Deser, a może śniadanie? Wszystko jedno! W każdym przypadku smakuje wyśmienicie, syci i zadowala kubki smakowe na słodkie smaki. Słodycz stewii połączona z kwaskowatymi owocami świetnie ze sobą współgrają. Pudding jest zimny, dzięki czemu idealnie nadaję się na gorące dni, których mamy już coraz więcej :) Składniki: 200 ml mleka 150 ml wody 40 g kaszy manny stewia do smaku
Zdrowie na języku :PBędzińskim, to przyjemnosć połączona z relaksem. Nie przeszkadzały mi tłumy ludzi, bo lubię otwartą przestrzeń. Z kupionych owoców przygotowałam sałatkę a resztę podzieliłam na kawałki do woreczków i hop do zamrażarki, a gdy tylko nadejdzie ochota na lody, koktajle czy inne desery, mam je zawsze pod ręką. Sałatka owocowa z czerwoną cebulą i octem balsamicznym Składniki: 1/4 sałaty lodowej
Moja smaczna kuchniaBardzo smaczny ,w moim ulubionym kolorze napój z kiwi i szpinaku .Trzeba tylko znaleźć dojrzałe owoce ,albo pozwolić im zmięknąć w domu ,wtedy jest jeszcze
Ladylaura.drodzy, któż z nas nie lubi truskawek? Ja je wręcz uwielbiam, dlatego gdy sezon na te wspaniałe owoce jest w pełni w mojej kuchni nie może ich zabraknąć. Dziś chciałabym przypomnieć Wam kilka wybranych przepisów z truskawkami - zapraszam na pyszne ciasta, desery, koktajle i sałatki. Ciasto "Indianka z truskawkami" Czekoladowe ciasto nektarynkowo - truskawkowe z nutą kokosową Puszyste ciasto truskawkowe
Słodkie okruszkiscroll down for english version Lubicie krówki? Pewnie odpowiedź jest twierdząca? :) Wolicie kruche czy ciągnące? Ja osobiście jestem fanką tych pierwszych... Dzisiejszy przepis jest jednak dla
chili & sugarKoktajl nadaje się zarówno dla małych, jak i dużych domowników. U mnie był doskonałym, bardzo szybko znikającym deserem. Spróbujcie. Składniki: 250 ml waniliowego mleka sojowego 1/2 kg świeżych truskawek 2 brzoskwinie opcjonalnie miód do smaku (ja pominęłam ze względu na słodkość owoców) Przygotowanie: Truskawki myjemy i przekładamy do misy blendera. Dodajemy obrane i pokrojone brzoskwinie oraz mleko sojowe. Wszystko
Słodkie okruszkiWino o bardzo jasnym słomkowym kolorze. Sauvignon Blanc z późnego zbioru. W nosie znajdujemy niezbyt intensywne aromaty owoców tropikalnych, ananasa, grejpfruta i dojrzałej gruszki. W ustach wyczuwalne nuty brzoskwini i moreli. Pić dobrze schłodzone, samo lub w towarzystwie sałatki owocowej, słodkich deserów lub samodzielnie. Wino delikatne i przyjemne w odbiorze. 11,5 % alkoholu, 51 g cukru na litr oraz
królestwo garówIdzie wiosna! Czas wyjadać zapasy zgromadzone minionej jesieni, bo zaraz zaczną się świeże warzywa i owoce. Nowalijki, szparagi, truskawki, rabarbar i całe bogactwo witamin, minerałów
GRUBY WAŁEKproste połączenie zaledwie dwóch składników zwane koglem-moglem zaczarowałam w formie babeczek. Powstał pyszny, dziecinnie prosty deser o smaku dzieciństwa. 1/3 kostki masła 2 jajka 5 łyżeczek cukru 1 mały cukier waniliowy 3 łyżeczki żelatyny ciastka typu: biszkopty lub petitki owoce do przybrania Masło rozpuścić w rondelku. Żelatynę również rozpuścić w 1/3 szklance wrzątku. Jajka ubijać w garnku
Jadło i czytadłoSkładniki: 5 serków homogenizowanych (op. 200g) 4 galaretki- 2 zielone i dwie inne polewa: 200g margaryny 1/2 szkl cukru 1 szkl mleka tabliczka czekolady 2 łyżeczki
Luźna KuchniaRacuchy z malinami – a właściwie z sosem malinowo-czekoladowym, to doskonałe połączenie naturalnej słodyczy owoców i przepysznej czekolady. Okazuje się, że nie tylko racuchy
UgotujmyTo.plChyba każdy z Was lubi galaretkę owocową....?:) A jedliście już taką własnoręcznie przyrządzoną z prawdziwych owoców? Jeśli nie, musicie koniecznie wypróbować mój dzisiejszy przepis! Prezentuję
Słodko-Słony Świat IlonyBabka bez pieczenia - bardzo smaczny, lekki deser. Składniki:-1/2 kg mielonego twarogu-400 ml śmietany 18%-6-7 łyżek cukru pudru-4 łyżki żelatyny-3 galaretki o różnych kolorach-owoce, np. drylowane wiśnie-aromat śmietankowy Galaretki rozpuszczamy w osobnych naczyniach, zalewając każdą szklanką gorącej wody.Żelatynę moczymy.Kiedy galaretka zaczyna tężeć wylewamy na spód formy
Maminek kulinarnyTematem wspólnego gotowania na dziś jest Pavlova. Deser absolutnie idealny - krucha na zewnątrz i cudownie ciągnąca w środku beza, chmura delikatnej i leciutkiej bitej śmietany, a na wierzchu całe mnóstwo soczystych owoców... Marzenie. Miliard kalorii, a nie można się oprzeć kolejnemu kawałkowi. Czysta rozkosz. Nie wiem, co mam jeszcze napisać, żeby Was do Pavlovej przekonać - musicie spróbować sami
Pożeraczka, czyli raz adobrzesię połamie ciasto smacznie pachnie wanilią, i jest w smaku jak sernik, wilgotne, pyszne.......POLECAM.......SMACZNEGO!! inne owoce takie jak truskawki, wiśnie, porzeczka też zrobić z kisielem wanilia mielona typ bourbon oryginalna Madagaskar: produkt naturalny - smak: intensywny waniliowy - zastosowanie: do ciast, deserów, lodów, konfitur, także dla smakoszy do dań z kurczaka - opakowanie: 20 gram
W Mojej Kuchni Lubię