Pyszny, nie za słodki deser. Podbije serce każdego czekoladoholika :) To najprostszy mus na świecie, który wykonacie w 5 minut. Świetnie smakuje z owocami takimi jak maliny i truskawki. Oczywiście możecie wybrać inną czekoladę np. mleczną lub białą ale pamiętajcie o tym żeby musu już nie dosładzać no chyba, że lubicie słodkie 😀 Składniki: 300 ml śmietany 36% 100 g gorzkiej czekolady
Słodka StrefaPyszny, nie za słodki deser. Podbije serce każdego czekoladoholika :) To najprostszy mus na świecie, który wykonacie w 5 minut. Świetnie smakuje z owocami takimi jak maliny i truskawki. Oczywiście możecie wybrać inną czekoladę np. mleczną lub białą ale pamiętajcie o tym żeby musu już nie dosładzać no chyba, że lubicie słodkie 😀 Składniki: 300 ml śmietany 36% 100 g gorzkiej czekolady
Słodka StrefaTaką pyszną propozycję mam dla Was na podwieczorek, a, że trwa sezon na maliny to warto się śpieszyć i przygotować. Zapewniam, że będzie pysznie i pachnąco
IzabelawkuchniJeśli macie jeszcze dostęp do malin to zachęcam Was do wypróbowania tego deseru. Jest super prosty w przygotowaniu a smakuje nieziemsko. Serdecznie polecam Składniki: 1 szkl malin 1 łyżka cukru 1 szkl ubitej śmietanki 30% kilka bez (ciastek bezowych) Przygotowanie: Maliny rozdrabniamy widelcem razem z cukrem (kilka zostawiamy do dekoracji). Bezy kruszymy. W wysokich szklankach na przemian układamy warstwy
słodkie i nie tylko historie kulinarneWykorzystajcie do niego kasze lub/i płatki śniadaniowe Lubella. Macie do dyspozycji kaszę gryczaną, pszenną i jęczmienną oraz przeróżne płatki. Stwórzcie coś co mnie zaskoczy ! Ja kiedyś przygotowywałam deser z kaszy manny z malinami. Zobaczcie tu . A co Ty masz dla mnie ? REGULAMIN KONKURSU: 1. Organizatorem konkursu jestem ja, a konkurs zostanie przeprowadzony na blogu http://kolorowo-torcikowo.blogspot.com/ . 2. Konkurs trwa(...)agencja Synertime , i to właśnie do niej będę przekazywała nazwiska oraz dane adresowe zwycięzców. 5. Zadanie konkursowe polega na napisaniu w komentarzu pod postem konkursowym, swojego autorskiego przepisu na deser z kaszą lub płatkami śniadaniowymi Lubella. Zdjęcia obrazujące danie wysyłać należy na adres: kolorowotorcikowo@gmail.com lub publikować na fan pagu kolorowo-torcikowo Jedna osoba może wysłać max 2 zgłoszenia
kolorowotorcikowoDziś zapraszam Was na szybki deser pełen smaku i słodyczy. Czekoladowy serniczek z masłem bananowym, bezą i malinami niewątpliwie umili każdą chwilę, nawet w tak chłodne pochmurne dni. Kilka składników, chwila na przygotowanie i już można się cieszyć pysznym deserem. Nie da się skończyć na jednej łyżeczce Polecam Wam spróbować. A jeśli lubicie słodkie wypieki, to polecam Wam na deser
Słodkie okruszkisuszone daktyle. Nadzienie tarty to zmiksowane mrożone maliny z namoczonymi orzechami nerkowca (oczywiście w sezonie możecie użyć świeżych malin). Spód do tarty oraz orzechy nerkowca można przygotować wieczorem, a na drugi dzień położyć krem. Do przygotowania tego zdrowego deseru należy użyć namoczonych wcześniej bakalii. Najlepiej wieczorem zalać bakalie wodą i moczyć całą noc. Jeśli nie chcecie jednak tyle czekać, możecie(...)Dlatego dość długo do ciast wegańskich nie umiałam się przekonać. Jednak jakież było moje zdziwienie, kiedy skosztowałam tego deseru :) Pychotka :) Jedynie co może przeszkadzać, to niezbyt gładki krem, który ma strukturę grudkową. http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/03/double2b-surowa-tarta-bezcukru-bezpieczenia-bezglutenu-raw-tart-glutenfree2-1170x874.jpg The post Surowa tarta z malinami – bez glutenu, bez mąki, bez cukru, bez nabiału appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjalasach jeżyny, proponuję Wam dziś ciut nietypową zapiekankę. Uwielbiają ją dzieci i dorośli. Jest dosyć słodka, ale w połączeniu w jeżynami, malinami, truskawkami, tworzy doskonały kontrast. Możecie ją zrobić zarówno na obiad, jak i na deser. :) Przepis ten dostałam od Barbary, mamy czwórki dzieci i właścicielki przeuroczej kawiarenki na wyspie Foehr, położonej w północnych Niemczech. Dziękuję:* Quarkauflauf, czyli zapiekanka serowa(...)sztywno białka wymieszać z masą serową. --> Piekarnik rozgrzać w temperaturze 180 st. --> Naczynie żaroodporne natłuścić masłem. --> Całość wlać do naczynia. --> Na wierzch ułożyć świeże maliny (opcjonalnie mogą być mrożone). --> Wierzch posypać bułką tartą i wyłożyć cieniutko ukrojone płatki masła. Piec w temperaturze 180 stopni, około 1 godzinę. fot. Izabela Magdalena
Kuchnia smakówzapraszam jest w 100 % odpowiednia jeśli zależy nam na smaku, ale również niewielkiej wartości kalorycznej deseru, śniadania lub kolacji. Składniki: 2 białka 1 łyżeczka ciemnego kakao 1/2 łyżeczki miodu 1/2 łyżki mąki owsianej Krem: 3 łyżki twarożku 2 łyżeczki jogurtu naturalnego Dodatkowo: maliny, mogą być mrożone Rozgrzać patelnię. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać kakao, mąkę, miód i wymieszać
Chocolate Muffin BlogDeser powstał dosyć przypadkowo. Zalegały mi w domu batoniki Cini Minis, a w zamrażalniku było jeszcze trochę malin. Maliny odmroziłam, zmiksowałam na puree. Batoniki pokruszyłam, a do tego wszystkiego ubiłam troszkę kremówki z mascarpone i powstał pyszny deserek! Gorąco polecam wypróbować ;) Przypominam również, że jeszcze tylko dzisiaj do północy czekam na Wasze zgłoszenia konkursowe. Po tym czasie wybiorę czwórkę(...)połączenia. Mus malinowy: Maliny zmiksować z cukrem pudrem i sokiem z cytryny do powstania gęstego musu. Batoniki Cini Minis pokruszyć i umieścić na dnie dwóch szklanek lub pucharków (odkładając na bok 1-2 łyżki do dekoracji). Na to wyłożyć kolejno: krem z białej czekolady, mus malinowy i resztę kremu. Wierzch deserków posypać pozostawionymi Cini Minis. Desery schłodzić godzinkę
Nastoletnie WypiekanieDobry sernik, szczególnie na zimno, zawsze jest u nas mile widziany:) Musiałam wykorzystać jedną paczuszkę moich zamrożonych malin, postanowiłam zrobić więc bardzo szybki w przygotowaniu i
Z miłości do słodkościwszystkich wieści. Gorzej, że mam też zamiar skończyć z podnoszeniem poziomu endorfin za pomocą słodkości. Choćby takich jak cudowne torciki bezowej pianki z malinami. Zróbcie sobie. To najprostszy chyba deser o wysokim wskaźniku relacji trudność versus efekt. Dzisiaj mini Pavlova o wyglądzie lekko zbliżonym do małych białych koszyczków. Ja karmiłam nie tylko malinami, mój "Młodzieniec" zjadał
I tu będę miała takie telubię przygotowywać najbardziej, a mój synek takimi lubi się zajadać najbardziej. Potrzebujemy płatki miodowe lub inne ulubione waszych dzieci, łyżkę serka mascarpone i garść zmiksowanych malin miodem i to wszystko, mamy gotowy deser. Składniki: 3 łyżki płatków Miodusie z firmy Cenos 1 łyżka serka mascarpone garść zmiksowanych malin 1 łyżka miodu Przygotowanie: Na spód kubeczka wsypujemy płatki, następnie nakładamy
Życie zaczyna się w kuchnijogurtach natłuścić odrobiną oleju, nałożyć masę. Wstawić na 3 godz. do lodówki, następnie na całą noc wstawić do zamrażalnika. Na 3 godziny przed podaniem deser wstawić do lodówki. Sos owocowy: 120g malin, 120g truskawek, 2 łyżki cukru pudru. Owoce wraz z cukrem zmiksować na gładką papkę. Deser wyjąc z kubeczków, polać sosem, udekorować truskawkami i melisą
Z miłości do słodkościpyszne i proste do zrobienia ciasto.Połączenie kakaowego ciasta z malinami i bitą śmietaną to idealny deser. Ciasto 100 gram mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 jajka M 100 gram cukru 2 łyżki oleju 300 gram malin użyłam mrożonych 2 galaretki czerwone najlepiej malinowe 1 i pół szklanki wrzątku Kilka łyżek zaparzonej osłodzonej kawy rozpuszczalnej
Andzia PichciLekkie i puszyste ciasto na bazie mascarpone i malin, osadzone na spodzie z ciasta parzonego. Doskonały deser na lato, nie przesłodzone i nie zamulające. Można je zrobić z malin świeżych a poza sezonem z mrożonych. *foremka 25*34 cm Składniki: na spód parzony: 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mąki 62 g masła 2 jajka 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia