teraz często go robię i polecam, abyście sami spróbowali. Taki pudding jest nie tylko pyszny, ale również syty, więc idealnie może posłużyć jako zdrowe śniadanie, a nawet jako deser. Idealny na ciepło i po ostygnięciu. Przekonałam Was? (1 porcja) 150g serka wiejskiego 1 jajko (duże) 2 łyżki otrębów (płaskie; u mnie pszenne; mogą być też dowolne płatki) 1 łyżeczka miodu
Di gotujeObiad, kolacja, lub deser. Te racuchy zawsze są pyszne. Składniki: 1 jajko 3 łyżki cukru 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia olej do smażenia 3 jabłka Wszystkie składniki mieszamy razem. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do masy. Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy same lub z cukrem pudrem. Zawsze szybko znikają
MojaQchnia.plusuwamy szypułki. Kroimy na plasterki. Do makaronu dodajemy miód i cukier z prawdziwą wanilią. Mieszamy. Na wierzchu układamy plasterki truskawek i posypujemy płatkami czekoladowymi. Makaron z truskawkami podajemy na deser lub zabieramy ze sobą na wynos. Polecam także przepis na inne smaczne danie makaronowe - penne z czerwonymi warzywami i włoską nutą
My Chcemy JeśćProste ciasto z truskawkami bez miksera” nie musicie się tym wszystkim przejmować. Wystarczy wyjąć, wymieszać i upiec. Prosto, szybko, smacznie! Ostatnio oszalałam na punkcie moich ciast i deserów bez miksera , i piekę oraz tworzę nowe przy każdej możliwej okazji. W świecie kiedy czasu wciąż na wszystko brakuje, takie przepisy są na wagę złota :) Spróbujcie koniecznie przepis na to ciasto
Moja DelicjaSezon na truskawki w pełni. Korzystam jak tylko się da, najczęściej zjadam na surowo. Dzisiaj przygotowałam jednak przepyszny, owocowy przysmak, który można traktować jako deser, śniadanie czy słodki lunch w pracy. Piękny, delikatny różowy kolor, a kasza manna dodatkowo zmiksowana blenderem, aby miała jeszcze gładszą konsystencję. Paluszki lizać moi Drodzy! Truskawkowa kasza manna / 1 porcja Składniki: 3 łyżki kaszy manny
Moja smaczna kuchniaPrzyjemne, delikatne ciasto bez pieczenia. Przygotowuje się je w zaledwie kilka chwil, później wystarczy schłodzić i można rozpocząć konsumpcję . W sam raz sprawdzi się w upalne
kuchniabellissima.wordpress.comusunąć pestkę, przełożyc do blendra, dodać resztę składników i wszystko dokładnie zblendować na gładką masę. Jeśli masa będzie za mało słodka, dodać więcej miodu. Mus można podawać w formie deseru z orzechami lub owocami, bądź smarować nim pieczywo czy też podawać z racuszkami. SMACZNEGO
Malinowo w kuchnisłodyczy, dodałam trochę dżemu z czarnej porzeczki. Lody wyszły idealne ! Polecam przepis na lody porzeczkowe na bazie bananów . To propozycja zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych miłośników zimnych deserów. PRZEPIS NA LODY BANANOWO-PORZECZKOWE Z JOGURTEM Składniki na lody: 4 banany 1/2 szklanki mrożonych czarnych porzeczek Poltino 150 ml jogurtu naturalnego 2 łyżeczki dżemu z czarnej porzeczki ( można
kolorowotorcikowodoskonałe na kolację. Kolory przypominające polskie barwy narodowe, ale to zupełnie przypadek. Kolacja zjedzona, pora więc na publikację tego przepisu, banalnego w wykonaniu, ale pysznego! Korzystajmy z darów natury. Deser arbuzowy z jogurtem / 1 porcja Składniki: 6 łyżek jogurtu naturalnego 2 plastry z 1/4 arbuza 1 łyżka płatków owsianych Przygotowanie: Na dno szklanki wylewamy 3 łyżki jogurtu naturalnego. Z kawałków
Moja smaczna kuchniaSzybkie ciasto z kaszy jaglanej z owocami idealne na deser do kawy, herbaty czy czystka lub idealne na śniadanie. Da Wam "kopa" na cały dzień, dodam że kasza jaglana odchudza i dodaje nam zdrowia. Owoce dodajcie jakie macie, ja miałam mrożone borówki i mrożonego ananasa i idealnie się nadały. Ciasto z kaszy jaglanej z ananasem i borówką. ROZWIŃ
Moje Małe CzarowaniePoznałam wspaniałych ludzi - baristów, właścicieli oraz menadżerów kawiarni - niebywale pasjonujących się tym, co robią i tym, co klienteli oferują. Odkryłam nowe, oryginalne smaki kawowych trunków oraz przeróżnych ciast i deserów . Wypraktykowałam liczne interesujące miejsca na kofeinowej mapie Trójmiasta , do których z przyjemnością będę wracać. W ramach minionego Festiwalu zwizytowałam i zrecenzowałam głównie lokale w Gdyni : KOFEINA - Czas na...kawę
Grunt to przepis!Naleśniki to pyszny deser, który zrobimy w kilka chwil! Pysznie smakują z różnymi kremami, twarożkiem, dżemem, miodem lub nawet same bez żadnego dodatku. W dzisiejszej odsłonie zapraszam na naleśniki odpowiednie dla wegan, które zrobiłam z mleka kokosowego. Naleśniki były bardzo delikatne w smaku z lekkim aromatem kokosu...pyszności :) Podałam je z galaretką malinową domowej roboty 😋 Składniki (6 szt): ciasto naleśnikowe
kulinarne odsłony patiśrednicy 24cm): spód: - 150 g pełnoziarnistych herbatników - 100 g masła masa serowa: - 1 kg dobrej jakości sera w wiaderku - 0,5 szklanki cukru pudru (jeżeli lubicie słodsze desery, dodajcie więcej) - łyżeczka aromatu waniliowego - 330 ml śmietani 30% - dwie czubate łyżki żelatyny rozpuszczone w kilku łyżkach gorącej wody mus: - galaretka truskawkowa - 250g truskawek - łyżka curu pudru Plus ok 15 truskawek
Cook&LoveWarto, abyśmy na co dzień pamiętali, że zapylają one większość zjadanych przez nas roślin. Tym razem użyłam miodu do dosłodzenia lodów truskawkowo-rabarbarowych, nie ma nic lepszego niż domowy deser, szczególnie jeśli skład jest prosty i zdrowy. Składniki: 4 łyżki ekspandowanej quinoy 300 g truskawek 200 g rabarbaru 2-3 łyżki miodu kilka truskawek do ozdoby Wykonanie: Rabarbar kroimy
Quinoa Raz!powietrzem i naturalnym jedzeniem. Już pierwszy dzień po powrocie przyniósł ze sobą tęsknotę za zielonymi lasami i śpiewem ptaków... W formie rekompensaty dodaję trochę tego liściastego koloru do mojego deseru! Zapraszam wszystkich na brzoskwiniowe lody ze spiruliną! Pogoda na reszcie pozwala nam na niepohamowaną konsumpcję lodów! Aby podczas tego szaleństwa nie zapomnieć o zdrowiu, polecam abyście złapali mikser w dłoń
Gawron w rosole