Jest to moja propozycja na umilenie sobie popołdnia dla tych co nie lubią piec, a lubią słodkie. Nic prostrzego, trochę czasu i gotowe. Takie deser znika zawsze najszybciej. Przygotowanie galaretki z mrożonymi owocami. Można użyć mrożonych owoców, nie trzeba ich rozmrażać tylko zalać gorącą rozmieszaną galaretką. Galaretki rozmieszać zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W taki sposób przygotowane truskawki będą smakowały(...)galaretka stężeje. Wyjąć z formy lub miski i udekorować owocami. Każdą porcję polać sosem, najlepiej ciepłym. Przygotowanie ze świeżymi owocami. Tu możecie sobie poszaleć. Kto co lubi… maliny truskawki winogrona, rodzynki itp Dwie galaretki rozpuścić w litrze wrzącej wody, rozmieszać i odstawić do ostudzenia. Jak już zacznie gęstnieć dodać owoce i zamieszać. Wstawić do lodówki do całkowitego zgęstnienia. Sztywną
Kuchnia PokoleńSkorzystałam tutaj z przepisu stąd: klik! . Nie ma tutaj poza słodkością owoców żadnych dosładzaczy. Smak bananów jest dość mocno wyczuwalny, mi to odpowiadało, ale jeśli
Corner With RecipesRacuchy z malinami – a właściwie z sosem malinowo-czekoladowym, to doskonałe połączenie naturalnej słodyczy owoców i przepysznej czekolady. Okazuje się, że nie tylko racuchy z
UgotujmyTo.plRzadko robię tak kaloryczne desery, ale ten był obiecany, więc musiał się pojawić :) Prosty w przygotowaniu, ale potrzeba sporo czasu, żeby go zrobić (jeśli nie mamy gotowego Crème fraîche ). Porcje przeze mnie proponowane są małe, ale moim zdaniem wystarczy taka dawka słodkości na raz ;) Składniki (6 małych porcji): Crème fraîche - 450 g śmietany 36% - 3 łyżki kefiru Poza(...)cukru pudru - 100 ml soku z cytryny (1,5 - 2 cytryn) - 250 g malin - 2 łyżeczki cukru pudru (opcjonalnie) Crème fraîche W misce wymieszaj śmietanę z kefirem, przykryj folią spożywczą i włóż do większej miski. Zalej wrzątkiem, do wysokości śmietany. Pozostaw na co najmniej 24 godziny, gdy mieszanina się rozwarstwi przełóż miskę do lodówki. Gdy będzie potrzebna zdejmij z powierzchni
Corner With RecipesRote Grütze to słodki deser popularny w niemieckiej kuchni, jak również w krajach skandynawskich. Podstawa deseru to czerwone owoce: maliny, czerwona porzeczka, truskawka lub wiśnie zagotowane w soku z owoców, wodzie lub czerwonym winie, następnie zagęszczone mączką ziemiaczaną, kukurydzianą, ryżową lub sago. Najczęściej podawany z sosem waniliowym lub bitą śmietaną. W zależności od rodzaju i koloru użytych owoców istnieje(...)Grüne Grütze. To nic innego jak nasz popularny kisiel, tylko w wersji na bogato, bo przygotowany i podawany z całymi owocami. Doskonały sposób na bardzo prosty deser i zużycie zamrożonych owocowych zapasów, jednocześnie smaczna porcja owoców obowiązkowa w codziennej diecie. Do przygotowania deseru wykorzystałam popularną mieszankę kompotową ze sklepowej lady chłodniczej. Składniki: 1 mieszanka kompotowa z czerwonych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Do przygotowania tego ciasta wykorzystałam przepis od z netu, a mianowicie przepis na podstawowe ciasto dla francuskiego przedszkolaka. Jest to ciasto, które weszło do kanonu zajęć
Bernika - moj kulinarny pamietnikMam złe dni 😣 coś mnie połamało/strzeliło w szyi, chodzę krzywa i zero aktywności z taką piękną pogodę 🤕 Musiałam sobie humor poprawić (oczywiście
Zdrowie i pysznie na talerzuPo kolejnej nieprzespanej nocy (co zawdzięczam moim dzieciom :)) wstając rano postanowiłam, że muszę coś upiec. Dla odpoczynku psychicznego, spokoju ducha i pokrzepieniu ciała. Chwilkę pomyślałam na
Kolizje SmakówNatura z produktami Hortex. Często zimą albo wczesną wiosną mam ochotę na owoce, które nie są jeszcze dostępne, dlatego sięgam po mrożonki. Mrożone owoce takie jak np. maliny świetnie sprawdzają się do deserów. Dzisiaj przepis na pyszny pudding malinowy z chia, który możemy podać zarówno na śniadanie jak i jako zdrowy deser. PUDDING MALINOWO-KOKOSOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ Składniki
Bon appetit mon amiedelikatne, puszyste, lekko wilgotne i bardzo smaczne. Nie będę ukrywać, że zrobienie zdjęcia wyrośniętym sufletom graniczyło z cudem, ponieważ z każdą minutą ciasto lekko opadało 😃 Do deseru warto dodać kwaśne maliny, aby zrównoważyć smak słodkiego ciasta. Składniki na 4 porcje (małe kokilki): 1 opakowanie serka ricotta (250 g) 3 jajka (rozmiar l) 3 łyżki zwykłego cukru 1 łyżka mąki pszennej
Ugotowaćblogowania i zasypywać Was pysznymi i zdrowymi przepisami Z racji tego, że maliny to moje ulubione owoce, chciałabym zaproponować Wam rewelacyjny pomysł na śniadanie, a nawet deser. Granola, jogurt i mus ze świeżych malin.. cóż za połączenie <3 Wypróbujcie również innych przepisów na granolę: granola jabłkowa z orzechami , granola z rabarbarem i granola orzechowa . Składniki: – 250g płatków
Be Fit Be StrongWitam po miesiącu nieobecności. Kochani wakacje zadomowiły się na dobre. W związku z tym mam w domu znakomitych gości. Moje wnuki. Od samego początku wakacji goszczę
Gotuję Testuję15 g (2 płaskie łyżki) otrębów pszennych 20 g (1 czubata łyżka) mąki pełnoziarnistej pszennej 20 g (około 2 łyżki/ 2/3 miarki) odżywki białkowej waniliowej 65
Vroblewska-fitlifelepszego niż leniwe niedzielne popołudnie zwieńczone czymś słodkim. Jesli macie wolną chwilę i ochotę na pyszny deser możecie przygotować tiramisu z sezonowymi owocami - postawiliśmy na maliny :) Na blogu pojawił się już przepis na tiramisu według Ewy Wachowicz . Dzisiejszej receptury nauczyłam się podczas pracy w jednej z krakowskich restauracji. Uważam, że jest mistrzowski i wart podzielenia się nim z Wami :) SKŁADNIKI(...)deser dla 5 - 6 osób. 3 jajka 3 łyżki cukru 250 g serka mascarpone 1 podwójne espresso 40 ml likieru kawowego (np. Kahlúa) 12 podłużnych biszkoptów 500 g świeżych malin gorzkie kakao do dekoracji listki mięty do dekoracji SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Oddzielamy białka od żółtek. Do miski z żółtkami dodajemy 3 łyżki cukru. Ubijamy mikserem do czasu, aż cukier się
W kuchni KatieJak można nie lubić naleśników? To na zawsze pozostanie dla mnie zagadką. CO prawda Pan R. twierdzi, że ,,nie przepada" ale mówi, że to wynika z
sierotka maRysia w kuchni