dania - 3000 przepisów (strona:67/200)

Sajgonki z krewetkami - Spring Rolls 139

Sajgonki  - Spring Rolls, to coś co zawsze lubiłam robić i jeść. Najfajniejsze w całym tym daniu jest to, że można dowolnie dobierać składniki i zawsze wyjdzie coś pysznego. Dziś proponuję trochę bardziej wietnamską wersję sajgonek. Są jednocześnie słone, lekko słodkie, ostre i lekko kwaśne. Z każdym kęsem smakujemy to niesamowite połączenie, które delikatnie pobudza nasze kubki smakowe...Zachęcam

Smaki Przyprawy i Kolory
Beef Chili with Lentils - Chili z wołowiną i soczewicą 165

lunch at work. Enjoy! Wczoraj zamieściłam wpis o kuchni Bliskiego Wschodu a dziś coś w meksykańskim stylu z wpływami międzynarodowymi. Dziś jest okropna pogoda w Irlandii i to właśnie danie doda nam ciepła. Na 5 porcji potrzene bedzie: 400 g 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 chili 2 papryki 1 cukinia 700 g passaty 1 łyżeczka mielonego kuminu

Smaki Przyprawy i Kolory
Thai Sesame chicken/ Tajski kurczak z sezamem 176

until the chicken is caramelised and sticky and cooked through. Remove from the oven, sprinkle with sesame seeds, chives and chilli and serve with rice. Jest to take away danie, które można zrobić w domu.  Bardzo prosta i smaczna potrawa. Smak tego kurczaka, jest świetny i może to być miłą  odmianą w codziennym gotowaniu. Składniki:  ½ filiżanki

Smaki Przyprawy i Kolory
ŚWIDERKI SEROWE Z CZARNUSZKĄ 163

dodatkiem do kremowych zup, np. do kremu paprykowo-pomidorowego z bazyliową śmietaną . Świderki też nadadzą się wieczór przy piwie :). Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ

Przepisy Aleksandry
Zrazy z łopatki wieprzowej 357

ogórka kiszonego i papryki. Całość zalałam bulionem i dusiłam do miękkości. Dodatkowo do mięsa ugotowałam kaszę gryczaną i wyszedł pyyyszny obiadek dla całej rodziny Danie podałam na talerzu z serii Jesień z Porcelana Bogucice , który wygląda rewelacyjnie Post Zrazy z łopatki wieprzowej pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Ostrygowy kurczak w porach z papryką 198

Szybko, smacznie i aromatycznie. Jeśli ktoś lubi mięso a my do takich należymy to tak podany kurczak będzie pysznym obiadem, jako dodatek ziarna komosy ryżowej i danie iście królewskie. Polecam gorąco. Ostrygowy kurczak w porach z papryką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kurczak z warzywami 163

przez dwa miesiące troszkę Was zaniedbałam, więc zaczynam to nadrabiać :)  Na początek proponuję soczystą pierś z kurczaka, duszoną z warzywami.  Polecam to danie, jest pyszne i zdrowe. Zasmakuje Wam na pewno.  Szczerze polecam mrożonkę z tego marketu KLIK jest tania i bardzo dobrej jakości.  Przypominam też o konkursie, do wygrania

Takie tam pichcenie
Gofry z cukinii 172

mojej głowie pytanie: Co ja dzisiaj z nią zrobię? Pomysłów mam jednak mnóstwo. Warzywo jest dość naturalne w smaku, wiec nie ma co się ograniczać do czystko wytrawnych dań! Dzisiaj gofry. Jeśli chodzi o to czy przypominają tradycyjne w swojej chrupkości- nie. Są wilgotne, raczej ciężkie ale super smaczne! Najważniejsze jest to, by odsączyć kabaczka z wody. Zawsze musi

fitolarun.blogspot.com
Zupa ogórkowa. 135

gotowało się mocno. W między czasie szumować. Ogórki zetrzeć na dużych oczkach. Gotować na małym ogniu na wodzie z ogórków. Ewentualnie dolewać wody podczas gotowania. Przygotować warzywa. Selera dać jeszcze połowę mniej niż na zdjęciu.  Obrane i umyte warzywa można przygotować w następujący sposób : marchew, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach, por drobno pokroić, ziemniaki pokroić(...)połączyć je ze sobą.  Doprawić solą, pieprzem, dwoma listkami laurowymi, czterema kulkami ziela angielskiego i ewentualnie dodać kostkę rosołową. Wersja bez śmietany: kubek napełnić do połowy zimną wodą, dać cztery czubate widelce wody, Rozrobić. Gdy już nie będzie grudek dodać do zupy cały czas mieszając. Chwilę pogotować jeszcze i gotowe. Wersja ze śmietaną: kwaśną śmietanę rozrobić z mąką

W kuchni u Moniki
wiśnie i tarte orzechy laskowe czyli na szybko łatwe, smaczne ciacho... 148

laskowe mielone Beach Flower-BACKMIT 5 łyżeczek mąkę krupczatkę, jajko, cukier, zimną palmę, proszek do pieczenia mikserem utrzeć jak na kruszonkę foremka żaroodporna do tart 17 cm - 3/4 ciasta dać do foremki, palcami przyklepać do dna, nakłuć widelcem umyte wiśnie wypestkować i wymieszać z mąką ziemniaczaną, nie puszczą wiśnie soku do ciasta, wiśnie rozłożyć na cieście na wiśnie dać resztę

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekane pieczarki z serowym farszem i bobem 134

nieregularnym kształcie. Zarówno konsystencja, jak i walory smakowe sprawiają, że Ser Morski MSM Mońki idealnie nadaje się do spożywania zarówno na zimno, jak i na gorąco - jako składnik wykwintnych dań oraz prostych kanapek. Na błyskawiczne przyrządzenie przekąsek pozwala forma sera i opakowanie, które można wielokrotnie otwierać i zamykać.   Źródło: Klik Bób (znany również jako fasola fava) pochodzi

ClauditteMissCooking
Zupa z bobem, fasolką szparagową i ziemniakami 161

Sezon na bób w pełni więc mamy dla Was kolejną propozycję na danie z bobem – tym razem jest to zupa w towarzystwie fasolki szparagowej i ziemniaków Składniki: - 500 g bobu - 290 g ziemniaków - 280 g fasolki szparagowej - 1 l bulionu mięsnego lub warzywnego - 1 cebula - 1 łyżka masła - kilka gałązek kolendry Składniki dla 2 osób Jeżeli nie mamy

Kuchenne Wariacje
Truskawkowo-śmietankowy shake - proste, szybkie, lodowe ochłodzenie 188

pół dnia w aucie, a drugie na zewnątrz przy palącym słońcu... po powrocie do domu nie ma się ochoty nic jeść... Chyba, że jest to zimne, szybkie i proste danie przy, którym nie trzeba długo stać. Taki właśnie jest mój truskawkowo-śmietankowy shake. Kilka chwil i już można się cieszyć lodowym orzeźwieniem o smaku ukochanych, czerwonych, słodkich truskawek. Zapraszam

Słodkie okruszki
Pierożki z ciasta filo ze szpinakiem i fetą 204

Dzisiaj mamy dla Was kolejną propozycję z kuchni greckiej – są to pierożki z ciasta filo ze szpinakiem i fetą. Danie to można też zrobić w formie takiej lazani zwanej spanakopitą. Składniki: - 1 łyżka masła - 1 czerwona cebula - 2 ząbki czosnku - 200 g świeżego szpinaku - 70 g sera feta - 3 suszone pomidory - sól, pieprz - ciasto filo - 1 łyżeczka cukru

Kuchenne Wariacje
Karkówka po żydowsku 321

chandrę fryzjer. Nowa szminka. Ale najlepszy i tak był spokojny spacer. I wspólna herbata później.  Cóż ja mogę powiedzieć o tym daniu? Karkówka przyrządzona w ten sposób jest po prostu przepyszna! Musicie ją wypróbować :) Jedliśmy ją z M aż nam się uszy trzęsły :) Gorąco polecam :) A przepis znalazłam jakiś czas temu tutaj ( klik ) i żałuję, że dopiero teraz

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania