deser - 61894 przepisów (strona:1291/4127)

SOS TOFFEE 173

Domowy sos toffee to właściwie słodka śmietanka z cukrem, masłem  i miodem dłuuugo gotowana do zbrązowienia. Idealnie nadaje się jako polewa do lodów, gofrów, naleśników, deserów i ciast - w szczególności do kremowych, gęstych serników. Jest banalnie prosty w przygotowaniu, właściwie gotuje się sam. Wystarczy wszystkie składniki umieścić w rondelku i podgrzewać przez około 15 minut na minimalnym ogniu. Ciepły

cool and minty
Tiramisu 172

razem klasyczne włoskie tiramisu, wzbogacone jednakże kwaskowatym smakiem wiśni. Na temat tego deseru nie ma jednej historii. Post Tiramisu pojawił się poraz pierwszy w PanCook - Przepisy Kulinarne dla Każdego

Pancook
arbuz, dynia, truskawki w galaretkowym pysznym deserze... 157

pestek pokroić na kawałeczki na dwie szklanki, rozsypać na stężałej dyni i wlać galaretkę wiśnową rozmieszaną w 400 ml gorącej wody, schować do lodówki najlepiej na całą noc deser jest rewelacyjnie pyszny, orzeźwiający, aromatyczny.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Dietetyczny jogurtowiec (sernik) na zimno z czarną porzeczką 335

Dziś zapraszam Was na dietetyczny jogurtowiec (sernik) na zimno z czarną porzeczką. Deser został przygotowany z jogurtu naturalnego, bez dodatku sera ani tłuszczu. Jest bardzo lekki, zawiera niewiele cukru. Można go jeść bez wyrzutów sumienia, że pójdzie nam w boczki. Czarna porzeczka, lekko kwaskowa, fajnie kontrastuje z masą jogurtową. Łasuchy na pewno będą

Kulinarne przygody Gatity
Charlotte truskawkowa 203

już chyba ostatnie chwile sezonu truskawkowego więc na koniec czerwca jeszcze jeden przepis z tymi pysznymi owocami. Ciasto łatwe i szybkie do zrobienia, idealne na upalne dni. Dzisiejszy deser zrobiłam z serków mascarpone, dzięki czemu jest lekki i bardziej puszysty niż sernik na zimno wykonany z serków homogenizowanych. Polecam.  CHARLOTTE TRUSKAWKOWA     Składniki: (forma

Bon appetit mon amie
Kopystka z truskawkami 178

zamieszać drewnianą łyżką tylko do połączenia składników, nie mieszajcie więcej bo będzie zakalec, sprawdziłam. Ciasto smakuje trochę jak drożdżowiec więc małym nakładem pracy mamy pyszny deser. Zabieramy się do pieczenia? Kopystka z truskawkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Najlepsze bezglutenowe kruche ciasteczka świata :) 324

usuwana z cukru podczas rafinacji, zawierająca sporo minerałów jak np. żelazo i potas). Jest to nadal cukier więc nie polecam jako główne źródło tych pierwiastków ;) Niemniej jako dodatek do deserów jest świetny, zwłaszcza dla osób, które nie mogą spożywać ksylitolu i innych polioli. Do przygotowania ciasteczek użyłam różnych mąk (wzięłam te, które były pod ręką), ale myślę, że można zrobić

pyszne zdrowości
Muffinki z truskawkami, czereśniami i migdałową kruszonką 147

Kolejna letnia propozycja. Babeczki. Muffinki. Powtarzam się, ale każdy je lubi:) Tym razem zrobiłam je z truskawkami, czereśniami i migdałową kruszonką. Prosta i szybka propozycja na deser. Składniki suche: 2 i 1/4 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli Składniki mokre: 1 jajko L 80ml oleju 250ml jogurtu naturalnego Owoce: 200g truskawek 200g czereśni Kruszonka

Szefowa kuchni
Czy arbuz jest zdrowy? Przepis na szybkie lizaki lodowe bez cukru. 199

Dodatkowym autem jest to, że sami kontrolujecie, czy większość ma stanowić woda, czy jednak owoce.   ARBUZOWE LIZAKI LODOWE Jednym z owoców świetnie nadających się do tego typu mrożonych deserów jest arbuz. Wystarczy zblendować jego kawałki (warto wcześnie pozbyć się pestek), ewentualnie dodać odrobinę soku z cytryny dla przełamania smaku i gotowe. Nie trzeba nawet dosładzać, bo arbuz

Powiedz dietom nie
Mus czekoladowy 217

Każdy lubi czekoladę. A mus czekoladowy to już poezja! Delikatny, puszysty i słodki. Z dopełnieniem z bitej śmietany i malinką stanowi deser doskonały, a przy tym szybki i prosty w przygotowaniu.  Przy okazji chciałam Was bardzo przeprosić, że było mnie ostatnio tu mniej. Niestety w najbliższym czasie tak będzie, szczególnie na początku lipca. Później postaram się być już bardziej

Cakes By Kejt
Truskawki zapiekane z ajerkoniakowym koglem moglem 169

Znalazłam ten przepis i pomyślałam że to musi być wyborny w smaku deser i co ? nie myliłam się, on taki jest. Alkohol wyparuje w piekarniku a w kokilce zostaje kwintesencja smaku i aromatu. Jest to przepis wprost z kaszubskich domostw i króluje w niejednej restauracji. Wypróbujcie bo warto. Truskawki zapiekane z ajerkoniakowym koglem moglem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Deser jogurtowy z truskawkami i ekspandowanym ziarnem 141

Przy niedzieli prosty deser, który może być także drugim śniadaniem na nadchodzące gorące dni. Coś zbliżonego do tradycyjnego mussli, ale ze świeżymi owocami. Jest to kolejna moja wariacja na temat truskawek, którymi w tym roku nie mogę się najeść. Szybko, zdrowi i smacznie. Smacznego! Składniki: jogurt naturalny świeże truskawki miód ekspandowane ziarno - użyłam żyta Truskawki opłukać, osuszyć i usunąć szypułki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Semifreddo z malinami, kokosem i melisą 258

reszty ubitej śmietany. Wlewamy część do keksówki. Układamy maliny, kokos i poszatkowaną melisę. Zalewamy resztą masy i wstawiamy do zamrażalnika. 2-3 godziny, w zależności od jej mocy i deser gotowy. Opatulenie go folią, ułatwia zdecydowanie wyjęcie go z foremki. Oczywiście jeśli posiadamy formę sylikonową, to nie musimy jej niczym wykładać. Smacznej ochłody

Karczma Honorietty
Filo serniczki z owocami 209

Urocze mini serniczki otoczone płatkami chrupkiego ciasta filo z orzeźwiającymi owocami będą świetnym deserem na letnie upały :) 250 g mascarpone 1 jajko 1 op. ciasta filo 2 łyżki stopionego masła do posmarowania ciasta i foremki łyżka cukru z wanilią i kardamonem łyżka mąki kukurydzianej Owoce: truskawki, jagody, maliny, porzeczki, kiwi Dekoracja: cukier puder mięta Jajko rozbełtać, wymieszać z mascarpone, mąką

Smakołyki Asi
SERNIK CAPPUCCINO 198

Dzisiaj zapraszam Was na pyszny sernik cappuccino na spodzie z ciasteczek czekoladowych, deser ten dedykuję Akademii Kulinarnej Whirpool z okazji jej 3. Jubileuszu. Życzę Akademii i jej gospodarzom - Marco Ghia i Emiliano Castagna - wielu nowych sukcesów, licznych fanów i miłośników gotowania, kreatywnych i owocnych warsztatów oraz wielu nowych dań, które podbiją podniebienia wszystkich smakoszy! Jak również szampańskiej zabawy urodzinowej

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska