Jedliście kiedyś nasiona chia? Jeśli interesujecie się zdrowym odżywianiem na pewno o nich słyszeliście. Dzisiaj prezentuję przepis z ich wykorzystaniem. Może być to pożywne śniadanie, lub zdrowy deser. Ale dlaczego najszybciej i najzdrowiej? Najszybsze - bo wystarczy wieczorem zalać nasiona chia mlekiem, a rano jedynie przełożyć je do innego naczynia (albo i nie :)), zrobić mus malinowy i posiekać migdały. Najzdrowsze(...)przepis, a jeśli sami chcielibyście wypróbować nasiona chia ViVio zapraszam do ich sklepu internetowego. Są w bardzo przystępnej cenie! :) PUDDING Z NASION CHIA NA MLEKU RYŻOWYM Z MALINAMI I MIGDAŁAMI (RAW VEGAN) przepis autorski // 1 duża lub 2 mniejsze porcje ~40g nasion chia ViVio ~szklanka mleka roślinnego (u mnie ryżowe) ~opcjonalnie do posłodzenia syrop klonowy ~150g malin
chili & sugarTak się składa, że dzisiaj mnie jasny szlag trafia. Tak po prostu. Jak się nie uporządkuje kilka małych rzeczy to ma się do posprzątania cały burdel
My simple kitchen...Z DODATKIEM ULUBIONEGO MUSLI Na początek chciałabym zwrócić Waszą uwagę na BÓB ! Jest to skarbnica białka oraz witamin z grupy B, zawiera również
wege i kropkaczekoladowe, wilgotne, delikatne i rozpływające się w ustach ciasto z zatopionymi kawałkami czekolady oraz orzeźwiającymi, lekko kwaskowatymi malinami. Ciasto dziecinnie proste w przygotowaniu, a smak niebiański - deser idealny dla fanów brownies, czekolady i malin. Ciasto Czekoladowe z Malinami (Brownies z Malinami) - Składniki: 170 g masła 90 g czekolady gorzkiej 90 g czekolady mlecznej 3 jajka szklanka cukru cukier waniliowy
Słodka Stronapochodzi od nazwiska rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Podobno po raz pierwszy został przygotowany podczas pobytu tancerki w australijskim Perth w 1926 lub 1929 roku przez szefa kuchni hotelu Esplanade. Deser z bezy i bitej śmietany miał przypominać sukienki baletowe. O tym, że jest pyszny nie będę Was przekonywać. Spróbujcie sami. Zostawiam Was więc z Pavlovą, a sama ruszam w daleką(...)krem o lekkiej konsystencji. *Można usztywnić krem, dodając pod koniec miksowania śmietany 1 łyżkę żelatyny rozpuszczoną w 2-3 łyżkach wrzątku. Krem nakładamy na bezy i dekorujemy owocami (maliny, borówki, truskawki, poziomki, agrest, porzeczki) i listkami mięty. Smacznego
Smakowity Blog KulinarnyNiedziela powitała nas pięknym słońcem. Na szczęście ciemne chmury poszły sobie gdzieś daleko i dziś można w końcu spędzić trochę czasu na świeżym powietrzu W planach
365 dni dookoła kuchniCzasami trudno mi żyć ze sobą :) Zrobić klasyczne eklerki? Eeeee, niee! To byłoby za proste. Więc sobie wymyśliłam takie dwu smakowe. W sumie też nie były
Blondynka GotujeW tematyce ciast poruszamy się zawsze z ostrożnością, miewaliśmy swoje wzloty i upadki, i przyznajemy bez zażenowania, że są w tej dziedzinie znacznie lepsi specjaliści niż
Aromatyczne PodróżeJak to jest? Sama nie wiem... Wystarczy rzut piłką. Kopnięcie kamienia. Śmieszna mina. Samolot na niebie. Wyłowiona z rzeki butelka. Kawałek sznurka na trawie. Niby nic
KUCHARNIAKanapki. Lubicie? Jecie? Robicie dla siebie, dla Kogoś? Pakujecie do pracy, na drogę? Zjadacie rano czy cichaczem późno w nocy? Ser, szynka, pomidor. To
KUCHARNIAWy też tak macie? Pewnie tak... Pobudka, włosy splątane ostatnimi minutami snu. Kawa, mleko, słowa zmieszane nad śniadaniem. Całus jeden, drugi; dłonie uniesione na "do widzenia
KUCHARNIAdomowe gofry pojawił się w moim rodzinnym domu prawie dwie dekady temu. Do tego super gofrownica (de facto nadal dobrze działająca – po tylu latach) i mieliśmy szybki, prosty deser, który był hitem wśród wszystkich gości. Kiedy się wyprowadziłam na swoje, wiedziałam, że gofrownica będzie jednym z ważniejszych sprzętów w jakie muszę się zaopatrzyć. Oczywiście chciałam kupić tę samą(...)śmietankę 30-36% z niewielką ilością cukru – jeśli podawać będziemy ze świeżymi owocami – lub bez cukru, jeśli serwujemy gofry ze słodkim dodatkiem) i świeżymi owocami np. truskawkami, malinami, jeżynami lub ze słodką konfiturą z malin lub truskawek, frużeliną lub sosem owocowym. Polecam! The post Gofry – najlepszy przepis oraz jak wybrać dobrą gofrownicę appeared first on Moja
Moja Delicjakwaśnym Łosoś w śmietanowym sosie z suszonymi pomidorami Ziemniaki zapiekane z serem Udka kurczaka w sosie z powidłami i cebulą Kaczka pieczona z ziemniakami i figami Deser Najlepsze sernikobrownie z malinami Sernik z musem rabarbarowym Tarta cytrynowa z pistacjami Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Cytrynowe ciasto jogurtowe z jagodami Najlepsze brownie na świecie Podwójnie czekoladowe brownie
karmelowyKanapka często jest u mnie na śniadanie. Jednak chleb angielski średnio mi pasuje. Zbyt puchaty i jakiś taki przyklejający się do zębów. Zdarzy się upolować jakiś
Pink Envelope