Naleśniki z waniliowym serkiem ricotta i malinami (4-5 naleśników) Jednym z większych problemów przed którymi stanęłam chcąc się zdrowo odżywiać było to jak z normalnego
Moja MichaW tym roku czarne maliny u nas obrodziły więc stwierdziliśmy że wykorzystamy ten fakt i zrobimy z nich kilka słodkości Jedną z nich jest pyszny torcik
Kuchenne WariacjeZapraszam na chrupiące pakieciki z ciasta francuskiego wypełnione budyniem oraz malinami. Świetny i prosty w przegotowaniu deser idealnie pasuje do szklanki mleka. Polecam Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 8 łyżek ugotowanego budyniu waniliowego (zimnego) garść malin żółtko garść płatków migdałowych Przygotowanie: Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania, rozwijamy i kroimy w 8 kwadratów. Na każdym kwadracie na środek wkładamy łyżkę budyniu
słodkie i nie tylko historie kulinarnerodziców dostałam sporą porcję malin. Po dłuższym zastanowieniu wpadłam na pomysł przygotowania tego deseru, tym bardziej, że w lodówce stała otwarta puszka mleka kokosowego. Do zrobienia babki można użyć także mrożonych malin. Składniki: 500 g świeżych malin lub 2 woreczki mrożonych 250 ml mleka kokosowego 2 łyżki soku z cytryny 1 szklanka cukru 2/3 szklanki mleka 4 płaskie łyżki
Czerwień i błękitmnie od Cykoria 2 łyżki syropu „barmańskiego” o smaku rumowo-czekoladowym około 6 sztuk liofilizowanych malin (lub świeżych owoców najlepiej kwaskowatych) około 10 sztuk słomki ptysiowej z cynamonem Brześć *z podanych składników możecie przygotować dwa większe desery lub rozdzielić nasz krem na 3-4 mniejsze porcje Przygotowanie: Czekoladowe kropelki rozpuszczamy z mlekiem. Następnie dokładnie mieszamy z mascarpone(...)rumowo-czekoladowym. Na dno każdego pucharka łamiemy po 3 słomki ptysiowe, nakładamy porcję czekoladowo-rumowego kremu, wierzch posypujemy kakaową posypką, pokruszonymi w dłoniach liofilizowanymi malinami (są lekko kwaskowate, więc doskonale „łamią” słodycz deseru). Podajemy z 2 całymi słomkami. Smacznego
Słodkie okruszkisię jak tylko z 3 składników zrobić pyszne babeczki? Tak to możliwe! Są idealne na szybką przekąskę lub zdrowy deser :) Są świetne bo ich przygotowanie zajmuje max 20 minut, są zdrowe (tylko naturalne składniki) i co najważniejsze pyszne ! Zamiast malin można do środka można wrzucić dowolne owoce ;) Składniki: 4-5 jajek 3 banany maliny lub inne owoce Wykonanie: Banany
Tradycyjna Kuchniaskładniki: ok. 2 szkl malin 120 g mąki 100 g czekolady gorzkiej 150 g cukru 15 g kakao 125 g masła 1 jajko 1 łyżeczka kawy
Domowy Smak Jedzeniadeser to mój numer popisowy :) Bardzo wykwintna tarta na kruchym spodzie, z perfekcyjnym, delikatnym kremem z gorzkiej czekolady oraz warstwą malin na czerwonym winie. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, niemal bezproblemowe. Jedyne czego potrzebujemy to dobra jakościowo gorzka czekolada o zawartości kakao min. 70 % i wytrawne czerwone wino. Reszta robi się sama! Elegancko, ale prosto i wytwornie :) Ciasto
Chocolate Muffin Blogkońcu koniec egzaminów! Następny to chyba matura :P Z tej okazji zapraszam Was dzisiaj na wyjątkowy deser na bazie jogurtu greckiego z dodatkiem truskawek i owsianych ciasteczek. Deser zajada się na zimno, gdy poszczególne warstwy stężeją. Chciałam Was również dzisiaj uprzedzić, że najbliższe 3 dni spędzam w stolicy, na wycieczce ze szkoły, więc do soboty się z Wami(...)Warszawie wcinają i na pewno podzielę się tym na blogu! A dzisiejszy przepis, z moimi małymi modyfikacjami, pochodzi stąd . Ja truskawki w musie zastąpiłam malinami. Polecam! Składniki: (na 4 desery) Spód: 150 g ciastek owsianych 1 łyżka rozpuszczonego masła Mus truskawkowy: 350 g umytych i obranych truskawek 2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny
Nastoletnie Wypiekanieprzeze mnie kaszy gryczanej, bo zjadałam z wielkim apetytem:) Jednak dla wielbicieli tej kaszy, deser na pewno będzie jeszcze smaczniejszy:) Składniki: 8 wafli ryżowych, 3/4 szklanki kaszy gryczanej, 100ml powideł śliwkowych, 50g gorzkiej czekolady, 30g mlecznej czekolady, 1/3 szklanki cukru, 4 łyżki mleka, 200g świeżych malin i borówek. Przygotowanie Kaszę ugotować na sypko we wrzątku, odcedzić
Z miłości do słodkościOdrobina lata zimą (dzięki owocom) lub zimy latem (nie wiem czemu, ale właśnie zimą, a raczej ze śniegiem kojarzy mi beza). Deser słodki i to bardzo, jednak idealnie pasuje do lekko kwaśnych malin lub truskawek. Nowy post Tarta owocowa z bezą pojawił się w Wypieki i Rumieńce
Wypieki i Rumieńcezbliżony do brownie (nie ma nic wspólnego z czekoladą, bo dodałam karob ;)). Słodycz pochodzi głównie z daktyli, a warstwa serowa dzięki serkom wiejskim wyszła naprawdę bardzo delikatna. Maliny oczywiście przełamują słodycz całego deseru i idealnie pasują do reszty. Dzisiaj otrzymał po degustacji ocenę 11/10, więc mam nadzieję, że to was przekona Sernik jest oczywiście bez cukru, a dodatkowo na bazie(...)więc myślę, że spodoba się również osobom mającym nietolerancję laktozy. Jestem bardzo ciekawa, czy próbowaliście połączyć sernik z brownie i jak wam smakowało – chętnie poczytam Delikatny sernik z malinami na spodzie brownie (bez laktozy) tortownica 26 cm Spód daktylowy a’la brownie: 100 g daktyli bez pestek 0,5 szklanki wody 15 g oleju kokosowego 2 łyżki ksylitolu
FitkotPowoli żegnamy już lato, więc aby dobrze wspominać letnie wypieki proponujemy Wam te szybkie i proste w przygotowaniu ciastka. Idealnie nadają się do poczęstunku gdy
cookplPrzed smażeniem ciasto powinno się nieco ocieplić. Ciasto można też przygotować rano przed wyjściem do pracy. Kategoria: Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , DANIA WEGETARIAŃSKIE , Desery , DLA DZIECI , Naleśniki, gofry, placuszki , SŁODKO Tagged: drożdże , maliny , mascarpone
https:KKuchniaMniamKolejny ekspresowy keto deser bez pieczenia. Tym razem coś dla miłośników czekolady i malin. Aksamitny mus, w którym znakomicie komponują się przełamując ze sobą słodkie i lekko kwaskowate smaki. Składniki na mus malinowy: 125 g świeżych malin 5 g żelatyny 25 ml wody opcjonalnie słodzik Składniki na mus czekoladowy: 250 ml schłodzonej śmietany 30% 2 żółtka 100 g gorzkiej czekolady(...)puszystą masę żółtka. Opcjonalnie podczas ubijania dodać słodzik. Na dnie pucharków wylać mus malinowy, a następnie wyłożyć masę czekoladową. Całość można udekorować malinami, bitą śmietaną lub przełamać czymś chrupiącym jak np płatkami migdałowymi, orzechami itp. Deser polecam przed podaniem schłodzić w lodówce przez ok 20-30 minut. Smacznego! — BTW całości bez słodzików i dekoracji: 545 g, 1474 kcal
Ola la LCHF