deser z owocami - 5670 przepisów (strona:194/378)

Cytrynowo - limonkowa tarta z bitą śmietaną i borówkami. 160

W trakcie nocnych szaleństw moich w kuchni  urodziły się 2 ciasta. Jedno puchate z owocami i ta piękna i jakże smaczna tarta. Nie jest

Malinowe Pocałunki
Kruche ciasto ze śliwkami i bezą 245

Kochani, Po burzliwym i bardzo intensywnym lecie mamy, mam nadzieję, złotą, spokojną, polską jesień, która niesie ze sobą bogactwo owoców. Dlatego dzisiaj po długiej przerwie

Taste Of My Day
Babeczki banana split 184

Było już brownie banana split teraz kolej na pyszne babeczki, czy tez muffinki banana split. Pysznie bananowe ciasto, krem, owoce i czekolada i odjazd na

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Drożdżowe racuchy śniadaniowe 218

Dzień dobry! Dzisiaj mam dla Was pożywną śniadaniową propozycję, pyszne, puszyste racuchy drożdżowe, podane z owocami i słodkim syropem. Posiłek bardziej na leniwy weekend, chyba

Pora coś zjeść
Wiosenna tarta z kremem z białej czekolady i truskawkami 224

     Coraz więcej słońca i ciepłego powietrza, więc coraz częściej pojawia się ochota na lekkie, owocowe desery. Dziś jedno z moich ulubionych ciast, które

sama złodycz
Serniczki na Halloween z sosem owocowym 225

spodzie z ciastek Oreo, polane gęstym sosem owocowym. Są bardzo smaczne. Wierzch ozdobiony jest kośćmi zrobionymi z białej czekolady i żelkami (jeśli nie lubimy żelków, możemy pominąć). Uważam, że deser jest łatwy i nie zajmuje dużo czasu, polecam…(inspirację znalazłam tutaj).  Składniki na około 8 niedużych porcji:Serniczki:12 ciasteczek Oreo lub innych w ciemnym kolorze50g masła – roztopionego(...)szklaneczek z ciasteczkami i wstawić je z powrotem do lodówki. 3. Owoce przełożyć do rondelka z grubym dnem, dodać cukier i gotować przez 5-7 minut, aż owoce zmiękną. Następnie zemleć je mikserem na mus i odstawić do całkowitego ostygnięcia.  4. Czekoladę roztopić na parze i przełożyć ją do foliowego woreczka. Odciąć brzeg woreczka (niedużo

Mała Cukierenka
Smerfny deserek - delikatny niczym chmurka 244

Dziś zapraszam Was na smerfny deserek. Mojej kruszynie, aż się oczy cieszyły i już w fazie przygotowania miała ochotę go zabrać i szybciutko zjeść. Deser jest smaczny, lekki, a co najważniejsze niezwykły, bo niebieski niczym bajkowy smerf. A wszystko, to powstało jak zwykle za sprawą mojej kulinarnej wyobraźni. Chyba mam w sobie jeszcze sporo z dziecka, bo i mnie niezwykle(...)cieszyły te barwy. Spróbujcie i Wy, zapraszam. Składniki: 1 jogurt typu greckiego z truskawkami 0% tłuszczu 150 g 1 galaretka Frugo niebieska o smaku owoców leśnych i cytryny 2 szklanki wody 1 jogurt naturalny 90 g około 1/2 szklanki jagód 3 łyżeczki orzechów arachidowych w mlecznej czekoladzie (można pominąć) 2 słodkie rurki do ozdoby Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy

Słodkie okruszki
Deser jogurtowy z mandarynkami 187

trzech składników: mandarynek, jogurtu naturalnego i wiśni. Prosto, szybko i bardzo smacznie. Deser najlepiej smakuje podany prosto z lodówki.  Składniki na 2-3 porcje: 1 duży jogurt naturalny 1 puszka mandarynek w syropie kilka wiśni z syropu lub frużeliny wiśniowej Mandarynki odsączyć z syropu. Owoce pokroić na mniejsze kawałki. Na dno pucharków/literatek układać mandarynki, następnie jogurt, ponownie

Ugotować
Owsianka na bogato! :) Oraz bransoletki! 202

zdjęcia na Instagramie . Dla miłośników masła orzechowego - będzie to idealne śniadanie lub deser! Inspiracja -  coconutandbliss Składniki (na jedną porcję) : 1/2 szkl. płatków owsianych* 1/2 szkl. mleka kokosowego 1/2 szkl. wody 1 średni banan Pół łyżki miodu 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kakao Masło orzechowe Owoce do dekoracji  Jak przygotować? /*Małe preferencje - uważam, że najlepiej pasują do tego

Chocolate Stop Tempting
Nové Vinařstvi - wino z Czech 111

owocowości z mineralną nutą w finiszu. Idealne jako aperitif, lub dodatek do owocowych deserów, lodów. Cuvée Fantomme – już sama nazwa wzbudzała liczne komentarze i nieodpartą chęć spróbowania tego różowego półsłodkiego wina. To udany kupaż kilku odmian o bladoróżowej barwie, słodkimi aromatami truskawek oraz długim posmakiem owoców leśnych. Jak mówił pan Marek to właśnie wino jest hitem sprzedaży w Skandynawii

królestwo garów
Gofry z bitą śmietaną i truskawkami + film 118

bitą śmietaną i owocami, konfiturą czy dżemem zawsze smakują pysznie. Dzisiaj zapraszam na domowe gofry bardzo proste w przygotowaniu, idealne na letnią imprezę dla dzieci i nie tylko.Wystarczy w miarę dobra gofrownica, trochę chęci i deser gotowy. składniki na 12 gofrów 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka 1/2 szklanki oleju 1 i 3/4 szklanki mleka 2 łyżki cukru

Smakowite Dania
Wegańskie trifle, Sierpień w hrabstwie Osage i Co się wydarzyło w Madison County 222

instrukcji na opakowaniu. Na dnie dużego i szerokiego szklanego naczynia ułóż owoce i zalej galaretką. Ugotuj budyń. Gdy galaretka stężeje, wlej warstwę wystudzonego budyniu. Posyp cienką warstwą płatków kukurydzianych i/lub owsianych.  Następnie zblenduj śmietankę słonecznikową z syropem (i inką) i wlej na wierzch deseru. Posyp prażonymi płatkami migdałowymi. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przepis dodaję

Qlinarnie i Qlinarnie
Tiramisu z amaretto 166

swojej konstytencji, ale zdecydowane w swoim kawowym smaku. Takim deserem mozna zaskoczyć miłe znajomych i przyjaciół  :)  Składniki:  Opakowanie biszkoptów okrągłych lub długich  500g serka mascarpone 4 jajka  120g cukru 1 szklanka mocnej kawy  Pol szklanki likieru amaretto Opakowanie migdałów w płatkach   Owoc granatu  Kilka listków mięty do ozdobienia  Przygotowanie: Żółtka oddzielić(...)cukru ( miksować dalej aż cukier się rozpuści). Białka dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką.  Biszkopty maczamy w kawie z reszta amaretto. Ukladamy na dnie naczynia. Posypujemy owocami granatu i migdałami. Następnie nakładamy masę serowa. I następnie znowu biszkopt, owoce granatu, migdały, masa serowa.     Ozdabiamy tym czym nam sie podoba i najbardziej lubimy

Zainspiruj się kuchnią
Premiery wydawnicze, jesień 2014. Cz. III - Rachel Khoo, "Moja mała francuska kuchnia" 173

Już mam zaznaczone kilka do zrobienia w pierwszej kolejności. Znajdziecie tu wszystko - i desery, i przystawki, i porządny obiad, przy którym dużo się nie narobicie. Pisałam już wcześniej o francuskich gulaszach i pieczonych mięsach. Uwielbiam je, bo są proste i zawsze wyborne. Sporo jest tu owoców morza i ryb. Ja ciągle nie jestem fanką takich dań

W kuchni wieczorem

Proponowane wyszukiwania