taka której bazę stanowi kapusta pekińska. Kapusta ta pojawiała się już u Nas wielokrotnie i pewnie jeszcze nie raz się pojawi, gdyż można z jej użyciem wyczarować mnóstwo ciekawych dań, a w szczególności sałatek. Ostatnio u mnie w domu przyjął się sposób podawania sałatek, przynajmniej do kolacji, w małych miseczkach, dla każdego domownika osobno więc i tą sałatkę
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiZestawy produktów otrzymują: Magdalena Maciołek, która wybrała spaghetti bolognese z oscypkiem Anna Marek, jej wybór to sernik gotowany z galaretką. Zwycięzców prosimy o przesłanie na adres koncziiszpileczka@gmail.com danych potrzebnych do wysyłki nagród - imię, nazwisko, dokładny adres z kodem pocztowym. Przesyłki zostaną wysłane Pocztą Polską w terminie do 7 dni od podania przez Was danych do wysyłki. Zestawy zostaną
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPostanowiłam zaprzyjaźnić się z tym przepisem bo przyznam, że to najsmaczniejszy sposób na przygotowanie ryżu jaki kiedykolwiek spotkałam. Skoro już o przygotowaniu mowa to zaznaczyć trzeba, że jest to danie proste, mało pracochłonne, a efekt za każdym razem pyszny. Risotto to jest z cukinią bo przecież sezon na nią jest w pełni i należy cieszyć się tym warzywkiem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkijuż pędzimy z pomocą i pomysłem. Zachęcamy do przygotowania tych oto roladek zamiast zwykłych kotletów schabowych. Małym nakładem pracy oraz niewielkim kosztem można odmienić typowy obiad i stworzyć danie inne niż zwykle. Polecamy! Roladki schabowe SKŁADNIKI: 3 plastry schabu 100 g sera żółtego 1 czerwona cebula olej do smażenia kilka pieczarek 1 płat papryki marynowanej sól , pieprz jajko
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimieszanka jest moją ulubioną spośród tych trzech, które otrzymałyśmy. Jest ona na tyle uniwersalna, że pasuje do wielu potraw, można ją dodawać zarówno do słodkości jak i sałatek czy dań wytrawnych. Pomysł na takie mieszanki prażonych ziaren bardzo mi się podoba, są one przygotowywane bez użycia tłuszczu ani konserwantów. To połączenie składników jest w mojej opinii bardzo
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDzisiaj chciałyśmy zaproponować Wam przepyszne gotowane roladki drobiowe. Zostały one ugotowane po wcześniejszym zawinięciu w folię spożywczą. Tym samym pozwoliło nam to uniknąć niepotrzebnych tłuszczy w daniu. Do przygotowania ich użyłam Sosu Kieleckiego Curry, który świetnie wkomponował się w całość podkreślając smak mięsa. Sos ten był jednym z produktów, które kilka dni temu otrzymałyśmy w paczce do przetestowania
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimyśl. Dla odmiany przygotowałam moje zraziki z mięsa mielonego, a w środku ukryłam ogórka konserwowego owiniętego polędwicą surową ułożoną na musztardzie. Całość uduszone w pysznym cebulowym sosie, który nadał daniu przepyszny smak. W domu unosił się piękny zapach, który zwabił domowników na smaczny obiadek ... Zrazy mielone w sosie cebulowym SKŁADNIKI: zrazy: 700 g mięsa mielonego z łopatki
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiWykwintne i wyszukane danie ... inspiracją jest Meksyk i tamtejsza kuchnia. Przepis na 10 porcji. - 1 kg karkówki - 800 g wołowiny - 6 średnich cebul - pieprz czarny grubo mielony - szczypta pieprzu cayenne - 4 ząbki czosnku - łyżeczka nie pełna soli - 5 liści laurowych, olej do smażenia - 1 i pół szklanki czerwonego wytrawnego wina lub wywar - 1 litr wywaru warzywnego lub mięsnego
Pasje Jolkiczęściowo przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 45 minut. Pod koniec zapiekania można odkryć naczynie, żeby przyrumienić ser. Taki bakłażan świetnie sprawdza się jako danie obiadowe na gorąco... ...lub na zimno, jako przystawka na przykład z keczupem czy ostrym pomidorowym sosem. Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaIleż razy odrobina słodkiego sosu zmienia smak znanych potraw. Sos waniliowo-mleczny jest szybki w przygotowaniu i nadaje się do wielu dań, np. kakaowych naleśników , placuszków , lodów, ciast. Gdzie i jak go wykorzystamy zależy wyłącznie od naszej wyobraźni. Składniki: 1/2 szklanki mleka 2 łyżki mleka w proszku (nie granulowanego) 2-3 łyżeczki cukru 1 łyżeczka wanilii lub pół laski
Słodkie okruszkiprzecierają i nie parzą w rękę gdy są jeszcze gorące.(Polecam ten sposób wypróbowałem go!)Gdy mamy już wszystkie pomidorki przetarte stawiamy na ogień dodajemy sól oraz pieprz.Soli można dać troszkę więcej,gdy będziemy robić zupę czy sos wtedy damy mniej soli. Gotujemy około 10 minut i rozlewamy do czystych słoików najlepiej 0,5 litrowych.Podczas rozlewania polecam posłużyć się nalewką
Przepisy i porady kulinarnedelikatnie przygnieść. Gotowe szlafroczki poukładać jeden obok drugiego na blaszce. Posmarować górę smarówką z całego jajka. Piec na złoty kolor w temperaturze 200 C. Po upieczeniu przełożyć szlafroczki da czystą deskę, przestudzić. Przestudzone posypać cukrem pudrem. Z tej porcji ciasta powinno nam wyjść około 20 sztuk szlafroczków. Zamiast jabłek możemy dać połówki brzoskwiń. Możemy też zrobić takie szlafroczki
Przepisy i porady kulinarnewodzie, postawić na ogniu, ugotować do miękkości. Następnie dodać przyprawy, sól i ocet, wymieszać. Gorącą sałatkę wyłożyć do czystych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować 20 minut. Octu można dać więcej według gustu i smaku. Jeśli ktoś nie lubi octu możemy dać kwasek cytrynowy. Smakuje wyśmienicie
Przepisy i porady kulinarnewarstwę śledzi polać przygotowanym sosem. Wstawić do lodówki na 1-2 dni. Przed podaniem można udekorować posiekaną zieloną natką pietruszki lub szczypiorkiem. Tak przygotowane śledzie skutecznie pobudzają zmysły. Wspaniałe danie na Wigilię i nie tylko
Przepisy i porady kulinarnedbających o linię, wspaniała do pracy, na drugie śniadanie, na kolację jako samodzielny posiłek, jak również jako dodatek do dań głównych. Pożywna, warto zrobić więcej i zabierać w pojemniczku do pracy! Składniki: Pół kapusty pekińskiej, 4 pomidory, 4 ogórki kiszone, 1 papryka czerwona, 4 jajka gotowane na twardo, 1 puszka tuńczyka w kawałku
kgwjanczewo