Najprostszy przepis na muffiny. Bez użycia miksera. Pieką się w 15 minut. Idealne kiedy macie ochotę na szybki deser. Można piec z truskawkami, malinami, borówkami. Dobre będą zarówno świeże, jak i mrożone owoce. Ciasto na muffiny: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju Kruszonka: 30 g masła
Bulliotrenując zwycięskich reprezentantów Polski w światowych konkursach cukierniczych”. Ponieważ spotkanie odbyło się w czerwcu, czyli w okresie, kiedy zaczyna się lub trwa „wysyp” polskich owoców (maliny, jeżyny, truskawki, borówki....), wszystkie desery były z owocami w roli głównej a spotkanie odbyło się pod hasłem „Słodko, ale zdrowo”. Wszyscy uczestnicy warsztatów zostali podzieleni na zespoły, a każdy zespół przygotował wszystkie
królestwo garówtrenując zwycięskich reprezentantów Polski w światowych konkursach cukierniczych”. Ponieważ spotkanie odbyło się w czerwcu, czyli w okresie, kiedy zaczyna się lub trwa „wysyp” polskich owoców (maliny, jeżyny, truskawki, borówki....), wszystkie desery były z owocami w roli głównej a spotkanie odbyło się pod hasłem „Słodko, ale zdrowo”. Wszyscy uczestnicy warsztatów zostali podzieleni na zespoły, a każdy zespół przygotował wszystkie
królestwo garówdzisiejszy deser polecam pyszne muffinki z malinami. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie 10 minut. Każdemu będą smakować. Polecam!!! SKŁADNIKI: 45 dag mąki 1,5 szklanki mleka 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 200 ml oleju 3 jajka 1/2 łyżeczki soli 30 dag malin. PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka mieszam z mlekiem i olejem. Mąkę mieszam
Tradycyjna kuchnia KasiMaliny świetnie komponują się smakowo zarówno z białą jak i mleczną czekoladą, a w towarzystwie przepysznego kremu ciasto to smakuje wybornie. SKŁADNIKI: (forma 22 x
RAROSSAnastępująco: pokruszone ciasteczka orito - po 2 ciasteczka na jeden kieliszek, krem kawowy, 2 łyżki dżemu malinowego, krem kawowy. Całość dekorujemy jednym ciasteczkiem orito i opcjonalnie perełkami cukrowymi. Deser można ozdobić również świeżymi malinami, moje wszystkie wylądowały w dżemie
Kolorowy Przepisownikżadnym innym owocem nie jest tak dobry jak z malinami. Składniki puszka mleka skondensowanego niesłodzonego 2 galaretki czerwone maliny (użyłam mrożonych) Sposób Mleko schłodzić. Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu, jednak z mniejszą ilością wody, aby deser nam się dobrze stęgł. Galaretki odstawiamy, aby przestygły. Przygotowujemy w tym czasie mleko skondensowane. Wlewamy je do dużej miski, miksujemy(...)swoją objętość. Do tak ubitej piany dodajemy porcjami galaretkę, cały czas miksując, na koniec wrzucamy owoce. Całość można w razie potrzeby dodatkowo osłodzić. Gotowy deser przekładamy do salaterek, schładzamy w lodówce. Jeśli zostało Wam trochę malin możecie nimi przyozdobić górę
Kuchenne aromatyOrkiszowe pierogi z białym serem i malinami (Danie jednoosobowe- 10 pierożków) Składniki: 50g mąki orkiszowej 50g mąki pszennej razowej 1/4 łyżeczki soli 50 ml gorącej wody
Moja MichaSkładniki: – ok. 230 g ciasteczek maślanych – 100 g roztopionego masła – 250 g serka mascarpone – 1 opakowanie galaretki malinowej – 500 g malin
I LOVE LIFEDelikatny, rozpływający się w ustach torcik bezowy z kremem na bazie śmietanki i rozgniecionych malin. To propozycja wielkanocnego wypieku dla miłośników bezowych deserów. Tort nie tylko pięknie prezentuje się na świątecznym stole, ale i pysznie smakuje. Maliny świetnie przełamują słodycz bezy, a sam krem jest lekki i zawiera minimalną ilość cukru (tylko tyle, aby przełamać wytrawny smak śmietanki). Blaty
cool and mintyupalny dzień. Podawane zimne, prosto z lodówki smakuje wybornie. Borówki i maliny to jedne z moich ulubionych owoców, które świetnie sprawdzają się w tego rodzaju deserach. Bardzo polecam ten przepis! Ciasto z budyniem, malinami i borówkami PRZEPIS (forma: 25 x 36, źródło: mojeciasto.pl ) Temperatura piekarnika : 180 ºC | Czas pieczenia: 1h 30 min. Ciasto 4 jajka 2 czubate
coolinarnastrefa.blogspot.comFajny i bardzo smaczny deser , łatwy do zrobienia ,można go przygotować w pucharkach szklaneczkach lub kielichach. 1 galaretka czerwona 200 ml.śmietanki kremówki 100 gram serka mascarpone 1 cukier waniliowy 50 gram bezy 1łyżeczka cukru ok. 200 g malin ( u mnie mrożone ) 1 łyżka płatków migdałów Galaretkę rozpuścić w 300 ml. gorącej wody i schłodzić Śmietanę ubić ,gdy zacznie tężeć
Andzia PichciWkrótce zacznie się sezon świeżych owoców, a co za tym idzie - pysznych zdrowych koktajli. Już nie mogę się doczekać świeżych truskawek, borówek, malin... Mniam! Jednak cały rok można je robić, korzystając z mrożonych czy wekowanych owoców. Wymyśliłam inną formę drugiego śniadania, pysznej przekąski. Głównie dla Zuzi, ale i dla siebie. Zuzia tym razem nie była za bardzo zainteresowana, bo była(...)celu był kefir i ten smak uwielbiam. Za to, gdy dodamy jogurt lub serek homogenizowany naturalny otrzymamy jeszcze sytszy i gęsty deser, który warto podać w salaterce i udekorować świeżymi owocami. Składniki na 3 porcje: 1 szklanka malin mrożonych lub świeżych 1-2 łyżki wody 1 kopiasta łyżka kaszki kukurydzianej 1 banan 1 duże jabłko ugotowane w grubszej kostce
Anioszek w kuchniBłyskawiczne, lekkie, nie za słodkie ciasto jogurtowe z delikatnym posmakiem limonki i oczywiście letnim, sezonowym akcentem w postaci malin. Pyszne, świeże, pachnące… wprost idealne do
Fitsweet.meBłyskawiczne, lekkie, nie za słodkie ciasto jogurtowe z delikatnym posmakiem limonki i oczywiście letnim, sezonowym akcentem w postaci malin. Pyszne, świeże, pachnące… wprost idealne do
Fitsweet.me