Bardzo łatwe wykonaniu, puszyste ciasto z owocami i chyba nareszcie mam przepis na ciasto w którym nie opadają owoce na dno. Składniki: 2 szklanki mąki
RAROSSAPiernik upieczony z przypraw które się samemu komponuje ma niepowtarzalny mocny aromat ponieważ przyprawy są świeżo mielone. Piernik robi się bardzo szybko, no i ten zapach
RAROSSAPrzysmak mający swe korzenie w Rosji receptury Czeskiego cukiernika Tort Praga. Pyszne wilgotne ciasto kakaowe, i
RAROSSASezon na gruszki w pełni więc i okazji do przyrządzania smakołyków z tymi owocami nie brakuje, a że ciasta z gruszkami jeszcze nie było u mnie
RAROSSAKrokiety ziemniaczane w złocistej chrupiącej panierce, ja najbardziej lubię gorące prosto z patelnie z keczupem. Szybki prosty sposób na wykorzystanie ziemniaków, które pozostały z obiadu. 0
RAROSSASmaczne chrupiące na zewnątrz i wilgotne w środku, i ten niepowtarzalny smaki zapach kokosu, który unosi się w całym domu. Robi się je w tempie
RAROSSADzisiaj są u mnie pierogi takie same jakie robi moja mama, no prawie takie same, ja ułatwiłam sobie prace i użyłam formy do wycinania pierogów
RAROSSAAromatyczny korzenny spód z pierniczków, idealnie komponuje się z orzeźwiającą masą cytrynową złagodzony serkiem mascarpone z dodatkiem likieru koksowego. Po prostu rozpływa się w ustach. składniki
RAROSSAEtap I W ślad za telewizyjnymi reklamami świątecznymi również i ja postanowiłam rozpocząć przygotowania do świat Bożego Narodzenia. Najlepszym początkiem rozpoczęcia przygotowań do tych magicznych
RAROSSACiasto stare jak świat, zastanawiam się jak nazywało się przed
RAROSSAPierogi ruskie kryją w sobie zarumienioną cebulkę, biały ser oaz ziemniaki oczywiście wszystko odpowiednio przyprawione, czyli to co w polskiej kuchni najlepsze
RAROSSAWigilia oraz Święta Bożego Narodzenia są tak niezwykłe że nagle nabieramy ochoty aby przygotować wszystkie potrawy własnoręcznie:). Poczynając od pierogów, po przez rożnego rodzaju mięsa
RAROSSAPierniczki, które nie wymagają leżakowania, gotowe do jedzenia zaraz po upieczeniu, lekko kruche delikatnie pachnące przyprawami korzennymi. Ja pominęłam kakao przez co moje pierniczki są nieco
RAROSSAPuszyste ciasto, delikatnie pachnące herbatą mimo mocnego naparu, smak herbaty jest niemal niewyczuwalny. Ciasto o pięknym karmelowym kolorze, niestety nie udało się uchwycić tego koloru na
RAROSSA