deser z owocami - 5670 przepisów (strona:199/378)

Desery truskawka i gruszka. 205

Frużelina truskawkowa z lodami. Składniki. 500g truskawek 1/2 szklanki wody 3 łyżki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej lody Wykonanie. W rondlu podgrzewamy owoce z wodą

Kulinarny karnet Christophera
Letnia sałatka owocowa 213

Zimą stęsknione letnich smaków proponowałyśmy Wam  sałatkę owocowa. Podawałyśmy ją  w wydrążonym grejpfrucie, a stworzyłyśmy ją z dostępnych wówczas owoców. Dzisiaj chciałyśmy Wam

Kolizje Smaków
Naleśniki - przepis podstawowy i wersja "ażurowa" 235

Naleśniki - jedno z najprostszych dań, znakomite na śniadanie, nadają się na obiad, pasują na kolację. Można podawać je na słodko - ze śmietaną, owocami, dżemem, cukrem

Kulinarny Pamiętnik
Sernik na kruchym cieście 377

Przepisów na sernik jest mnóstwo - są te bez dodatków, z czekoladą, z owocami i pewnie jeszcze wiele innych. Jest to ciasto, które jest uwielbiane przez

Smakołyki Bereniki
Muffiny cynamonowe 377

Muffiny można przygotować na mnóstwo sposobów - z dodatkiem owoców, czekolady, bakalii i aromatów. Jestem fanką cynamonu, co można zauważyć we wcześniejszych moich przepisach, więc zapraszam

Smakołyki Bereniki
Buber - deser z kaszy manny na mleku migdałowym, ze skórką pomarańczową i owocami 109

już nie jest zwyczajna manna na mleku. O nie! to pyszny deser, który można polubić. Jego niewątpliwą zaletą jest szybkość i prostota przygotowania, a zatem idealnie pasuje na tym blogu, prawda? 😊 Składniki: 500 g kaszy manny 1 litr mleka migdałowego 100 g cukru 2 pomarańcze dowolne owoce w syropie lub konfitur y Pomarańcze wyszorować i sparzyć wrzątkiem. Zetrzeć skórkę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Recenzja formy silikonowej oraz frużeliny czarna jagoda w żelu 184

zanurzone w delikatnym żelu, bez użycia żelatyny. Owocowy dodatek do letnich deserów (gofrów, lodów, naleśników, omletów) i do wypieków (ciastek, ciast i tortów). Do bezpośredniego spożycia jak i do zapiekania. Produkt polski. Przygotowałam babeczki biszkoptowe , które podałam z frużeliną. Muszę stwierdzić że jagodowa frużelina jest   przepyszna, owoce jagodowe  zanurzone w delikatnym żelu. Sprawdźcie sami jak dobrze smakuje

Kuchnia Danusi
Liebster Blog Award 107

się obejść… Czekolada Kasztanki. Twoja popisowa sałatka. - Z ananasem i chrzanem. Deser z awokado? Co Ty na to? U mnie na blogu jest. - Jeszcze nie robiłam, ale wszystko przede mną.  Ciasto, które przysparza Ci najwięcej trudności… Rolada biszkoptowa. Babka z bakaliami, czy bez? - Bez. Czy lubisz owoce morza? - Nie. Najpiękniejsze miejsce na Ziemi, Twoim zdaniem, to… Riva

Mania Wypiekania
Lemoniada z kwiatów czarnego bzu 120

oliwy, sporządzać nalewki, octy, wina, podawać w cieście naleśnikowym i deserach. Zbiera się je od maja do lipca, najlepiej podczas słonecznych poranków. Kwiaty po zerwaniu wystarczy rozłożyć na papierze w zacienionym miejscu, żeby wyszły z nich różne żyjątka, jeśli takie tam są, i tak jak owoce przerabiać w dniu zbioru. Nie powinno się ich myć, żeby nie wypłukiwać pyłku

SzczyptaSmaQ
Lody borówkowe 121

Dzisiaj na deser polecam lody borówkowe. Już od dłuższego czasu nie kupuję lodów w sklepach, produkowane są masowo i z prawdziwymi lodami nie mają nic wspólnego. Uwielbiam te z dobrej lodziarni lub zrobione w domu ze świeżymi owocami. Unika m przepisów z dodatkiem jajek dlatego dzisiaj najprostszy przepis na bazie śmietanki kremówki i mleka skondensowanego. składniki: mleczko skondensowane słodzone

noteskulinarnyfiga
Dżem z czarnej porzeczki 185

Składniki: 1 kg czarnej porzeczki  80 dag cukru kryształu  Owoce oczyścić, umyć, wymieszać z cukrem i zmiksować. Masę porzeczkową smażyć ok. 10 minut i gorącą napełnić słoiki. Dobrze zakręcone pasteryzować przez ok. 15-20 minut . Dżem porzeczkowy jest świetnym dodatkiem do pieczywa, ciast, kremów, deserów oraz przepyszny jako dodatek do mięs, dziczyzny, ryby i jaj. Źródło ,, przetwory

Apetyczna babeczka
Truskawki - jak je wykorzystać ? 168

Truskawki - jedne z moich ulubionych owoców. W tym roku prawdziwy truskawkowy szał - są dorodne, jest ich dużo i można kupić tanio. My przeważnie zajadamy się nimi tak po prostu, ale można też wykorzystywać je do wielu potraw. Często lądują w deserach chociaż przyjemnie dodają słodyczy także sałatkom czy daniom wytrawnym. Doskonale znacie je wszyscy jako składnik koktajli mlecznych

Smaczna Pyza
Galette malinowe z gruszką 212

owoce. Dopiero co miałam okazję zerwać w sadzie kosze gruszek i jabłek, dlatego nie mam wymówki aby ich nie wykorzystać w kuchni :) Dziś zaprezentuję Wam na tyle prosty i szybki przepis na ciasto, że ja - mimo nowej pełnoetatowej pracy, miałam możliwość przygotowania w mniej niż 15 minut + pieczenie - chyba warto poświecić taką chwilę na przygotowanie domowego deseru? Zapraszam(...)następnie przekładamy je na formę z piekarnika lub do formy od tarty albo tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.Na środek ciasta wykładamy umyte, obrane i pokrojone na cienkie plasterki owoce - gruszki,  jabłka i świeże maliny - posypujemy cukrem. Boki ciasta zawijamy tak, aby pozostawić otwarty środek. Ważne aby boki ciasta były szczelnie zamknięte. Ciasto polewamy łyżeczką miodu.Wstawiamy do rozgrzanego

Słodkie Przyjemności
Niedziela w kuchni 151

istne szaleństwo :) Dzisiejsza niedziela trochę z doskoku, niemniej jednak bardzo udana. Śniadanie “róż…” – różane i różowe. Biała kasza gryczana z płatkami róż, jogurtem naturalnym i owocami: jabłkiem, bananem,malinami i truskawkami. Na obiad ciasto a’la tarta z cukinii, z łososiem i serem mozzarella. Bardzo szybkie w przygotowaniu i jeszcze bardziej smaczne. 1 mała(...)masę razem z łyżką jogurtu i masą zalewamy łososia. Mozzarellę kroimy w kostkę i wykładamy na wierzch masy jajecznej. Pieczemy ok. 40 minut w temp. 180 st. C. Na deser buraczane brownie z malinami w formie babeczek Sok wycisnęłam z dwóch średnich buraków i dwóch dużych marchewek wykorzystując wiórki do wykonania babeczek. W/w wiórki 2 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania