 Wołowina Wellington - Beef Wellington 260
Wołowina Wellington - Beef Wellington 260Beef Wellington to potrawa kuchni brytyjskiej w postaci polędwicy wołowej, otoczonej warstwą pasztetu lub farszu grzybowego, zapiekanej w cieście francuskim. Mięso tak upieczone jest soczyste, pyszne
Moje Małe Czarowanie Gulasz z indyka, dyni i pieczarek 213
Gulasz z indyka, dyni i pieczarek 213Gulasz pyszny i znakomicie smakuje z kaszą. Dyni mam jeszcze zapas z jesieni ale w sklepach jeszcze dostaniecie więc zachęcam do gotowania. Danie bardzo zdrowe i
Moje Małe Czarowanie Makaron z sosem z dyni i polędwicą wieprzową 210
Makaron z sosem z dyni i polędwicą wieprzową 210Pyszne danie, świeże i zdrowe składniki, miękka i delikatna polędwica wieprzowa, czegóż chcieć więcej, chyba tylko dobrego towarzystwa do jedzenia. Danie wyszło wyborne i smakowite. Ja
Moje Małe Czarowanie Makaron z pesto, suszonymi pomidorami i grana padano 208
Makaron z pesto, suszonymi pomidorami i grana padano 208Makaron to produkt z którego bardzo szybko można wyczarować pyszny obiad. Dziś polecam z pesto, pachnącymi pomidorami i włoskim serem. Ważne jest aby makaronu nie rozgotować
Moje Małe Czarowanie Carcamusa toledana czyli przekąska z Toledo 257
Carcamusa toledana czyli przekąska z Toledo 257Danie które dziś przedstawiam pochodzi z Toledo - stolicy regionu Kastylia - La Mancha i jest ono jednym z najsłynniejszych przekąsek w tym miejscu. Potrawa jest przepyszna i
Moje Małe Czarowanie Pikle wg Jamiego Olivera 321
Pikle wg Jamiego Olivera 321Jamie Oliver propagator zdrowego jedzenia i nie marnowania jedzenia zaproponował taki sposób na wykorzystanie resztek warzyw. Po kilku dniach pikle gotowe a można je wykorzystać jako
Moje Małe Czarowanie Zapiekanka z dyni makaronowej na spodzie z bułki paryskiej 200
Zapiekanka z dyni makaronowej na spodzie z bułki paryskiej 200Taka zapiekanka to pożywne i bardzo smakowite danie czy jest zimno czy jest śnieżnie czy może deszczowo. Polecam serdecznie do wypróbowania przepisu. Można ją przygotować dzień
Moje Małe Czarowanie Gulasz pachnący jałowcem i grzybami 173
Gulasz pachnący jałowcem i grzybami 173Danie robiłam na Nowy Rok a dziś się chwalę, jest pyszne. Tak jak w tytule gulasz pachnie lasem, jałowcem i grzybami, polecam gorąco. Delikatne mięso jelenia
Moje Małe Czarowanie Małże w winie z warzywami 205
Małże w winie z warzywami 205Małże to pyszne skorupiaki które goszczą często na naszym stole. Tym razem zaproponuję je w winie z warzywami, mają jedyny i niepowtarzalny smak i smakują wyśmienicie
Moje Małe Czarowanie Gulasz wołowy z pomidorami wprost z Francji 218
Gulasz wołowy z pomidorami wprost z Francji 218Ragoût de boeuf aux tomates czyli gulasz wołowy z pomidorami. Danie rodem z Francji, pyszne, aromatyczne i żywcem wyjęte z Prowansji. Przepis według pomysłu z ulotki
Moje Małe Czarowanie Crosstini z pastą wątróbkową - buon appetito! 171
Crosstini z pastą wątróbkową - buon appetito! 171też wykorzystać wątróbkę usmażoną obiadu. Następnie mielimy razem z jajkami i tartym czosnkiem. Na oliwie podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Do pasty dodajemy majonez, usmażoną cebulę, drobno posiekaną natkę i doprawiamy solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową albo kuminem. Smarujemy tosty pastą i ozdabiamy świeżymi ziołami i prażonymi na suchej patelni ziarnami dyni i słonecznika. Tym razem życzę
Bon Appetit Małgorzaty Pizza z kozim serem, figami, kurkami i szpinakiem 236
Pizza z kozim serem, figami, kurkami i szpinakiem 236mleka rozcieńczonego z wodą (pół na pół) pół łyżeczki soli szczypta pieprzu i zioła (bazylia, oregano, tymianek) dodatki do ciasta oczywiście wedle indywidualnego podniebienia: 150 g sera koziego 3 świeże figi ok 200 g świeżego szpinaku (ewentualnie mrożony w liściach) 200 g kurek 2 ząbki czosnku 1 mały kartonik pasty pomidorowej suszone oregano świeża bazylia sól, pieprz granulowany czosnek
Bon Appetit Małgorzaty Lekka zupa z porów i ziemniaków aromatyzowana tymiankiem 193
Lekka zupa z porów i ziemniaków aromatyzowana tymiankiem 193wolę bardziej rzadką :) I taką Wam dziś przedstawiam. Z dodatkiem ulubionych ziół jest bardzo aromatyczna. Składniki: 2 małe pory albo 1 duży (białe i zielone części) 4 ziemniaki 1 cebula 2 l bulionu z włoszczyzny 2 listki bobkowe 3 ziela angielskie 2 ząbki czosnku suszony tymianek sól morska świeżo mielony pieprz Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry, pory
Bon Appetit Małgorzaty Makaronowa zapiekanka z kurczakiem i cukinią 271
Makaronowa zapiekanka z kurczakiem i cukinią 271olej lub oliwa PRZYGOTOWANIE Kurczaka kroimy w kostkę i razem z posiekanym czosnkiem smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Doprawiamy solą i pieprzem. Cukinię (bez obierania) kroimy w półplasterki. Dodajemy do kurczaka razem z pokrojonymi pomidorami (bez skórki). Dodajemy cukier,chili i doprawiamy majerankiem lub ulubionymi ziołami. Dusimy razem około 10 minut. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzony przekładamy
Moje Kuchenne Rewelacje Kurczak po prowansalsku 315
Kurczak po prowansalsku 315Post Kurczak po prowansalsku pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje