deser z owocami - 5670 przepisów (strona:204/378)

Crumble jeżynowo-jabłkowe 153

crumble?To doskonaly i bardzo szybki sposob na pyszny, goracy deser ,a jednoczesnie na zagospodarowanie owocow.Male kokilki pelne soczystych owocow,otulone pierzynka okruchow chrupiacego ciasta i wyglada i smakiem oczaruja kazdego.A clou wszystkiego to czas,bo calosc serwujemy w ciagu 30 minut.Ta pyszna kruszonka ,ktorej glownym skladnikiem sa owoce pochodzi z Anglii.Wszystkie jesienne owoce:jablka,gruszki,sliwki,pigwy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lekka pianka z musem śliwkowym 607

Jakiś czas temu dostałam dużo pysznych, słodkich i bardzo dojrzałych już renklod. Wszystkich byśmy nie przejedli, więc trzeba było coś wymyślić, by śliweczki się nie popsuły

Ratunku obiad
Na jeżyny! TU I TAM nr 26 w trzech odsłonach - creme caramel, crostini i galaretka. 162

odrostów wślizgujących się w każdy przesmyk, dziurkę... Obejmują dom splątanym uściskiem, z którego nawet nie próbuje się uwolnić. Jest w tym coś niepokojącego. Ta jeżynowa ekspansja z ciemnym granatem owoców, które w każdej czarnej perle schowały najcieplejsze sierpniowe słońce. Moja droga na jeżyny to zaledwie kilka kroków.  Za mało na długą rozmowę, ale wystarczy by dać się oplątać(...)jeżynową galaretkę . Odtąd ma stałe miejsce wśród rozpamiętujących lato słoików.  Komuś innemu przyszedł do głowy pomysł na jeżynowy creme caramel - uwierzcie mi - jeżyny stworzone są do tego deseru! Nie wiem kto i kiedy podszepnął mi pomysł na tartę z kozim serem i jeżynami, ale chwała mu za to. Gdy więc zobaczyłam te crostini, wiedziałam już, że jeżynowe masło zamienię

KUCHARNIA
Serniczki na zimno z galaretką herbacianą 171

małego jogurtu naturalnego - cukier puder - cukier kryształ - herbata owocowa (u mnie Ogród Babuni Skworcu, skład: hibiskus BIO, jabłko, owoce czarnego bzu, kawałki czerwonego buraka, aronia, kawałki truskawki, owoce i liście czarnej porzeczki, malina, czerwona porzeczka) - żelatyna spożywcza Przygotowanie: Najpierw przygotowuję galaretkę. Zaparzam herbatę, tak około 1/2 litra naparu. Dodaję cukier kryształ do smaku (u mnie 4 łyżeczki(...)delikatnie mieszam. Na spód pucharków (u mnie szklanek)   nakładam warstwę galaretki. Na to wylewam ser i znów galaretka. Wkładam szklaneczki do lodówki i po około dwóch godzinach deser jest gotowy

Kuchnia co dnia
Kruche ciasto i krem. Owoce i wino. Tarta z gruszkami, kremem śmietanowym i winną galaretką 280

Czy ja już zwracałam uwagę, że tartami ta jesień się zaczęła ? Była tarta z kurkami , później tarta z makiem i figami a dzisiaj będzie tarta na

Smaczna Pyza
TRUSKAWKOWO - MIĘTOWA CHMURKA PRZYJEMNOŚCI Z GALARETKĄ! 194

Najlepszy owocowy deser na upalne dni! Świeże truskawki, przepyszna i słodka galaretka Winiary, rozpływająca się w ustach czekolada z nadzieniem miętowym, która orzeźwia i chłodzi! ROZPOCZNIJ OWOCOWY SEZON! SKŁADNIKI: -galaretka truskawkowa Winiary - 200 g truskawek - 150 ml śmietany 18% - 150 ml jogurtu greckiego - czekolada z nadzieniem miętowym - 2 łyżki syropu miętowego lub syropu mohito  - 2 łyżki żelatyny WYKONANIE: - galaretkę(...)opakowaniu, wlej do naczynia, wstaw do lodówki, jak będzie gotowa kroimy na równą kostkę - truskawki umyj i pokrój na połówki - jogurt, śmietanę i syrop miętowy, wymieszaj w misce, dodaj owoce, i pokrojoną w kostkę galaretkę - w kubeczku rozpuść 2 łyżki żelatyny z 3 łyżkami gorącej wody - dodaj do masy i energicznie wymieszaj, poczekaj 4 minuty masa zacznie już powoli

SMYKWKUCHNI
O soli. Sól morska i kamienna, przepisy na sól smakową – wykańczającą 187

idealna do ziemniaków smażonych i frytek, risotto. Świetna do jagnięciny i mielonego mięsa wieprzowo-wołowego. Myjemy dokładnie cytrynę najpierw pod zimną, potem pod ciepłą wodą, żeby pozbyć się z owocu utrwalającego wosku, osuszamy. Odcinamy nożem lub zesterem samą skórkę, bez albedo. Skórkę mielimy z solą i listkami świeżego rozmarynu. Mieszankę suszymy w piekarniku, w temperaturze 100⁰C. Sól powinna stać(...)sałatek z dressingiem opartym na jogurcie lub śmietanie. Sól mieszamy w blenderze lub ucieramy w moździerzu razem z suszonymi kwiatami lawendy. Mieszanka nie wymaga suszenia. • SÓL KAWOWA – do deserów, lodów, czekolady. Do nacierania grubych steków wieprzowych i wołowych przed smażeniem lub posypania po usmażeniu. Sól mieszamy z dobrej jakości liofilizowaną kawą. Mieszanka nie wymaga suszenia. Grubość soli i kawy dowolna

Karo in the Kitchen
Muffinki proteinowe z jeżynami 238

kraju - Wrocławiu. Na udany wyjazd złożyło się aż nazbyt udane jedzenie, które teraz trzeba trochę odpokutować. Z tego powodu muffinki, które świetnie sprawdzą się w roli pożywnego śniadania lub deseru - w dodatku są naprawdę pyszne! Składniki (15 babeczek): szklanka mąki owsianej szklanka otrębów owsianych szklanka jeżyn 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki odżywki białkowej (moja tym razem karmelowa) 2 jajka(...)łączymy ze sobą mleko, żółtka i olej kokosowy. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Do suchych składników dodajemy mokre, mieszamy dokładnie. Następnie delikatnie przelewamy pianę i dosypujemy owoce, starając się nie kombinować zbyt długo tylko szybko połączyć masę. Przelewamy do blaszki wyłożonej papilotkami i pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Być może nie zastąpią czekolady

sama złodycz
41. Kisiel truskawkowy z ksylitolem 135

sobie cukru, soli, aromatów, liofilizowanych owoców, regulatorów kwasowości, barwników, ani substancji wzbogacających - sztucznie dodawanej witaminy C. Przygotowując domowy kisiel jemy zdrowy posiłek, zawierający naturalne produkty i w pełni znamy jego skład, gdyż nigdy w 100% nie możemy ufać etykietom podawanym przez wielkie koncerny żywnościowe.  Z przepisu wychodzi ok. 5 porcji, 1 to deser w granicach ok. 83g = 62kcal

Be Fit Be Strong
Szampańska galaretka z Nestea, papają i karmelizowanym popcornem 139

uwodzicielski smak. A popcorn karmelizowany na miodzie w pełni uzupełnia się ze smakiem Zimowej Nestea, która także ma posmak miodowy.  Na drugi dzień na wniosek mojej rodziny musiałam deser zrobić ponownie :) Co mnie bardzo ucieszyło, bo lubię jak rodzinie smakują moje kulinarne nowości. Składniki na 2 porcje galaretki:250 ml Nestea Zimowa Śliwka*100 ml słodkiego(...)wina musującego2-3 łyżeczki żelatynySkładniki na bitą śmietanę:250 ml śmietanki 30 %1 łyżka cukru pudru2 szczypty kardamonuSkładniki na karmelizowany popcorn:1 szklanka popcornu1 łyżka masła1 łyżka mioduDodatkowo:1 owoc papai albo marakui*W związku z zaproszeniem do konkursu przepis został skomponowany do Nestea Zimowa Śliwka.Nestea Zimową Śliwkę podgrzewamy, dodajemy do niej wino musujące oraz żelatynę. Mieszamy aż żelatyna

Bon Appetit Małgorzaty
Naleśniki z ciecierzycy z musem ananasowym 248

Rzadko kupuję ananasa i rzadko też jadam (co jedno z drugim zapewne ma jakiś związek;)  Ostatnio kupiłam (choć to zima, a w takim okresie ananas - jako owoc z rejonów południowych służący ochładzaniu - nie jest zalecany) i czekał, aż wpadnie mi pomysł jak go wykorzystać, a ponieważ od kilku dni chodzą za mną naleśniki z mąki z ciecierzycy, więc ananas(...)łam chwilę z każdej strony. A potem na łożyłam mus, posypałam żurawiną i kokosem/karobem i utworzyłam 3 wersje naleśników: Danie nie tylko nadaje się na słodkie śniadanie, ale i deser, albo danie obiadowe - polecam:) "Niezawodnie bardzo imponujące, bardzo szanowne i bardzo perspektywiczne jest to słowo: konieczność. A przede wszystkim wygodne. Daje jakąś złudę pewności wśród chaosu. Uspokaja. Zdejmuje odpowiedzialność. Udaje

Zdrowa Kuchnia Sowy
SERNIK Z PIANKĄ I OWOCAMI 164

Ponieważ pogoda za oknem ostatnio nas rozpieszcza  n ajchętniej całe dnie spędziłabym  z dziećmi na świeżym powietrzu. Ale tak mnie naszło

Pani na deser
Domowe lody z jagodami 127

  Pyszne domowe lody z jagodami. Prosty przepis z bloga Moje Wypieki. Wafelki bezglutenowe kupicie w większych sklepach czy supermarketach. Lody można zrobić z dowolnymi, sezonowymi

Kuchnia bezglutenowa
O zapachu rumu i wanilii, a smaku rabarbaru z morelą i truskawką! 100 lat! 116

Czerwiec! Moc kolorów! Ogrom smaków! To rustykalne ciasto zawiera wszystkie moje ulubione smaki. Jest słodko-kwaśne. Z ogromną ilością owoców, to co lubię najbardziej! Ma

SMYKWKUCHNI
Tarta z brzoskwiniami na orzechowym spodzie. 169

Kolejny weekend przed nami, jak ten czas leci... Czy też macie wrażenie, że za szybko?! Tak czy inaczej, jeść coś trzeba, bez deseru też nie zawsze

Radość kipiąca uśmiechem.