Dacquoise z kajmakiem, daktylami i orzechami włoskimi

Dacquoise z kajmakiem, daktylami i orzechami włoskimi

Dacquoise z kajmakiem, daktylami i orzechami włoskimi

Dacquoise to rodzaj ciasta, które pochodzi z Francji. Zrobione jest z blatów bezowych z orzechami, przełożonych kremem, czasami z owocami. Ta wersja tortu bezowego jest z serkiem mascarpone z dodatkiem kajmaku, uprażonych orzechów włoskich i suszonych daktyli. Starałam się zrobić tort podobny do tego z cukierni od Sowy. Jak wyszedł ? Jest dosyć słodki, lecz pyyyszny Może nie wygląda pięknie, ale smak rekompensuje wygląd. Polecam Składniki: Blaty bezowe: 6 białek 1 i 1/2 szklanki drobnego cukru 2 łyżeczki s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Autor

Oryginalny smakOryginalny smak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

orzechy, orzechy włoskie, pieczenie, śniadanie, krem, śniadania, mascarpone, ciasto, torty, tort, sok, deser, ciasta z kremami, ciastka kremówki, desery, ciasteczka, tort bezowy, kajmak, krem mascarpone, bita śmietana, francuskie, sosy, ciasto 3 bit, pyszne ciasto, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto z orzechami, pyszne sosy, ciasto z bezami

Inne przepisy z Oryginalny smak

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.