dania mięsne - 13801 przepisów (strona:579/921)

FIT naleśniki waniliowe z sałatką owocową 132

Naleśniki z sałatką owocową! Pychota Naleśniki to cudowne danie, które można podać dosłownie na 1000 sposobów. Naleśniki można podawać jedynie z sosami, z nadzieniem - słodkim lub pikantnym, w postaci krokietów mięsnych bądź jarskich oraz jako cudowny, węglowodanowy dodatek do sałatek! Naleśniki można przyrządzać z mąki pszennej, razowej lub orkiszowej. Dla miłośników lekkiej diety proponujemy delikatne naleśniki z nadzieniem waniliowym

Gotujemy i jemy
Quesadilla ze szpinakiem i fetą 203

potrawa na szybko, która wpisze się w każdy kulinarny gust. Farsz w zasadzie możemy wykonać dowolny- wegetariański, mięsny lub mieszany.  Wykonanie quesadilli jest naprawdę ekspresowe, zajmuje maksymalnie 15 minut. Zatem to nie tylko świetny pomysł na szybkie i pyszne danie główne, ale także na przystawkę/ przekąskę dla niespodziewanych gości. U mnie ten przepis zawsze się sprawdza, a jedynie

Tradycyjna Kuchnia
Makaron z sosem pieczarkowo – wieprzowym 123

Makaron z sosem pieczarkowo -wieprzowym Pyszny , szybki , makaron w sosie pieczarkowo -wieprzowym , to dobra propozycja na zatłoczony dzień tygodnia . Wystarczy posiekać , podsmażyć , zamieszać i podać Generalnie

Ogrodnik w podróży
FIT naleśniki waniliowe z sałatką owocową 287

Naleśniki z sałatką owocową! Pychota Naleśniki to cudowne danie, które można podać dosłownie na 1000 sposobów. Naleśniki można podawać jedynie z sosami, z nadzieniem - słodkim lub pikantnym, w postaci krokietów mięsnych bądź jarskich oraz jako cudowny, węglowodanowy dodatek do sałatek! Naleśniki można przyrządzać z mąki pszennej, razowej lub orkiszowej. Dla miłośników lekkiej diety proponujemy delikatne naleśniki z nadzieniem waniliowym

Korniszonki
Zapiekanka ryżowa z mielonym mięsem i wędzonym serem 155

utartym oscypkiem. Na ryż wykładamy nasz mięsny farsz, wyrównujemy. Serki kroimy na połówki wzdłuż i układamy na mięsnym farszu. Zapiekamy w piekarniku w 200 stopniach przez 30 minut. PS Zdjęcia jeszcze w świątecznym klimacie, bo dopiero udało się odzyskać dane z komputera, który padł.. ehh :(  Wioleta Gargula

MamaOskarka
Zapiekanki domowe z kiełbasą 203

domowe z kiełbasą. Zapiekanki na bagietkach pochodzą z lat 70 ubiegłego wieku. Co ciekawe to w 100 proc. polskie danie fast-foodowe. Pierwotnie zapiekanka serwowana była z farszem cebulowo-pieczarkowym okraszonej serem. To z uwagi na ograniczoną dostępność produktów mięsnych. Dzisiaj w składnikach nie ma praktycznie ograniczeń. Wtrące tylko, że ja zawsze będę miło wspominał zapiekanki z Gdyni przy

Kuchennyviral.pl
Musaka 149

pyszna, bardzo nam smakowała. Mogę Wam ją spokojnie polecić, jak nie jedliście, to koniecznie wypróbujcie :-) Miłego dnia :-) Warstwa mięsna: 600 g mięsa mielonego (wołowiny lub jagnięciny) ja zrobiłam z indyczego 2 cebule 2 ząbki czosnku 400 ml przecieru pomidorowego (ja dałam passatę) 1 łyżka miodu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/3 szklanki czerwonego wina 2 łyżeczki oregano sól pieprz 1 łyżeczka

kruche babeczki
Pho 142

Zupa pho to flagowe danie kuchni wietnamskiej, esencjonalny rosół z mięsem, makaronem i innymi dodatkami, doprawiony aromatycznymi korzennymi przyprawami. Spośród innych bulionów, pho wyróżnia niesamowita koncentracja mięsnego smaku umami  oraz anyżkowo-korzenny aromat. Swój smak zawdzięcza dużej ilości mięsa oraz długiemu czasowi gotowania. Opalona nad ogniem lub grillem cebula dodaje zupie dymnego aromatu. Taką cebulę dodaję nie tylko

Smakowity Blog Kulinarny
Kotlety zapiekane w cukinii 1029

Takie pyszne danie przygotowałam dzisiaj na obiad. Może i Wy się skusicie na taką zapiekankę. Była naprawdę bardzo smaczna, syta i szybko zniknęła. Pakieciki mięsne owinięte cukinią, a wszystko zapieczone w pomidorach. Troszkę pracy przy tym jest, ale warto. Jeśli macie ochotę na inne zapiekanki to zapraszam tutaj Kotlety 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 łyżeczka musztardy

O kuchni z uczuciem
Domowe sajgonki 149

robimy sobie z Dominikiem "dzień lenia" i zamawiamy wtedy jedzenie z naszej ulubionej azjatyckiej knajpki. Najczęściej są to mięsne sajgonki z ryżem i surówką, dlatego gdy na zakupach natknęłam się na papier ryżowy, to stwierdziłam, że fajnie będzie odtworzyć to danie w domowych warunkach.   Sajgonki z mięsem: 200 g papieru ryżowego 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego

Cooking Monster
Indycze rolady zapiekane w zupie cebulowej 177

czasu do czasu podlewamy roladki wywarem aby góra nam nie wyschła. No i cóż :) gotowe. Moje pierwsze zapiekane mięsne tym razem roladki Podałam ze z ziemniakami oraz surówką :) mięsko w przekroju Jedno jest pewne ... czas rozpocząć szkolenie robienia zdjęć pełnym danią

W Moim Magicznym Domu
Japonia instant. Ramen 188

trafem sława i niesława „zupek chińskich” jakoś mnie ominęła. A dzisiaj chętnie po nie sięgam, przygotowując najszybsze wschodnie danie na świecie- japoński ramen. Do Kraju Kwitnącej Wiśni ramen przywędrował z Chin na początku XIX wieku. Podstawą tej zupy jest wywar mięsny lub rybny i makaron. Dzisiaj ramen w Japonii to główny fast food, który możecie spotkać praktycznie na każdej

Karo in the Kitchen
Tradycyjne gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym 185

Kolejne danie, które w innym miejscu , niż dom nigdy jeszcze mi  nie smakowało. Najlepsze i jedyne, to te duszone w sosie pomidorowym na mięsnym bulionie. Zrobiłam dziś pół ogromnego gara i... właściwie już zniknęły. ;_; 1 główka białej kapusty 0,5kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego  200g ugotowanego białego ryżu 1,5 litra bulionu mięsnego 1 ząbek czosnku

Kuchenna Kontrrewolucya
Lasagne 230

układamy 2 warstwy pokoleji : makaron, sos beszamelowy. nadzienie mięsne, ser żółty i znów makaron, sos beszamelowy, madzienie mięsne, ser żółty i na sam wierzch makaron i jeśli zostanie sos beszamelowy ( który ładnie nam się na wierzchu podpiecze)  Tak przygotowane danie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180C na 20 min  Smacznego

Klaudynkowa kuchnia
Ryby - dlaczego warto je jeść? 235

Zbliża się Wielki Post, więc obowiązuje wstrzemięźliwość od pokarmów mięsnych. Najczęściej sięgamy po ryby, które w sobie zawierają najwięcej wartości odżywczych. Dietetycy i lekarze zalecają zjadanie minimum dwa razy w tygodniu dań z ryb. Dlaczego warto jeść ryby? Ryby zwierają duże ilości kwasów tłuszczowych Omega-3, które chronią nas przed: chorobami m.in nowotwory, choroby serca obniżają poziom złego cholesterolu

Truskawkowa Fiesta