W tak upalny dzień nie chce się dosłownie nic. Dzieciaki biegają niestrudzone, to huśtawki, to basen, to piaskownica.......A oprócz swoich dwóch ukochanych Bączków miałam pod
Malinowe PocałunkiSłodkie życie. przepis na cztery - sześć porcji CIASTO PARZONE 1/2 szklanki wody 1/4 kostki masła 1/2 szklanki mąki pszennej 2 jajka szczypta soli Masło rozpuścić
na gazieBabeczki z masą budyniową i owocami to jedne z bardziej popularnych mini wypieków w naszych domach. Kruche, rozpływające się w ustach ciasto na babeczki z budyniowym
Słodka StronaKruchutkie, puszyste ciasto, niezwykle delikatna, słodziutka pianka budyniowa i aromatyczne lekko kwaskowe owoce: maliny i jeżyny - wypiek idealny na niedzielny deser. Ciasto rozpływa się w ustach, jest przepyszne w smaku i przede wszystkim proste w przygotowaniu - klasyczne, domowe ciasto, które powinno znaleźć się w kuchennych zapiskach każdej pani (lub pana) domu. Kruche Ciasto z Malinami i Jeżynami oraz Budyniową Pianką
Słodka StronaCzęsto macie tak, że chcecie upiec pyszne ciasto a w lodówce brak jajek? … Dla chcącego nic trudnego! Propozycja poniżej smakuje wybornie! Źródło: klik Przepis
Mój pomysł nadzisiaj dla Was propozycję pysznego sernika straciatella, z malinami i galaretką na sucharkowo kakaowym spodzie, myyy pycha. Ten ciasto deser jest prosty w przygotowaniu i nie można go zepsuć :) Zapraszam do wypróbowania i życzę miłego weekendu :) Składniki : 1 kg serka waniliowego w wiaderku 1/2 szklank i cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 tabliczka gorzkiej czekolady 500 ml śmietany kremówki
Sama słodycz i szczypta chiliMałe słodkości zawsze cieszą się dużym wzięciem. My szczególnie lubimy gdy pokryte są lekkim kremem i duuuużą ilością świeżych owoców:) Kruche ciasto: 2
Z miłości do słodkościPuszysty, czekoladowy tort przełożony masą jogurtową, udekorowany musem czekoladowym i jagodami, które przełamały słodycz wypieku, nadając mu wyjątkowego smaku. Za bazę posłużył mi biszkopt
Rozpustne gotowanieMuffinki bez pieczenia, bardzo orzeźwiające, a przy okazji pełen pysznych składników. Wegańskie, bez cukru, mleka i mąki. Po prostu doskonała orzeźwiająca przekąska. W składzie same
Healthy food explorerWitajcie, dostałam od Was wiele próśb o to by pokazać Wam co jem w ciągu dnia. Jak zobaczycie w moim jadłospisie jest miejsce i na deser! O czym więcej mówiłam w poście "Jem słodycze i schudłam 27 kg" link zostawiam Wam tutaj . Foodbook możecie także zobaczyć w wersji filmowej na YouTube - link znajdziecie na dole postu. ŚNIADANIE Na śniadanie(...)borówki. OBIAD Moim obiadem było danie, które miałam także poprzedniego dnia czyli pieczona pierś z kurczaka w panierce, młode ziemniaki oraz gotowana młoda kapusta. DESER Na podwieczorek zjadłam kawałek chlebka bananowego z malinami - przepis na chlebek już wkrótce na blogu oraz kanale YouTube. KOLACJA Na kolację przygotowałam sałatkę na bazie sałaty lodowej do której dodałam pomidora, ogórka konserwowego oraz podsmażone
Health-Fit-LifePawlowa to bardzo elegancki i prosty deser. Powinna być chrupiąca na zewnątrz i miękka w środku. Delikatna słodka, jednym słowem pyszna. Nie zraźcie się jak Wam za pierwszym razem nie wyjdzie doskonała. Beza kapryśna jest, ale nawet jeśli za bardzo się spiecze, lub pokruszy, nadal jest pyszna. Można zrobić do bezy krem z mascarpone, lub najprostszą(...)razu temperaturę zmniejszyć do 110 stopni. Piec około 60 minut. Jeśli bezy zaczną ciemnieć zmniejszyć temperaturę. Wystudzić (najlepiej zostawić bezy w wyłączonym piekarniku) Pure malinowe 400 gram malin (użyłam mrożonych) 1/4 szklanki wody 3 łyżki soku z cytryny Maliny zalać wodą i dodać sok z cytryny. Zagotować i pogotować chwilkę,aby odparowało trochę płynu. Przetrzeć przez
Piekarz-Kucharz-GarkotłukPain perdu roulé to tosty francuskie w formie roladek. Idealnie sprawdzą się na słodkie śniadanie lub deser . Pycha! Chleb tostowy należy najpierw rozwałkować, żeby łatwo się zwijał. Farsz przygotowałam z malin i ricotty. Użyłam mrożonych malin Hortex, dzięki którym jesienią i zimą można poczuć smak lata Jest to też wygodne, bo mamy je zawsze pod ręką. Idealnie sprawdzą się
Oryginalny smakmasę. Około ⅔ uzyskanego ciasta wylewamy na spód i odstawiamy z powrotem do zamrażarki. N adzienie malinowe: Do pozostałego w blenderze ciasta dorzucamy maliny. Ponownie mieszamy, wylewamy maliny na wierzch jako górną warstwę naszego deseru. Pamiętajcie, że poprzednia warstwa też musi już być twarda, dzięki temu obie masy się Wam nie wymieszają i uzyskacie piękny efekt dwuwarstwowego ciasta Do dekoracji możecie
PaleoLifetruskawkowy z kaszy manny to szybki w wykonaniu deser o delikatnym smaku truskawek w śmietanie. Dodatek bitej śmietany nadaje delikatnej konsystencji i równoważy smak kaszki. Taki deser jest szybki w przygotowaniu, ważne jednak, żeby podawać go w formie schłodzonej, gdyż wtedy zachowuje odpowiednią konsystencję i najlepiej smakuje. Przepis jest do wykorzystania w dwóch szklankach o pojemności 250ml, jest on jednak(...)kleksy z pozostawionego musu truskawkowego, schłodzić - mus podawać schłodzony, przed podaniem dekorować połówką truskawki Mus z kaszy manny można przygotować też z innymi owocami, np. malinami. Jeśli chcielibyście otrzymać mniej kaloryczny deser, można kaszę manną ugotować na wodzie zamiast mleka lub ograniczyć ilość dodanej śmietanki, z tym, że wpłynie to na pewno na smak musu
Smakołyki Berenikinaturalnych i najwyższej jakości składników, można przedstawić ją od tej najlepszej strony. Na początek - na słodko! W tym bardzo prostym, ale po prostu nieziemsko smacznym deserze spotyka się kilka typowych dla Szkocji produktów. Maliny, wrzosowy miód, owsiane płatki no i oczywiście whisky! Tylko tyle i aż tyle :) W dawnych oryginalnych wersjach cranachana stosowano pewien rodzaj kremowego serka, ale obecnie najczęściej(...)cóż, sprawdźcie sami. Możecie też spotkać wiele wersji, gdzie układa się ten deser warstwowo, jak trifle. Nie myślę, by zwykły i niezdesperowany Szkot zawracał sobie tym głowę - najpewniej wrzuciłby wszystkie składniki i wymieszał "jak leci" ;) Składniki: 200 ml śmietanki kremówki (najlepiej ponad 30%) 150 g malin (świeżych lub mrożonych) 2 łyżki miodu (najlepiej wrzosowego) 2 łyżki whisky 4 łyżki
zadanie-gotowanie