Truskawki, maliny i borówki, przekładane kremem mascarpone – na przywołanie w końcu tego słońca ;) Miłej niedzieli! Składniki250 g serka mascarpone200 ml śmietanki 36%3 łyżki cukru
Pink EnvelopeTruskawki, maliny i borówki, przekładane kremem mascarpone - na przywołanie w końcu tego słońca ;) Miłej niedzieli! Składniki 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki 36% 3 łyżki
pink envelopeZniewalający smakiem deser w postaci malin wypełnionych musem z białej czekolady i oblanych polewą czekoladową. Maliny, w tym okresie, niestety nie należą do słodkich, a i wypełnienie z białej czekolady też nie jest przesłodzone więc spokojnie można pokusić się o polewę mleczną- no, chyba, że wolicie bardziej wytrawne smaki więc wybierzcie czekoladę gorzką. Trochę zabawy jest przy napełnianiu, potem oblewaniu
Kraina Miodem PłynącaZapach malin duszonych z cukrem roznosił się po jasnej, sporej kuchni. Babcia, uśmiechnięta i pełna energii, z zapałem krzątała się pomiędzy szafkami. Luźny, kwiecisty
W kuchni Karmel-itkiPrzepyszny tort, który przygotowałam na urodziny Dominika. Z cudownym kokosowym aromatem i przełamującymi smak kwaskowatymi malinami. Świetnie będzie wyglądał na świątecznym stole - polecam! :) Kocham piec
Cooking MonsterNajłatwiejsze lody z malinami to przepyszny smakołyk, który możemy wykonać również z dodatkiem innych ulubionych owoców sezonowych np. jagód czy truskawek lub też bez ich dodatku, wtedy uzyskamy śmietankowy smak lodów . To doskonały deser w sam raz na upalne dni, który błyskawicznie znika z pucharków. składniki na około litr lodów 1/2 litra mleka 3% 3/4 szklanki cukru
Smakowite Daniatakiej jeszcze nie dostałam, także napędzam się cały czas na tworzenie smakołyków. :) Dzisiaj na stole zagościł sernik na zimno z dodatkiem malin. Jako że te owoce mają lekko kwaskowaty smak, świetnie sprawdziły się w deserze na zimno. Moim zdaniem nawet o wiele lepiej niż w innych ciastach. Dodatkowo wykończyłam go musem, a nie standardowo, czyli owoce zalane galaretką. Jest(...)ciekawe i fajnie wyglądające, dlatego będę go stosować częściej przy takich deserach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 kawałka (10): 351 kcal B 18 g W 24 g T 21 Składniki: spód ▪ 200 g ciastek owsianych ▪ 100 g masła rozpuszczonego masa ▪ 750 g twarogu (u mnie półtłusty 3x250 g)) ▪ 100 g cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) ▪ 2 łyżki soku
Zdrowie i pysznie na talerzuuzdrawiaczy” czy leków, wierząc dużo bardziej w zdrowe jedzenie , zaczęłam szukać przepisów z wykorzystaniem wiekszej ilości warzyw i owoców. Oto pierwszy z nich. Domowy kisiel z malin . Dla dzieci idealny deser, a przy okazji solidna porcja naturalnych witamin . Robiłam go z pewną nieśmiałością, ale kiedy spróbowałam wiedziałam że teraz będę go robić częściej. Jest zdrowy, naturalny a przy(...)budyniem czekoladowym bo to ulubione zestawienie Jaśka ale można zjeść też bez niczego lub z innym deserem. Pyyycha. Polecam. Mam nadzieję, że teraz żadne przeziębienie nas nie dopadnie. W zimie planuję robić kisiel z mrożonych owoców. Kisiel z malin -domowy lek na odporność Kisiel z malin domowy sposób na przeziębienie
Mama z miastaTarta z budyniem, kiwi i malinami to proste, nie wymagające wielu składników, szybkie a przede wszystkim pyszne ciasto bez pieczenia. Ciasteczkowy, słodki spód tarty świetnie komponuje
Smakowite Daniawymieszanie jednych składników z drugimi i gotowe Ciasto jabłkowe z chałwą i migdałami. 3. DESER TRUFLOWO – CHAŁWOWY Deser truflowo chałwowy Jako przerywnik od ciast polecam pyszny deser czekoladowo chałwowy z malinami. Ja miałam pod ręką maliny, ale truskawki, borówki czy inne owoce też będą tu pasować. Nie powiem deser nie ma mało kalorii, ale jest warty grzechu Polecam też
Relaxtimeszkl gorącej wody. Maliny z jogurtem i cukrem dobrze zmiksować, dodać żelatynę i wylać do formy. Drugą warstwę przygotować podobnie. Najpierw rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny w 1/4 szkl wody. Ser z cukrem i mlekiem zmiksować blenderem , odlać 1/ 3 szklanki białej masy. Do reszty dodać żelatynę i wylać do formy. Po zastudzeniu deser wyjąć z formy(...)odrobinie wody rozpuścić ostatnią łyżeczkę żelatyny i wymieszać z pozostawioną białą masą serową.. Udekorować jak babkę dekoruje się czekoladą tak tu deser białą masą serową która za chwilkę zastygnie i od razu ułożyć maliny i listki mięty. Opublikowany
Gotowanie jest łatweużyłam jest całkiem w porządku) użyć puddingu z kaszy jaglanej. Wszystko zależy od czasu i zapasów kuchennych. Porcja deseru (czyli 1/3 całości) to ok. 300 kcal, w zależności od tego jakich owoców użyjecie. Ja użyłam mieszanki, w której były truskawki, maliny i porzeczki. Nie bójcie się mrożonek – zimą świetnie zastępują świeże owoce, i wbrew temu co się sądzi(...)budyń wysyp owoce, następnie zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki. Wskazówki Użyłam galaretki z celiko, która jest mniejsza niż standardowa (14g/opak) - sprawdź gramaturę użytej galaretki przed przygotowaniem deseru Jeśli używasz kwaśnych owoców (maliny, porzeczki) dodaj więcej słodzika Pamiętaj, żeby budyń zalewać przestudzoną, lekko tężejącą galaretką (jeśli stężała za bardzo, lekko ją podgrzej). powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł Prosty deser
Powiedz dietom nieużyłam jest całkiem w porządku) użyć puddingu z kaszy jaglanej. Wszystko zależy od czasu i zapasów kuchennych. Porcja deseru (czyli 1/3 całości) to ok. 300 kcal, w zależności od tego jakich owoców użyjecie. Ja użyłam mieszanki, w której były truskawki, maliny i porzeczki. Nie bójcie się mrożonek – zimą świetnie zastępują świeże owoce, i wbrew temu co się sądzi(...)budyń wysyp owoce, następnie zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki. Wskazówki Użyłam galaretki z celiko, która jest mniejsza niż standardowa (14g/opak) - sprawdź gramaturę użytej galaretki przed przygotowaniem deseru Jeśli używasz kwaśnych owoców (maliny, porzeczki) dodaj więcej słodzika Pamiętaj, żeby budyń zalewać przestudzoną, lekko tężejącą galaretką (jeśli stężała za bardzo, lekko ją podgrzej). powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł Prosty deser
Powiedz dietom nieelegancki deser. Delikatna, odchudzona panna cotta bez dodatku tłustej śmietanki i cukru. Wzbogacona likierem malibu i odrobiną miodu. Wierzchnia warstwa to sos malinowy na czerwonym winie... brzmi cudownie, a smakuje jeszcze lepiej! Panna cotta: 250 ml mleka kokosowego 1 łyżka miodu 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki ciepłej wody 4 łyżki malibu Sos malinowy: 300 g malin świeżych(...)garnka, dodać miód oraz likier. Mocno podgrzać (nie zagotować!). Do ciepłej mieszanki wlać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Przelać do kieliszków, a gdy deser wystygnie wstawić do lodówki do stężenia, ok. 2-3 godziny. Przygotować sos. Maliny umieścić w garnku razem z miodem i winem. Zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w odrobinie soku malinowego. Dodać do sosu i wymieszać. Odstawić
Chocolate Muffin Blog