CZEKOLADOWE KULKI GRANOLI SKŁADNIKI (na kilka porcji deseru): 1/4 szklanki kaszy manny 2/3 szklanki płatków 5 zbóż 1/4 szklanki otrąb żytnich 1/4 szklanki wiórków kokosowych 60 g pokruszonej czekolady (najlepiej min. 50% kakao) 4 łyżki oleju 3 łyżki miodu około (ale nie więcej niż) 1/4 szklanki zimnej wody szczypta soli 1 łyżeczka cynamonu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wszystkie składniki łączymy
wege i kropkaTrochę budyń jaglany, a trochę rozpustny deser 😂. Jednak kto by się przejmował nazwą, bo to co najważniejsze w tym wszystkim - to przecudowny, przesłodki, mega kremowy i wyraziście karmelkowy smak! Genialna propozycja na słodkie, ale nadal zdrowe, ponad to bezglutenowe i wegańskie szaleństwo 😍 Składniki (2 duże lub 4 małe porcje): 400 ml mleczka kokosowego (1 puszka) 100 g kaszy jaglanej
Zdrowie na języku :Plody będą gotowe. Wiórki kokosowe można wmieszać delikatnie w krem lub posypać po lodach wyłożonych do pucharków. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Dania bez glutenu , Lody i desery lodowe Tagged: kremówka , mleczko kokosowe , olej kokosowy , wiórki kokosowe
https:KKuchniaMniamSkładniki 2 banany 1 cytryna 1 łyżka masła 1 gałka lodów śmietankowych 1/2 szkl truskawek gałązki mięty 1 łyżka wiórek kokosowych przyprawa do deserów cynamon Wykonanie Cytrynę dokładnie myje ścieram skórkę, wyciskam sok. Banany obieram ze skórki. Grubą folię aluminiową smaruję masłem posypuje wiórkami kokosowymi i cynamonem. Na tak przygotowanej folii układam banany
Kulinarne pyszności MolkiLekkie ciasto z pieczonego jogurtu i truskawkami to wyśmienita propozycja na szybki i prosty letni deser. Przepis na ciasto jogurtowe z truskawkami przyda się w sam raz na zakończenie sezonu truskawkowego. Składniki: 1,5 l jogurtu naturalnego szklanka cukru 3 budynie śmietankowe w proszku 3 białka ok 250 g truskawek łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie Do miski wkładamy jogurt, cukier
e-PrzepisyKulinarnewynosi jego pojemność. Tworzywo jest odporne na temperaturę od – 40°C do +100°C. Szczelnie zamykana pokrywka chroni pożywienie niechcianymi zapachami. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Słodkości i desery Tagged: akcesoria kuchenne , dla dzieci , jajko , Jan Niezbędny , lody , mleko
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatysezonowe: torty malinowe, karmelowe i czekoladowe, w kształcie pociągu czy ula, serniki orzechowe, kajmakowe i dyniowe, ciasta straciatella, makowce i szarlotki, florentynki, muffinki i ptysie, bezy i zapiekany deser lodowy. A jeśli jesteś wielbicielem pralinek, koniecznie przestudiuj ostatni rozdział. Piecz, smakuj i rozpływaj się z zachwytu. Książka do nabycia W TYM MIEJSCU . Powiem Wam , że warto. Jasne przepisy zawsze
Z Kuchni Do Kuchnijest to cukier waniliowy, a wanilinowy – wanilina to tańszy, przemysłowy zamiennik wanilii, jedynie przypominający ją w smaku. Do czego używamy cukru waniliowego? Przede wszystkim do naleśników, ciast i deserów, ale również jednym z moim ulubionych zastosowań jest słodzenie nim kawy. Nie ma potrzeby używania niezdrowych syropów, kiedy mamy pod ręką cukier z prawdziwą wanilią. Spróbujcie sami, taka kawa
Taste and CookPomysł na prosty, szybki i bardzo smaczny deser - pudding z tapioki przygotowany na mleku kokosowym polany musem z mango i podany z malinami oraz borówkami. Świetne połączenie smaków ♥ Ponadto pudding będzie idealną słodką przekąska dla wegan i osób, które nie tolerują glutenu. Zachęcam do przygotowania :) Składniki na 3-4 porcje: pudding z tapioki 2 szklanki mleka kokosowego (nie mylić
UgotowaćSuper prosty przepis* na przepyszny czekoladowy smakołyk, w dodatku bez pieczenia! Ma tylko cztery składniki, a smakuje jakby miał nieskończenie wiele czekoladowych wymiarów Deser czekoladowy z płatków owsianych, banana i daktyli z dodatkiem kakako Mega zdrowy i naturalny, bo daktyle i banany są źródłem słodyczy, a nie cukier. Choco slice jest podstawowym deserem/ciastkiem/smakołykiem w naszym domu, absolutnym ulubieńcem Pana
Lamarida.plznanego, że sądziłam, iż przepis już dawno jest na blogu. A jednak nie było i dziś nadrabiam zaległości. Każdy pewnie ma swój sprawdzony przepis na ten pyszny i pożywny deser. U mnie jest to sposób na to, by Zuzia zjadła kefir, który jest bardzo zdrowym produktem. Bo truskawki zjada hurtowo w każdej postaci. Ja tam zwykle robię koktajl
Anioszek w kuchnizrobić gdy zostanie nam po upieczeniu ciasta porcja biszkoptu albo gdy chcieliśmy upiec ale wyszedł nam zakalec, no ewidentnie coś się nie udało? Można go wykorzystać do przygotowania szybkie deseru z owocami. Ja wykorzystałam do tego mrożone maliny Poltin o, galaretkę i śmietanę. Wyszedł mały, elegancki deserek, który zaspokoił naszą chęć zjedzenia czegoś słodkiego . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikrzutu, więc warto je jeszcze wykorzystać. Tym razem wykorzystałam je w razowych placuszkach, lżejszych od tych na samej mące pszennej, są pyszne i pożywne. Idealne na śniadanie czy na deser. Razowe placuszki z truskawkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieTORCIK MALINOWO-WIŚNIOWY to wspaniała propozycja na popołudniowy lekki deser, która... Artykuł Torcik malinowo-wiśniowy pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEgalaretkę. Można ją przygotować z niemal każdego gatunku owoców, jednak moim zdaniem najsmaczniejsza jest z truskawek, czereśni wiśni, porzeczek, malin i jagód. Frużelina jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju deserów - lodów, serników, panna cotty, naleśników. Można ją także wykorzystać jako składnik kremów do ciast i napojów. Uwaga: aby frużelina miała ładniejszy kolor można dodać kilka łyżek soku z wiśni
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata