bardzo aromatyczna no i z czosnkiem :D Składniki : 4 steki ok 1,5 - 2 kg marynata 1/4 szklanki miodu 0,5 filiżanki burbonu 0,5 łyżeczki płatków czerwonej papryki 3 żabki czosnku 1 łyżeczka soku z limonki 1 łyżeczka zmielonego pieprzu 2 łyżeczki kolendry pęczek szczypiorku puree 0,5 kg ziemniaków 0,5 szklanki ciepłego
Niezły MłynekSkładniki (na dwie porcje): 50 gram pieczonej dyni, pokrojonej w kostkę 1/4 granata 80 gram mix sałat z roszponką 1 gruszka 1/4 papryki czerwonej garść czarnych oliwek 50 białego sera chudego łyżeczka miodu łyżeczka musztardy sok z połowy limonki sól pieprz Dynię pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut, następnie kroimy w kostkę. Gruszkę i paprykę
Mango Papajasmażyłam jej na patelni tylko od razu zapiekłam w piekarniku w szklanej formie do tarty Termisil. Ta wyszła zdecydowanie pyszniejsza:) składniki: 7 jajek 350 g młodej cukinii pół czerwonej papryki 1 mała cebula 2 czubate łyżki mąki sól ziołowa do smaku olej do smażenia 50 g sera cheddar 1 garść pąków nasturcji 1-2 łyżki posiekanej natki Cukinię umyć, osuszyć
Monia miesza i gotujeczegoś jeszcze? Ze świeżym pieczywem i dobrym masłem będzie również wybornie smakować. Do przygotowania pomidorowego dżemu możecie użyć dowolnych pomidorów, ja użyłam odmiany Lima, ale można również wykorzystać inne czerwone odmiany, jak również zielone i żółte. Przepis pochodzi z książki "Pomidory. Kuchnia smakosza". Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćproszku do pieczenia 1 kg jabłek, 4 łyżki cukru kryształu, 1/2 łyżeczki cynamonu ; to na masę jabłkową na pianę ; 5 białek, 1 szklanka cukru kryształu, 1 czerwony kisiel Wykonanie: Z masła, mąki , żółtek i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 części , wyrobione kule wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny . Jabłka obieramy ze skórki
Gorący kąsekSurówka z buraczków propozycja na dodatek do obiadu. SKŁADNIKI 3-4 czerwone buraczki jedna cebula 1 łyżka octu balsamicznego 2 winne jabłka 1 łyżeczka miodu sól, pieprz WYKONANIE Buraczki gotujemy do miękkości. Po ostudzeniu buraki oraz jabłko ścieramy na grubych oczkach. Dodajemy posiekaną w kostkę cebulę, ocet balsamiczny, miód, odrobinę pieprzu i soli. Mieszamy- surówka gotowa SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewywięcej ludzi w kuchni tym weselej, a przy tarkowaniu każda para rąk się przyda :D Składniki na ok 8 słoików o pojemności 400 ml 8 dużych buraków 5 papryk czerwonych 3 duże cebule 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki octu sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Buraki umyć, obrać i ugotować do miękkości - ostudzić. Paprykę pokroić w kostkę i udusić
Niezły Młynekmagiczne chwile spedzone ze wspaniala herbatka Sante . Z Herbata czarna Yunnan Fruit Essence . Zapraszam do Sri Lanki! Sri Lanka to synonim przepieknie polozonych plantacji, na ktorych czerwona gleba kontrastuje z zielenia uprawianej herbaty i blekitem nieba. Cejlonczycy specjalizuja sie w herbatach czarnych , a najlepsze z nich, w tym rowniez Ceylon Fruit Essence , pochodza z okolic wysokogorskiego regionu NUWARA
Z Kuchni Do Kuchnicalej rodzinki. Szynka marynowana w ziolach z dodatkiem oliwy z oliwek GOCCIA D ORO z czosnkeim jest aromatyczna i kruchutka . Nie pozostaje mi nic innego jak zaproponowac dobre czerwone wino i zyczyc smacznego
Z Kuchni Do Kuchnidelikatnie ( niekoniecznie) oraz nakladamy lyzeczka naza bruschette warzywna Na koniec polewamy oliwa z oliwek i dekorujemy wg. uznania. Kto nie lubi czosnku moze dodac oliwy czosnkowej ... Podajemy z czerwonym winem. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnitego pecorino ( owczy) ale jak nie mamy to zwykly parmezan wystarczy. Dekorujemy bazyli ą . I zasypujemy słodkimi migdałami całą naszą potrawę ... Migdały te złagodzą ostry temperament potrawy … Czerwone wino... i ż ycz ę wszystkim SMACZNEGO
Z Kuchni Do Kuchnirzecz najpotrzebniejsza – FUSILLI MALMA sok pomidorowy 100 % od Tymbark kiełbasa mocno wędzona , najlepiej z dzika ( nie masz dzika pod ręką? Nie szkodzi- może być dobra wiejska wędzona kiełbaska) papryka czerwona i papryka żółta czosnek- nie żałowałam-mnie poszła główka świeża bazylia oliwa z oliwek,sól, masło około łyżki Podsmażamy na łyżce masła czosnek pokrojony w talarki, dodajemy paprykę pokrojoną
Z Kuchni Do KuchniWskaźnik zużycia filtra przypomina o jego comiesięcznej wymianie. Wskaźnik LED sensor odmierza miesiąc od momentu wyprowadzenia go z trybu uśpienia. Kiedy upłynie czas przydatności filtra dioda zacznie migać kolorem czerwonym. (wskaznik należy ustawić od nowa po każdorazowej wymianie wkładu w dzbanku) Dzbanek wystarczy podstawić pod kran...i lać lać lać w niego wodę ! KORZYŚCI: Po pierwsze OSZCZĘDNOŚĆ Stosowanie filtrów
Z Kuchni Do Kuchniszklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki ziemniaczanej poncz/ kawa Jacobs 2 lyżki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody Galaretka .galaretka czerwona .drobno pokrojone jabłuszka Masa piankowa: 4 białka pół szklanki cukru do posypania czekolada w wiórkach Wykonanie: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodać
Z Kuchni Do Kuchniherbatka, jest herbatą docenioną na całym świecie za swój niepowtarzalny aromat. O jej pochodzeniu krążą legendy. Ceylon Lady Grey dostałam od Herbaciarnia Tea Club . Przyszła do mnie w czerwonej torebeczce. Gdy ją otworzyłam , od razu przytulił mnie zapach..pomarańczy, cytryn, bergamoty, mandarynek... zapach rajskiej wyspy, relaksu i energii... euforii bym rzekła. Zapach radości! Zajrzyjmy więc do środka! Prawdziwa ceylońska
Z Kuchni Do Kuchni