czerwony - 5718 przepisów (strona:221/382)

Aromatyczny grillowany stek na burbonie i miodzie 173

bardzo aromatyczna no i z czosnkiem :D  Składniki : 4 steki ok 1,5 - 2 kg marynata 1/4 szklanki miodu 0,5 filiżanki burbonu  0,5 łyżeczki płatków czerwonej papryki 3 żabki czosnku 1 łyżeczka soku z limonki 1 łyżeczka zmielonego pieprzu 2 łyżeczki kolendry pęczek szczypiorku puree 0,5 kg ziemniaków 0,5 szklanki ciepłego

Niezły Młynek
Sałatka z pieczoną dynią, granatem, gruszką i białym serem 171

Składniki (na dwie porcje): 50 gram pieczonej dyni, pokrojonej w kostkę 1/4 granata 80 gram mix sałat z roszponką 1 gruszka 1/4 papryki czerwonej garść czarnych oliwek 50 białego sera chudego łyżeczka miodu łyżeczka musztardy sok z połowy limonki sól pieprz Dynię pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut, następnie kroimy w kostkę. Gruszkę i paprykę

Mango Papaja
Frittata z cukinią z piekarnika 218

smażyłam jej na patelni tylko od razu zapiekłam w piekarniku w szklanej formie do tarty Termisil. Ta wyszła zdecydowanie pyszniejsza:) składniki: 7 jajek 350 g młodej cukinii pół czerwonej papryki 1 mała cebula 2 czubate łyżki mąki sól ziołowa do smaku olej do smażenia 50 g sera cheddar 1 garść pąków nasturcji 1-2 łyżki posiekanej natki Cukinię umyć, osuszyć

Monia miesza i gotuje
Dżem pomidorowy z lawendą i limonką (na słodko) 171

czegoś jeszcze? Ze świeżym pieczywem i dobrym masłem będzie również wybornie smakować. Do przygotowania pomidorowego dżemu możecie użyć dowolnych pomidorów, ja użyłam odmiany Lima, ale można również wykorzystać inne czerwone odmiany, jak również zielone i żółte. Przepis pochodzi z książki "Pomidory. Kuchnia smakosza". Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Jabłecznik z kisielem 363

proszku do pieczenia 1 kg  jabłek, 4 łyżki cukru kryształu, 1/2 łyżeczki cynamonu ; to na masę jabłkową  na pianę ; 5 białek, 1 szklanka cukru kryształu, 1 czerwony kisiel  Wykonanie: Z masła, mąki , żółtek i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 części , wyrobione kule wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny . Jabłka obieramy ze skórki

Gorący kąsek
Surówka z buraczków 184

Surówka z buraczków propozycja na dodatek do obiadu. SKŁADNIKI 3-4 czerwone buraczki jedna cebula 1 łyżka octu balsamicznego 2 winne jabłka 1 łyżeczka miodu sól, pieprz WYKONANIE Buraczki gotujemy do miękkości. Po ostudzeniu buraki oraz jabłko ścieramy na grubych oczkach. Dodajemy posiekaną w kostkę cebulę, ocet balsamiczny, miód, odrobinę pieprzu i soli. Mieszamy- surówka gotowa SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
Sałatka z buraczków 320

więcej ludzi w kuchni tym weselej, a przy tarkowaniu każda para rąk się przyda :D Składniki na ok 8 słoików o pojemności 400 ml 8 dużych buraków 5 papryk czerwonych 3 duże cebule 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki octu sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Buraki umyć, obrać i ugotować do miękkości - ostudzić. Paprykę pokroić w kostkę i udusić

Niezły Młynek
W krainie Sante- zapraszam do Sri Lanki ... 132

magiczne chwile spedzone ze wspaniala herbatka Sante . Z  Herbata czarna Yunnan Fruit Essence . Zapraszam do Sri Lanki!  Sri Lanka to synonim przepieknie polozonych plantacji, na ktorych czerwona gleba kontrastuje z zielenia uprawianej herbaty i blekitem nieba. Cejlonczycy specjalizuja sie w herbatach czarnych , a najlepsze z nich, w tym rowniez Ceylon Fruit Essence , pochodza z okolic wysokogorskiego regionu NUWARA

Z Kuchni Do Kuchni
Obiad w towarzystwie GOCCIA D ORO z czosnkiem 250

calej rodzinki. Szynka marynowana w ziolach z dodatkiem oliwy z oliwek GOCCIA D ORO z czosnkeim jest aromatyczna i kruchutka .  Nie pozostaje mi nic innego jak zaproponowac dobre czerwone wino i zyczyc smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
BRUSCHETTA 191

delikatnie ( niekoniecznie) oraz nakladamy lyzeczka naza bruschette warzywna  Na koniec polewamy oliwa z oliwek i dekorujemy wg. uznania. Kto nie lubi czosnku moze dodac oliwy czosnkowej ... Podajemy z czerwonym winem. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
MUSZELKI TESCIOWEJ 169

tego pecorino ( owczy) ale jak nie mamy to zwykly parmezan wystarczy. Dekorujemy bazyli ą .  I zasypujemy słodkimi migdałami całą naszą potrawę ... Migdały te złagodzą ostry temperament potrawy …  Czerwone wino... i ż ycz ę wszystkim SMACZNEGO

Z Kuchni Do Kuchni
Fusilli Gajowego Rozbójnika 151

rzecz najpotrzebniejsza – FUSILLI MALMA sok pomidorowy 100 % od Tymbark kiełbasa mocno wędzona , najlepiej z dzika ( nie masz dzika pod ręką? Nie szkodzi- może być dobra wiejska wędzona kiełbaska) papryka czerwona i papryka żółta czosnek- nie żałowałam-mnie poszła główka świeża bazylia oliwa z oliwek,sól, masło około łyżki Podsmażamy na łyżce masła czosnek pokrojony w talarki, dodajemy paprykę pokrojoną

Z Kuchni Do Kuchni
DAFI - Szklany dzbanek filtrujący 2 L - LED Sensor 169

Wskaźnik zużycia filtra przypomina o jego comiesięcznej wymianie. Wskaźnik LED sensor odmierza miesiąc od momentu wyprowadzenia go z trybu uśpienia. Kiedy upłynie czas przydatności filtra dioda zacznie migać kolorem czerwonym. (wskaznik należy ustawić od nowa po każdorazowej wymianie wkładu w dzbanku)   Dzbanek wystarczy podstawić pod kran...i lać lać lać w niego wodę ! KORZYŚCI: Po pierwsze OSZCZĘDNOŚĆ Stosowanie filtrów

Z Kuchni Do Kuchni
Lekkie owocowe kuszenie 190

szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki ziemniaczanej poncz/ kawa Jacobs 2 lyżki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody Galaretka .galaretka czerwona .drobno pokrojone jabłuszka Masa piankowa:   4 białka pół szklanki cukru do posypania czekolada w wiórkach Wykonanie:   Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodać

Z Kuchni Do Kuchni
CEYLON LADY GREY 201

herbatka, jest herbatą docenioną na całym świecie za swój niepowtarzalny aromat. O jej pochodzeniu krążą legendy. Ceylon Lady Grey dostałam od Herbaciarnia Tea Club .   Przyszła do mnie w czerwonej torebeczce. Gdy ją otworzyłam , od razu przytulił mnie zapach..pomarańczy, cytryn, bergamoty, mandarynek... zapach rajskiej wyspy, relaksu i energii... euforii bym rzekła. Zapach radości! Zajrzyjmy więc do środka! Prawdziwa ceylońska

Z Kuchni Do Kuchni