składniki: 100 g maki 100 g cukru 15 g kakao 125 ml oleju 3 jajka 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Domowy Smak Jedzeniaprzeciwzapalne, antyseptyczne i przeciwbakteryjne. Jagoda zawiera witaminę C, B1, B2 oraz PP, a także minerały: selen, cynk, miedź, potas, fosfor i wapń. Owoce te najlepiej jeść na surowo, sprawdzają się również jako dodatek do ciast i deserów. Przyrządza się z nich zupy, sosy, kompoty, soki, dżemy, konfitury. Bardzo często dekorujemy nimi lody, babeczki, gofry, naleśniki, wykorzystujmy je również
Ciastka - domowe słodkościwiadomo, że wtedy nic lepiej nie smakuje jak zimne, kremowe lody. Dziś zapraszam Was na mój kolejny przepis na ten pyszny, zimny deser. Tym razem o smaku malinowym. Moja pociecha wprost uwielbia te małe, czerwone, słodkie owoce. Dlatego, gdy podaje jej lody o smaku malinowym radość jest jeszcze większa. Zapraszam Was, spróbujcie. Lody są naprawdę delikatne i kremowe
Słodkie okruszkiKOKTAJL JAGODOWY przepis autorski // 1 porcja ~100g jagód, umytych i oszuszonych ~100g jogurtu naturalnego ~łyżeczka cukru Wszystkie składniki umieścić w mikserze i zmiksować. Ot, cała filozofia
chili & sugarJedliście kiedyś nasiona chia? Jeśli interesujecie się zdrowym odżywianiem na pewno o nich słyszeliście. Dzisiaj prezentuję przepis z ich wykorzystaniem. Może być to pożywne śniadanie, lub
chili & sugarSKŁADNIKI: 400 ml jogurtu naturalnego spora garść umytych truskawek 2 łyżki nasion chia 1 czubata łyżka płatków owsianych 1 łyżka płatków migdałów PRZYGOTOWANIE: Jogurt przelać do
ClauditteMissCookingBył pleśniak - musi być i szarlotka! Obowiązkowo! :) U mnie w domu tą szarlotkę robi się już od dawna. Z oryginalnego przepisu jeszcze upiekę i wrzucę, a
Kolorowy PrzepisownikI znowu szarlotka :) nie ostatnia! :D czy ja już mówiłam, że uwielbiam szarlotki? ;) na tą przepis miałam od dawna, ale był tak długo nieużywany, że można
Kolorowy PrzepisownikJabłka się u mnie powoli kończą, nie mogłam więc zmarnować okazji, aby jeszcze coś z nich upiec. Wzięłam pierwszy z brzegu, dawno nie używany przepis - miało
Kolorowy PrzepisownikMmmm... :) chodziła za mną ta szarlotka całą sobotę, ale ponieważ miałam inne zajęcia na to już czasu i sił nie wystarczyło. W niedzielę, gdy tylko wstałam
Kolorowy PrzepisownikKolejna jeszcze zdrowsza odsłona batonów kokosowych tym razem z dodatkiem awokado, które jest jednym z najzdrowszych owoców na świecie, dlatego polecam zrobić tę wersję, żeby cieszyć się zdrowym i przepysznym deserem bez wyrzutów sumienia :) Składniki : Na pół kwadratowej blaszki - 1 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych ( najlepiej niesiarkowanych) - 3-4 łyżki miodu - 4 łyżki oleju kokosowego - 1 awokado
zdrowa vege kuchniaDominio Atauta. 100% tinto fino. Wino dojrzewało 18 m iesięcy w beczkach z francuskiego dębu (chyba trochę za długo). Intensywne aromaty ciemnych owoców - czarnej porzeczki, jagód. W ustach nieco zbyt czekoladowe, dżemowe i cukierkowe. A na deser, po słodkim deserze – kremie katalońskim przyszedł czas na mięsny deser - szynka Bellota „Joselito” krojona ręcznie. Jamón z tylnej nogi czarnej iberyjskiej świni
królestwo garówTrwa sezon na granaty. Co roku czekam z niecierpliwością na te pyszne i zdrowe owoce. Smak granatu jest na tyle uniwersalny, ze można go wykorzystać zarówno do słodkich deserów, jak i do wytrawnych dań takich, jak mięsiwa czy sałatki. Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do śniadaniowej owsianki czy granoli. Dziś zaproponuję Wam sałatkę, która powstała dosyć przypadkowo
Zawsze głodna!Rolada z ciasta drożdżowego wypełniona po brzegi konfiturą owocową. Wedle wyboru ciasto można zrobić bez mleka. Składniki: pół kg mąki pół szklanki cukru 3
prawdziwe jedzeniePrawdziwy full wypas śniadaniowy ;) Połączenie czekolady i pomarańczy lubi chyba każdy fan słodkości a zacząć dzień od takiej owsianki to prawdziwa przyjemność. Na 1 porcję: 150
Mienta blog