonały dodatek do różnego rodzaju past.  Fantastyczne do podjadania z pieczonymi, gotowanymi lub grillowanymi warzywami. Można je również dodawać do deserów lub przygotować z niego chałwę. Ja przygotowuję moje tahini w dwóch wersjach, w zależności od tego, do czego będzie one przeznaczone - np. do warzyw preferuję tahini gęste, zaś do hummusu wersję bardziej płynną

Szybko Szybkowar
Borówkowe ombre na zimno 300

wykonania- borówkowy sernik na zimno. Do jego przygotowania potrzeba nam zaledwie parę składników i odrobinę cierpliwości aby cieszyć się jego smakiem. U mnie w domu w okresie letnim takie desery i ciasta na zimno cieszą się największą popularnością. Sernik borówkowy nie jest bardzo słodki- jego słodycz możemy regulować poprzez ilość dodawanego cukru do poszczególnych warstw masy. Gwarantuję

Krakowskie smaki Ani
Karpatka 265

wspaniała zarówno w zimie - do gorącej kawy jak i w lecie - wyjęta z podkręconej lodówki - schłodzona jak lody. Pyszna po prostu. Długo nie mogłam się zebrać aby zrobić ten deser gdyż bałam się jego ciasta. Powszechnie uważa się, że ciasto parzone jest bardzo trudne gdyż lubi opadać i nie można otwierać piekarnika w trakcie jego pieczenia. Stąd też były moje

sierotka maRysia w kuchni
Babka czekoladowo - miętowa 218

Deser dla łasuchów pachnący czekoladą i miętą. Uwielbiam małe czekoladowe czekoladki nadziane kremem miętowym i dlatego z ciekawości upiekłam tę babkę. Jest pyszna i smakuje podobnie jak moje czekoladki. Babka jest wilgotna, lekko zbita i przepyszna, pachnie miętą i smakuje czekoladowo, polecam serdecznie. Babka czekoladowo - miętowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tarta z ciasta francuskiego z gruszkami i serem pleśniowym 294

Tarta z gruszkami i serem pleśniowym to szybki i smaczny deser – koniecznie spróbujcie tego połączenia. Sprawdźcie też przepis na tartę z jabłkami Składniki: opakowanie ciasta francuskiego gruszka ser pleśniowy (gorgonzola, lazur) łyżka cukru orzechy brazylijskie (mogą być dowolne) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='opakowanie ciasta francuskiego gruszka ser pleśniowy (gorgonzola, lazur) łyżka cukru orzechy brazylijskie (mogą

Kuchnia Bazylii
ananasy z cukinii 210

rozgotować. Ugotowaną cukinie przekładamy do wyprażonych słoiczków, zalewamy sokiem. Zakręcamy słoiczki. Wstawiamy do garnka z wodą (dno wyścielone ściereczką) i zagotowujemy. Taką cukinię używamy jako dodatek np. do ciast, deserów zamiast ananasa Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Lody wodne z owocami 200

Jak zrobić dietetyczne lody wodne truskawkowo-jabłkowe z owocami? To nic trudnego, potrzebne nam będą różne owoce i foremki do lodów. Mrożenie lodów też wymaga trochę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Deser z kaszy jaglanej z kiwi. 232

Prosty ,zdrowy deser z kiwi i kaszy jaglanej . Ma konsystencję budyniu i jest świetny.Tyle, że ja uwielbiam kiwi.Jeśli ty również ,będziesz zadowolona ze smaku.Miksujemy? Składniki: na dwie porcje Pół szklanki suchej kaszy jaglanej 4 kiwi,dojrzałe,ale nie przejrzałe Kaszę prażymy na suchej patelni ,około dwie minuty , uważając aby jej nie spalić.Następnie gotujemy w 1 ,5 szklanki

Ladylaura.
Maliny i borówki zapiekane w koglu – moglu 151

Cześć ! Kto ma ochotę na deser, którego przygotowanie zajmuje 15 minut ? Dodam, że jest pyszny ! Kogel – mogel kojarzy mi się z dzieciństwem. Gdy miałam ochotę na coś słodkiego, mama mi go przygotowywała. Dziś w trochę innej wersji – zapiekanej. Z kwaśnymi owocami, smakuje obłędnie. Musicie spróbować ! Składniki (2 porcje): duża garść malin duża garść borówek 2 żółtka 4 łyżki

Moja pasja smaku
Owocowa pychota na upalny dzień 111

bardziej odpowiadający letnim klimatom. A tymczasem w lodówce... czeka coś na ochłodę. Ładnie wygląda? Apetycznie wygląda i jeszcze lepiej smakuje Prosty, orzeźwiający i pyszny, dwa w jednym, napój i deser. Na początek przygotowujemy składniki. Truskawki- myjemy i oczywiście pozbawiamy szypułek Zielonego melona obieramy i kroimy w kostkę (wszystko będziemy miksować, więc nie musi być drobna) To samo z ananasem- obieramy

Pichceniomania
Sernik na zimno, ku chwale truskawkom! 170

galaretka się zetnie to już koniec pracy i można pałaszować. Przygotowanie nie jest skomplikowane, lecz, faktycznie, rozciąga się w czasie, ale myślę, że warto spróbować. Przyjemny, typowo letni deser

Pichceniomania