deser z owocami - 5670 przepisów (strona:183/378)

Karp w śmietanie z pieczarkami i makaronem 184

semoliny z pszenicy twardej ze szpinakiem, który otrzymałam od Lidl Polska . Wraz z makaronem, mieszanką suszonych owoców i orzechów w czekoladzie oraz kremem kakaowym otrzymałam wspaniałą książkę "Kuchnia Polska według Pawła Małeckiego". W książce znajdziemy cały wachlarz przepisów na ciasta, ciasteczka i desery. Książka jest dostępna w promocji w sklepach Lidl w całej Polsce od 28 listopada. Aby zdobyć

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ptasie mleczko z malinami + film 172

Ptasie mleczko z malinami to przepyszny, delikatny i bardzo puszysty deser idealny na upalne dni dla dzieci i dorosłych. Torcik jest prosty w przygotowaniu i można go dowolnie modyfikować smakowo poprzez użycie różnokolorowych galaretek oraz ulubionych owoców.   składniki na tortownicę 23 cm 12 okrągłych biszkoptów 300 g malin 1 galaretka agrestowa lub cytrynowa 1 galaretka truskawkowa

Smakowite Dania
Hasło tygodnia - owoce cytrusowe. 131

przyjeżdżają do nas, np. z Ameryki Południowej. Sezon trwa do marca, także to ostatni moment, aby owoce cytrusowe były hasłem w naszej zabawie kulinarnej. A co z nich przyrządzić? Tu jak zwykle obowiązuje pełna dowolność, nie stawiajmy sobie granic :) Zupy, dania główne, desery (moje ulubione ;)), sałatki czy napoje? Ależ proszę! To do dzieła

zadanie-gotowanie
Wiśnie na zimę 169

Wiśnie to owoce uniwersalne, praktycznie nadają się do wszelakich przetworów. Przygotowałam wiśnie z myślą o wykorzstaniu ich do ciast, tortów i na frużelinę do naleśników, lodów i innych deserów. Dlatego też wiśnie zostały pozbawione pastek. Jeśli przygotowujesz kompoty z wiśni - pestki spokojnie pozostaw. Zawierają bowiem witaminę B17, amigdalinę - silnie działającą substancję antyrakową. I kompot i wiśnie do późniejszego wykorzystania

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pijana galaretka z owocami 158

jego przygotowania polecam wybrać dość słodki cydr, chyba że preferujecie wytrawne desery. Gwarantuje, że takim deserem zrobicie furorę wśród gości :) SKŁADNIKI (3 porcje) 500 ml ulubionego cydru 2 łyżeczki żelatyny lub agarau 2 łyżeczki cukru lub ksyliitolu (można pominąć) dodatkowo ulubione owoce (u mnie truskawki i borówki) listki mięty do dekoracji SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Żelatynę lub agar rozpuszczamy w 100ml

DefinicjaSmaku
kakaowe pancakes-serduszka z białą czekoladą i suszoną żurawiną . na walentynki 147

Kolejna Walentynkowa propozycja :) Placuszki nadają się i na deser i na śniadanie - sami zdecydujcie, na który posiłek wolicie je podać :)  Słodkie, kakaowe, z lekką nutą

chili & sugar
Kruche tartaletki z budyniem i granatem 137

Deser z całkiem tych niedietetycznych ale czasami trzeba. Wykorzystałam ten przepis na kruche babeczki i dokładnie z tych samych składników zrobiłam kruche tartaletki z budyniem i owocami. Niby to samo a jednak efekt całkiem inny. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kokosowa panna cotta z sosem z granatu (wegańska) 159

wegańską "panna cottę" . Wiecie, panna cotta to tak naprawdę taka mleczna galaretka i w moim dzisiejszym deserze tłustą śmietanę zastąpiłam mlekiem kokosowym. Nadała on mu egzotycznego posmaku, który dodatkowo podkręciłam aromatem wanilii i skórki cytrynowej. Panna cottę podałam z pysznym sosem z owoców granatu, których kwaskowaty posmak bardzo mi odpowiada. No i jeszcze ten ich wygląd - kojarzą mi się

Chilli Czosnek i Oliwa
SOMERSBY ROZKWITA NA WIOSNĘ! WEGAŃSKI DESER Z MUSEM Z MANGO. 255

Smakujący trochę jak wino musujące napój, wydał się dla mnie bardzo dobrym fundamentem pod szybki, wegański deser.  WEGAŃSKA GALARETKA SOMERSBY Z MUSEM Z MANGO /własny;/  2 porcje 1 butelka Somersby #ElderflowerLime 2 łyżeczki agar-agar 2 łyżeczki cukru 1 mały owoc mango (bardzo dojrzały) 1 łyżeczka agar-agar 30ml wody Napój piwny wlewam do rondelka, wsypuję agar

W kuchni Karmel-itki
American Pie 187

składniki: ciasto: 2 szkl mąki 3 łyżki cukru 15 dkg masła 2  kostki lodu nadzienie: 1,2 kg jabłek sok z cytryny 1/3 szkl cukru

Luźna Kuchnia
DESER OWOCOWO-JOGURTOWY 63

nadrobić :) Delikatnie bo już późna pora, ale za to smacznie. Zapraszam na najszybszy i najprostszy deser.   SKŁADNIKI:  na 3 porcje 150 g malin 150 g borówki amerykańskiej 10 czereśni 200 ml jogurtu naturalnego 150 ml serka homogenizowanegowaniliowego 3 łyżki musli z owocami i czekoladą A jak to zrobić:   Przygotować wysokie szklanki. Na dno wsypać po łyżce

Kuchnia w opałach
Tropicalia 115

Brasileiro ma to już do siebie, że lubi wodzić na pokuszenie i szczególnie koło północy. Tak, tak. Każdy dietetyk powie że północ to pora kiedy jedyne

Smaki Brazylii
Pianka truskawkowa z agar-agar 167

zaraz po przygotowywaniu.Smacznego!UWAGI DO POSTEPOWANIA Z AGAREM : Agar tezeje w temperaturze pokojowej i to szybko- w ciagu okolo 15 minut.Ja zdazylam mase wlozyc rozlozyc do pucharkow i desery byly juz praktycznie gotowe do podania.Na opakowaniu z insrukcji obslugi wynika,ze agar mozna po stezeniu powtornie podgrzac i osiagnie znowu plynna konsystencje .Tak,zgadza sie.Tylko bedzie juz wtedy mial srukture(...)zuzyc od razu do deseru.Zachowuje sie rowniez zupelnie inaczej przy tezeniu niz zelatyna,tzn. ilosc uzytego agaru nie wplywa na spoistosc ,bo jest to zalezne od wielu innych czynnikow.Np.kwasne owoce potrzebuja wieksza ilosc agaru

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Deser jagodowy z mlekiem kokosowym / Berry dessert with coconut milk 195

jeżeli skończyły się Wam pomysły na ich wykorzystanie zapraszam na super prosty, szybki i pyszny deser:) Do jego przygotowania potrzebujesz: jagody mleko kokosowe cukier waniliowy granulowane otręby (opcjonalnie)  Wszystko razem zmiksuj, przełóż do pucharków, odstaw do schłodzenia. Przed podaniem posyp świeżymi owocami i granulowanymi otrębami

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Budyń truskawkowy z kardamonem 216

Budyń truskawkowy to pomysł na pyszny, zdrowy deser lub słodki podwieczorek. Smakuje dużo lepiej niż taki z torebki, a wcale nie wymaga dużo więcej pracy – w dodatku mamy pewność, że na prawdę zawiera owoce, a nie sztuczny aromat. Truskawki, jak wiadomo, należą do jednych z najzdrowszych owoców. Budyń wzbogacony o nutkę kardamonu zyskuje jeszcze ciekawszy smak. Jest

Poezja smaku