Przepis na : deser
Kupiłam dzisiaj pierwsze maliny. Duże, słodkie i soczyste. Pamiętam czas, kiedy jako mała dziewczynka nie lubiłam malin, za to przepadałam za jeżynami. To maliny kupione w osiedlowym warzywniaku zainspirowały mnie do przygotowania dania w klimatach polsko-włoskich. Makaron farfalle czyli kokardki, morele, malinki, mozzarella i spora dawka witaminy C w postaci posiekanej natki, którą dodaję do niemal każdego dania. Całość skropiona delikatną w smaku oliwą z oliwek i sałatka gotowa! Fuzja smakó... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!