dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:45/571)

pomarańczowa babka gotowana 152

gotować około 70-75 minut. Zaraz po ugotowaniu babkę wyjąć z foremki i wyłożyć do góry dnem. Czekoladę połamać na kawałki i razem z mlekiem dać do miseczki. Umieścić ją nad garnkiem z gorącą wodą i rozpuścić. Polać babkę i zostawić do wystygnięcia.  Do babki gotowanej, inaczej zwanej parzoną, należy użyć specjalnej foremki. Można co prawda zaryzykować i spróbować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pizza Stromboli 2487

podbija już cały świat w tym powolutku naszą Polskę. O tej pizzy można śmiało powiedzieć, że jest to faszerowana bułka, którą można zajadać na gorąco; jest to także świetny pomysł na zimne danie. Stromboli można zabrać ze sobą do pracy jako drugie śniadanie, czy dać dziecku do szkoły. Można także postawić na stole zamiast nuggetsów czy obok nich

Poezja Smaków - blog kulinarny
Grecki rosół z cytryną 183

jajko i dodajemy sok z całej cytryny i dobrze mieszamy. Dodajemy powoli do zupy (ok 1/2) a potem resztę – oczywiście cały czas mieszamy. Podajemy gorące posypane cebulką i zielonym szczypiorem. Smacznego i dajcie znać czy zupa przypadła Wam do gustu

Szybko Tanio Smacznie
szybkowar-pyszna galareta z nóżek,biodrówki... 145

odpowiednią ilość do mięsa, jak wywar zostanie to można wykorzystać np. jako wywar do zupy grochowej, fasolowej itp. wsypać mielony pieprz do smaku, galaretę zagotować, gorącą przelać do słoików i mocno zakręcić, również dać do foremki czy miseczki i będzie do zjedzenia po kilku godzinach galareta jest smaczna, esencjonalna, podawać z czym się lubi....................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Przegrzebki na tagliatelle z chrupiącymi stynkami, rzodkiewką i mizuną 152

makaronie i przegrzebkach Mizunę i plasterki rzodkiewek również delikatnie wymieszać w kilku kroplach oleju lub oliwy (może byc ze smażenia byleby nie była gorąca bo mizuna "zwiędnie") i dodać je do dania. Na koniec rozrzucić po daniu na krucho usmażone stynki

Sztuka gotowania w/g Samiry
"Indyjski marchwiowo-dyniowy słoik zdrowia"- zdrowy lunch do pracy 205

Ułóż pomidorki koktajlowe, posiekany seler naciowy, pokrojoną w plastry figę, skrop olejem kokosowym i sokiem z limonki. Na wierzch ułóż orzechy laskowe. Gotowe! Danie możesz jeść na zimno jak i na gorąco! Na zdrowie! Niech to będzie aktywny i udany dzień! Smacznego! Przepis zgłaszam do konkursu

SMYKWKUCHNI
Lekki przepis na gorące dni 204

Na początku chciałbym się ponownie z wami przywitać po ponad dwu miesięcznej nieobecności, która spowodowana była wyjazdami za granicę raz na urlop i raz do pracy

Full Smaku
Faszerowana papryka bez mięsa 174

uduś razem cukinię i pomidora pokrojone w kostkę. Dadaj zmiażdżony czosnek, sól i pieprz oraz bazylię. 4. Faszeruj gorące papryki i udekoruj listkami bazylii. natychmiast podawaj. Danie jest pyszne, aromatyczne, lekkie i niskokaloryczne

AZgotuj!
Ziarno orkiszu z zielonym groszkiem. Dinkel - Erbsen 190

jest pożywne i treściwe, nasyci na długo. Pełne ziarno orkiszu jest mięsiste, o orzechowym posmaku. Ze słodkim groszkiem stanowi świetny duet smakowy. Podane na gorąco zastąpi ziemniaki lub kluski, samodzielnie stanowi jarskie danie. Jeśli raz spróbujesz orkiszu zawładnie Twoimi kubkami smakowymi. Polecam! Składniki: 1 kubek orkiszu 200 g zielonego groszku ( u mnie mrożony) bulion warzywny 1 łyżka masła

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Fotorelacja: krakowskie obwarzanki 172

gorącej wodzie. Następnie sparzone ciasto ląduje w dodatkach jak mak czy sezam. Później ów ciasto zostaje ułożone na siatkach w finalnym kształcie i ląduje w gorących piecach. Cały proces trwa sekundy i nie da się ukryć że bez wprawy można zapomnieć o dołączeniu do zespołu. Piekarze robią swoje a my cały czas słuchamy tego co mówi o wypiekach właściciel

Kuchenne Wariacje
Sałatka z mięsnymi tortelloni 363

wcześniej miałam okazję sprawdzić ich smak i przypadł mi on do gustu. Sałatka świetna nie tylko na imprezę. U mnie sprawdziła się zarówno jako danie obiadowe, jak i drugie śniadanie w pracy. Gorąco polecam :) Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Masło szałwiowe 83

Niektórym szałwia kojarzy się tylko z "herbatką" do picia na gorąco. A szkoda, bo potrafi dodać aromatu wielu daniom - jak choćby zwykłemu masłu i w połączeniu stworzyć świetny dodatek do kanapek, grzanek a nawet ziemniaków czy mięs takich jak steki

Milion Smaków
Karkówka pieczona w majonezie i keczupie. Obiad na niedzielę, świąteczny stół czy zwykły dzień 543

przepis w sam raz. Zrobi wrażenie nawet na "karkówkowych" sceptykach. Mięsko wypieka się z tłuszczu na kruchutkie i soczyste zarazem kotleciki. Nie ukrywajmy jednak - danie nie ani lekkie ani dietetyczne. Mimo to gorąco polecam, a nieznanej mi z imienia autorce przepisu dziękuję za smaczną inspirację

Kuchnia po mojemu
Rolada serowo – drobiowa 347

Kolejna odsłona mojego ulubionego połączenia składników: kurczaka, sera żółtego i pieczarek. Rewelacyjne danie na każdą imprezę! Smakuje idealnie zarówno na gorąco jak i na zimno. Polecam! Składniki: Ciasto: 5 jajek 2 łyżki majonezu szczypta proszku do pieczenia sól, pieprz 1,5 łyżki mąki 350 g żółtego sera Nadzienie: 2 – 3 pojedyncze filety z kurczaka 500 g pieczarek

Za drzwiami kuchni
Risotto z pieczarkami 158

szklanki ryżu Arborio     1 duża cebula     1 ząbek czosnku     1litr gorącego wywaru grzybowego     3 łyżki startego sera (ja dałam cheddar)     3 łyżki masła     pieprz świeżo mielony     sól morska     2 łyżki posiekanej natki pietruszki Przygotowanie:    Pieczarki

Amatorka kuchenna
JAK Z OGNISKA -PIECZONE ZIEMNIAKI 133

wstawić blachę z ziemniakami 45 minut do 1,5 godziny (ja piekłam około  godziny). Czas pieczenia zależy od wielkości oraz odmiany ziemniaków. Podawać gorące jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie z ulubionym sosem lub masłem

w mojej kuchni
Koperty z ciasta filo z pstrągiem łososiowym, pomidorowym pesto i migdałami 252

własnym oczom. Ciasto filo! W końcu, doczekałam się po długim czasie poszukiwań :) Postanowiłam więc trochę z nim poeksperymentować. Jednym z efektów jest właśnie to danie. Myślę, że ryba wyszła lepiej niż oczekiwałam. Gorąco polecam (o ile będziecie mieć tyle szczęści co ja ze znalezieniem ciasta :))! Składniki (na 5 kopert): 5 arkuszy ciasta filo

Zakręcony Widelec
Bakłażan faszerowany- zapieczony mozzarellą 128

Dzisiejsza słoneczna pogoda zainspirowała mnie śródziemnomorskim zapachem i smakiem. W okresie wakacyjnym przygotowywałem grecką musakę . A dzisiejsze promienie słoneczne zachęciły mnie do zaserwowania dania, które chodź na chwilę pozwoli powrócić do gorących i beztroskich wakacji.  Czas przygotowania: 80 min. Porcja dla 4 osób Koszt przygotowania: 26,00 zł SKŁADNIKI: 2 bakłażany 100 g startej mozzarelli

kulinarnyJa
Pierś z indyka w doskonałej marynacie z suszonymi pomodorami 190

Polecam doskonałe danie,  które możemy wykorzystać na obiad lub jako gorącą przystawkę. Indyk w marynacie, pieczony z suszonymi śliwkami, podany z brzoskwiniami smakuje wyśmienicie. SKŁADNIKI  1,5 kg filetu z indyka 3 jajka 3 łyżki maki ziemniaczanej 3 ząbki czosnku majeranek 1 łyżka sosu sojowego pół  łyżki majeranku pół łyżki słodkiej papryki pół łyżeczki soli

W kuchennym oknie Ewy
CASARECCE ZE SZPINAKIEM I CAMEMBERTEM 267

sobie jak najwięcej sosu z potrawy. Idealnie podkreśla smak szpinaku i serów oraz także wielu innych dodatków, a ugotowany al dente to bohater tego dania:) Ale możecie oczywiście użyć innego rodzaju makaronu. Gorąco polecam!!! SKŁADNIKI (porcja dla 2-3 osób): 250 g makaronu Casarecce 200 g świeżych liści szpinaku 1 duża cebula 3 duże ząbki czosnku

Słodko-Słony Świat Ilony
DIAMANT-owa przyjemność 234

naleśników i gofrów, składnik ciast, w szczególności pierników, dodatek do lodów i deserów, a także baza do sosów, marynat i dipów. Polecany do słodzenia gorących napojów i drinków. Trzcinowy posmak produktu nadaje daniom głębi smaku. Idealna konsystencja i specjalna membrana w zamknięciu ułatwiają dozowanie odpowiedniej ilości syropu.  Pakowany w poręczną butelkę PET.   Produkt nie zawiera konserwantów

Z Kuchni Do Kuchni
sos paprykowy z pomidorami,jabłkami z goździkami,cynamonem... 175

wszystko gotować mieszając z 20 minut wyjąć laske cynamonu, blenderem wszystko zmiksować, wsypać żelfix 3:1 i dać cukru mniej niż podano na opakowaniu - czyli dać 20 dag na opakowanie, zagotować mieszając i gorący sos przelać do wyparzonych słoików, mocno zakręcić i postawić do wystudzenia na zakrętkach sos smakuje do ryby smażonej, do matiasów, do pulpetów, makaronów, zapiekanek, pizzy............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Wędzony łosoś z jarmużem i plasterkami ziemniaków w śmietanie. 172

Wędzony łosoś z jarmużem. Bardzo smaczne ,nietypowe danie, szybkie i eleganckie. Wędzony łosoś ułożony na gorących  ziemniakach przejmie ich naturalne ciepło ,lekko ogrzany nie stanie się suchy i włóknisty. Delikatny jarmuż idealnie pasuje do łososia. Składniki. 600g wędzonego łososia, plastry 350g małych ziemniaczków 150ml śmietany 36% 80dag jarmużu 2 jabłka 2 łyżki masła 125 ml soku jabłkowego

Kulinarny karnet Christophera
ZAPIEKANKA FIT Z KURKAMI! 298

płatków, przyprawy i posiekaną botwinkę, wylej na tortownicę. Na wierch ułóż pokrojone pomidorki, i kurki, posyp koperkiem. Zapiekaj 30 minut. Można podawać na gorąco i na zimno! Bardzo smaczne i zdrowe danie. Smacznego

SMYKWKUCHNI
CIASTO LATTE MACCHIATO 3541

rodzinie kawowe ciasta. Latte macchiato okazało się przepyszne! Jest wilgotne, delikatne, a masa z mleka w proszku smakuje wprost nieziemsko. Na święta będzie idealne :). Gorąco polecamy ten wypiek. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ

Przepisy Aleksandry
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 410

Pierogi z kapustą i grzybami zawsze znajdują się na naszym wigilijnym stole, ale czasami przygotowujemy je na obiad w dni powszednie. Popijane gorącym barszczem smakują wybornie! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ

Przepisy Aleksandry
bakłażany z orientalną pastą 176

upalne dni, podane na gorąco czy też mocno wystudzone wydają się idealną propozycją. Świetne z dodatkiem boczku czy też w wersji zupełnie wegańskiej. Bakłażany z taką pastą to idealne danie i bogate w bardzo intensywne smaki orientu. Składniki : 8-10 plastrów bakłażana 100-150g chudego boczku ( opcjonalnie ) 1 średnia cebula - czosnkowa lub czerwona 6 ząbków czosnku

zobacz ich smak
Pieczone ziemniaki z tzatzikami 233

Składniki: 4 duże ziemniaki do pieczenia zielony ogórek duże opakowanie jogurtu typu greckiego 2 ząbki czosnku garść świeżej mięty sól i pieprz do smaku Wykonanie: Ziemniaki

Gorący kąsek
Makaron ze szpinakiem i kabanosami 181

resztki sera mogą stworzyć nam sos serowy i dodać ciekawego aromatu. W takich daniach nic się nie zmarnuje. Tym razem wykorzystamy kabanosy, szpinak i odrobinę śmietany. Do przygotowania dania potrzebujemy: – makaron (ok 200 g suchego makaronu na 2 osoby) – 4 kabanosy (można zastąpić również szynką wędzoną czy podwędzaną kiełbaską) – 1/2 kubeczka śmietany – sól(...)wlewamy śmietankę. Gotujemy jeszcze ok 10-15 minut na małym ogniu. Do gotowego sosu dodajemy makaron, mieszamy na patelni. Przekładamy na talerze i zjadamy gorące. Jeżeli macie ochotę wierzch można posypać serem. Smacznego! Dajcie znać jakie makarony najbardziej lubicie

Szybko Tanio Smacznie
Żurawina na zimno do słoików + film 149

Żurawina na zimno do słoików to smakowity dodatek do gorącej herbaty w chłodne dni. Dzięki zawartości dużej ilości witamin, zadba o naszą odporność gdy zawita zima

Smakowite Dania
Biszkoptowy torcik w kształcie lalki 244

sokiem, który puściły umieszczamy w rondelku. Dodajemy 2 łyżki cukru i gotujemy do zgęstnienia. Owoce powinny przypominać niezbyt gęsty dżem. Studzimy. Zaparzamy herbatę, słodzimy (ja dałam 2 łyżeczki cukru) i odstawiamy. W odrobinie bardzo gorącej wody rozpuszczamy żelatynę i odstawiamy do ostygnięcia. (Nie jest to konieczne, ale tort lepiej się wtedy trzyma.) Serek mascarpone, śmietankę i cukier puder umieszczamy(...)puch. Ciągle miksując, dodajemy połowę cukru pudru, a następnie 2 łyżki mleka. Później resztę cukru pudru i znów mleko. Krem powinien być dość gęsty, ale jednocześnie musi się dać łatwo smarować. Jeśli jest zbyt rzadki, dodajemy więcej cukru pudru i znów miksujemy. Masa musi być idealnie gładka i bez grudek. Krem odstawiamy na bok, ale nie wkładamy do lodówki. Kiedy

Ratunku obiad
MOUSSAKA 326

moussakę w jeden z leniwych dni, kiedy macie ochotę posiedzieć kilka godzin w kuchni. Moussakę najlepiej kroić po lekkim przestudzeniu. Swoją kroiłam bardzo gorącą i troszkę mi się "rozpływała". Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje

Przepisy Aleksandry
Ryż jaśminowy zapiekany z jabłkami 162

pożywienia. Przyrządza się z niego niemal wszystko – dania główne, desery, pieczywo, dodatki, alkohol, kleiki dla dzieci i niemowląt. Ryż jaśminowy zapiekany z jabłkami.   Składniki na tortownicę o średnicy 26cm: - 750g ryżu jaśminowego - 1,5 l wody - masło - 5 jaj - 8 łyżek drobnego cukru do wypieków - 125 ml słodkiej śmietanki (dałam double cream) - 10 jabłek - 1 galaretka(...)się zrumienił. Upieczony ryż obkrajamy nożem, zdejmujemy obręcz tortownicy. Oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Ryż jaśminowy zapiekany z jabłkami możemy podać jako danie obiadowe lub jako deser. Na ciepło lub na zimno – jak kto lubi. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Ryż jaśminowy zapiekany z jabłkami appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko