dania mięsne - 13801 przepisów (strona:19/921)

Surówka z jabłek i pora 264

tuż przed obiadem zetrzeć jabłka na tarce, a pora drobno posiekać, doprawić a obiad będzie zdrowy i urozmaicony w smaku. Taką surówkę przygotowuję przeważnie jako dodatek do mięsnego drugiego dania, tym razem była urozmaiceniem kotletów z siekanej karkówki . Pyszna była. Inne moje propozycje surówek obiadowych: surówka z marchewki Surówka z marchewki – dietetyczna Surówka z kapusty, pora i koperku(...)cytryny, mieszamy. Doprawiamy surówkę solą, pieprzem do smaku tak jak lubimy, , dodajemy posiekany koperek, całość łączymy ze śmietaną. Taka surówka z jabłek i pora to idealny dodatek do mięsnych dań obiadowych. Smacznego!   The post Surówka z jabłek i pora appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Aromatyczne mięso z warzywami 131

theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Aromatyczne   mięso z warzywami Danie mięsne z dodatkiem warzyw i pysznego sosu.   Składniki: ·        ½ kg schabu lub szynki ·        3 marchewki(...)Mięso układamy w naczyniu. 13.         Na mięso wykładamy warzywa. 14.         Danie gotowe. 15.         Smacznego

Kulinarna Chwila
Domowa szynka o intensywnym aromacie czombru 231

jakieś 12 h.Mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia lub do rękawa do pieczenia. Pieczemy w piekarniku w temp. ok. 190 st. C przez ok. godzinę.Filed under: Dania mięsne, Domowe - czyli zdrowiej i smaczniej, Wieprzowina, Wędlina

kuchcikownia
Kotlety Mielone w Sosie Koperkowym 2488

Kotlety mielone w sosie koperkowym to smakowita alternatywa dla tradycyjnych kotlecików podawanych "solo". Sos koperkowy charakteryzuje się delikatnością, lekkością oraz aromatycznym, charakterystycznym smakiem. Stanowi on znakomite dopełnienie mięsnego dania.   Kotleciki mielone w sosie koperkowym to z pewnością świetny pomysł na prosty, niedrogi i pyszny niedzielny obiad.Kotlety Mielone w Sosie Koperkowym -Składniki:Kotlety Mielone:500 g mięsa(...)bardzo drobno siekamy. Wszystko to łączymy z mięsem, wbijamy jajko, dodajemy po szczypcie przypraw, dodajemy sól, pieprz (ilość według uznania), musztardę i bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy mięso. Z mięsnej masy formujemy wilgotnymi rękami niewielkie kulki, które następnie delikatnie spłaszczamy, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Ostrożnie przekładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron na złoty kolor

Słodka Strona
Gruszki z patelni z rozmarynem z kruszonką 185

dużej części świata jest przyprawą i nie może zabraknąć go w potrawie i nie dodaje sie go tylko do ciast czy deserów. Jest najzwyklejszą przyprawą dodawaną do dań mięsnych. I żeby cynamon zaczął kojarzyć się w końcu mojej siostrzenicy lepiej, do gruszek do których dodaję cynamon, podałam owy maślany ryż , a w tej kombinacji (cynamon+ryż) przywoływał takie niemiłe(...)poddać go zbyt wysokiej temperaturze na patelni, przez co może zacząć się palić. Przepis i jak zrobić maślany ryż znajdziesz w przepisie Łosoś na maślanym ryżu . Do delikatnych dań z ryby czy drobiu dla odmiany i bez problemu zamiast warzyw, można podać delikatne owoce z ziołami. Te gruszki z patelni gwarantują ucztę dla podniebienia. Już raz wcześniej wykorzystałam gruszkę

Sztuka gotowania w/g Samiry
Makaron ryżowy z indykiem na ostro 199

koniec dorzucamy prażony sezam. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przed podaniem odsączony makaron dorzucamy na patelnie z mięsem i mieszamy by połączyć wszystkie składniki. Smacznego! Kategoria: Dania mięsne , Drób

kuchcikownia
Makaron ryżowy z indykiem na ostro 298

dorzucamy prażony sezam. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przed podaniem odsączony makaron  dorzucamy na patelnie z mięsem i mieszamy by połączyć wszystkie składniki.Smacznego!Filed under: Dania mięsne, Drób

kuchcikownia
Kotlety mielone po mojemu 315

Dorzucić zioła, czosnek i dokładnie połączyć. Formujemy kulki, jeśli lubicie, można obtoczyć je w bułce tartej, najlepiej grubo zmielonej. Smażyć na oleju lub można upiec w piekarniku. Kategoria: Dania mięsne , Wieprzowina , Wołowina

kuchcikownia
Roladki indycze z suszoną żurawiną 397

MAKAR . Żurawina to owoc bogaty w wiele cennych witamin i minerałów. Jest cennym źródłem błonnika pokarmowego. W kuchni z powodzeniem możemy ją wykorzystywać do przygotowywania deserów, ciast, ciastek, dań mięsnych, czy sosów. Połączenie mięsa z żurawiną było strzałem w dziesiątkę. Wytrawne roladki z nutką słodyczy to jedna z moich ulubionych potraw mięsnych. Żurawina suszona spełniła wszystkie moje oczekiwania. Produkt

Tradycyjna kuchnia Kasi
Zapiekanka warzywna z klopsikami 147

Zapiekanka warzywna z klopsikami Bardzo smaczne danie z mięsnymi kuleczkami i mnóstwem warzyw zapiekane pod pierzynką z sosu pomidorowego. Polecam!     Składniki: 0,5kg mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka musztardy Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 niewielka cukinia(...)zalaniu sosem i zapieczeniu nie wygląda już tak efektownie jak przed jednak jest baaardzo smaczna *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: KEBABOWA ZAPIEKANKA MAKARONOWA PRZEPIS TUTAJ ZAPIEKANKA GOŁĄBKOWA PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI

Blog z Apetytem
Potrawka Figo Fago 86

Potrawka Figo Fago Szybkie mięsne danie, które można podać z makaronem lub ryżem. Składniki: ·        Filet z kurczaka ·        Cebula ·        2 marchewki ·        1 pietruszka ·        Kostka rosołowa

Kulinarna Chwila
Kotlety z mięsa po rosole 353

    Niemal w każdym polskim domu niedziela jest dniem gotowania rosołu. A co zrobić z mięsem pozostałym po rosole? Najprościej jest je zjeść… zrob

Kulinarne S.O.S.
Kotlety z mięsa po rosole 353

    Niemal w każdym polskim domu niedziela jest dniem gotowania rosołu. A co zrobić z mięsem pozostałym po rosole? Najprościej jest je zjeść… zrob

Kulinarny S.O.S.