dania mięsne - 13801 przepisów (strona:576/921)

Kotlety z cukinii i pieczarek 189

Nie jestem wegetarianką, ale kotlety w wersji warzywnej smakują mi zdecydowanie bardziej niż mięsne. Moja dzisiejsza propozycja to wegetariańskie kotleciki z cukinii, pieczarek, marchewki i kaszy

Moja kraina smaków
Wegetariańska zapiekanka pasterza z purée z dyni 136

08.11 .2019 Magda Zapiekanka pasterza w wersji wege to pyszna, sycąca odpowiedź na mięsną wersję tego przepisu. W tej zapiekance znajdziemy kremowy środek, pełen warzyw i

Smaczna Strona
Lahmacun (czyt. lahmadżun) 199

Lahmacun-turecka pizza, najczęściej spożywana na drugie śniadanie. Drożdżowe ciasto z mięsnym nadzieniem i dodatkiem warzyw, bez użycia sera (aż mnie korciło,żeby dodać ale opamiętałam

Kopystką po garach
Kurczak w czerwonym winie 174

W oryginale jest to kogut i jest jednym z najbardziej tradycyjnych dań kuchni francuskiej. To danie często pojawia się w

To co kocham
Fritatta z chorizo i halloumi 214

Idea frittaty polega na wykorzystaniu ziemniaków i jaj. Jest więc to danie bardzo ekonomiczne, awaryjne chciałoby się rzec. Przepis na tę potrawę znalazłam w "Ekonomii

Dzieje kuchennej Wiewióry
kotlety z łopatki wieprzowej w maślano chrzanowym sosie 179

                       łopatka w chrzanowym sosie O tej porze roku  na obiad warto zaserwować

Miód i pieprz
Kluseczki z bryndzą - haluszki 152

 Haluszki, czyli inaczej słowackie kluski z tartych ziemniaków. Coś dla odmiany po świątecznych mięsnych półmiskach. SKŁADNIKI 1 kg ziemniaków 40 dag. maki krupczatki 10 dag

W kuchennym oknie Ewy
Pesto z jarmużu i pietruszki 183

Zielone pesto, w sam raz do pieczywa, makaronu, ryby czy jako farsz do mięsnych roladek. Składniki: 2 duże garście listków jarmużu duży pęczek natki pietruszki awokado

e-PrzepisyKulinarne
Cottage pie ze szpinakiem 237

Cottage pie to bardzo popularna zapiekanka składająca się z dwóch warstw: mięsnej potrawki oraz przykrywającego ją kremowego puree. Smakuje naprawdę fantastycznie. Ja postanowiłam zrobić ją w

DefinicjaSmaku
Zapiekanka ziemniaczana z cheddarem boczkiem 244

Nadal męczy mnie gorączka i katar :( będzie więc obiadowe wspomnienie... Weekend obfitował w dania wszelkiej maści. Spora inspiracja była dla mnie marcowa KUCHNIA. Dla

Dzieje kuchennej Wiewióry
Papryki zapiekane z farszem mięsnym i kaszą jaglaną 212

W świecie kulinarnym panują rozmaite trendy (prawie jak w świecie mody). Raz dobrze (i modnie) jest pić mleko migdałowe, innym razem zajadać arbuza. Obecnie panuje moda

Kolizje Smaków
Makaron po chińsku z wieprzowiną 322

miłośniczką "chińczyka" pod różnymi postaciami i niedługo zacznie na blogu pojawiać się coraz więcej dań z tej kuchni. Nie zabraknie też kuchni tajskiej i indyjskie, moc przypraw i różnorodność smaków tych kuchni zdecydowanie przemawia do moich kubeczków smakowych. Dzisiaj postawiłam na chińszczyznę w wersji mięsnej z polędwiczką wieprzową, z ananasem, papryką i groszkiem w sosie słodko kwaśnym(...)widać niestety ma problemy z ostrzeniem i domaga się wymiany) ... i ledwo dałam radę zanim rzuciłam się jak sęp i wciągałam makaron niemalże nosem. Dobrze że zrobiłam dużą porcję bo dla męża by zabrakło jakby było mniej taki ze mnie obżatuch. ps. nie róbcie tego dania na maksymalnym głodzie tak jak, ja bo za szybkie jedzenie nie jest

W kuchennej krainie
Kotlety ziemniaczane nadziewane mięsem z rosołu 131

Moje kolejne danie z kategorii no waste. Tradycyjne babcine kotlety z ziemniaków trochę podrasowałam. Kotlety mają niesamowicie chrupiącą skórkę. W środku zaś mięciutkie wnętrze wypełnione mięsnym farszem. Farsz zrobiłam z mielonej wołowiny i drobiu, które pozostały po niedzielnym rosole, farsz nie jest suchy dzięki temu iż dodałam do niego również warzywa z rosołu. Kotlety podałam z pieczarkowym sosem. Jeśli

Krylowa Kuchnia
Potrawka z kurczaka z makaronem BLW 138

, które maluch łatwo może wziąć w rączkę i uczyć się chwytać i jeść samodzielnie. Do przygotowania dania użyłam mięsa kurczaka z wolnego wybiegu, który pozostał mi po wcześniejszym gotowaniu rosołu. Przy niemowlakach do roku czasu nie podajemy im wywaru mięsnego a samo mięso. Jeśli zatem gotujecie mięso od podstaw musicie na potrzeby tego przepisu ugotować je oddzielnie

Dorota Smakuje