czerwony - 5718 przepisów (strona:215/382)

Sałatka kalafiorowa z groszkiem 381

jakie przyrządzałam. Sezon kalafiorowy przed nami, więc pewnie często będzie gościć na naszym stole. Składniki: 1 kalafior 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy zwykłej lub mini kolby 1 mała czerwona cebula 1 pęczek szczypiorku 2 średnie marchewki 1 por kilka łyżek majonezu jogurt naturalny sól  pieprz Kalafior ugotować i podzielić na różyczki. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Por pokroić

Apetyczna babeczka
Makorańska harira 167

łyżki stołowe masła 22 dag jagnięciny 1 pokrojona cebula 45 dag pomidorów 4 łyżki posiekanej kolendry 2 łyżki posiekanej pietruszki 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki zmielonego cynamonu 1/4 szk czerwonej soczewicy 1/2 szk cieciorki, namoczonej na noc 3 szk wody 4 małe cebulki lub szalotki 1/4 szk makaronu, (u mnie bez) sól świeżo zmielony czarny pieprz Do przybrania: posiekana świeża

Apetyczna babeczka
Nalewka z jagód goji na miodzie 178

Jagody goji są uważane za najzdrowsze owoce świata, nazywane są czerwonymi diamentami. Spożywanie ich ma zapewnić długie i zdrowe życie. Tak więc codzienna dawka nalewki z owoców goji zapewni nam solidna dawkę antyutleniaczy, minerałów, witamin i wielu innych składników :) Moje owoce jagód goji pochodzą od sprawdzonego sprzedawcy, czyli od Owocowego Raju :). Składniki na nalewkę: 30 dag suszonych jagód goji

Apetyczna babeczka
Wiosenna tęcza 237

Wymieszać. Kokos: 10 dag wiórków kokosowych  www.Skworcu.com.pl 2 łyżki cukru kryształu 1 łyżka masła Podane składniki wymieszać i podsmażyć na złoty kolor. Dodatki: 2 galaretki koloru niebieskiego lub czerwonego przygotować wg.przepisu 1 paczka okrągłych biszkoptów Przełożenie ciasta: Biszkopt - 1/2 masy budyniowej - masa jabłkowa - 1/2 masy budyniowej - biszkopty - zalać tężejącą galaretką - masa biała - wierzch posypać usmażonym kokosem.  Źródło ,, ciasta

Apetyczna babeczka
KNÄCKERBRÖD 164

pieczywa. Otwór w środku tego chlebka to pamiątka po czasach, kiedy do suszenia nawlekano pieczywo na kij, który następnie wieszano na krokwiach. Można upiec mniejsze chlebki i związać je czerwoną wstążką, a następnie podarować komuś bliskiemu. Przepis na 8 chlebków: 45 dag mąki żytniej, mielonej w domu lub z przemiału typ 2000 1 łyżeczka soli 2 g świeżych drożdży

Apetyczna babeczka
Chata Kordowiec 155

Dużo dobrej energii i pozytywnych ludzi. Beskid Sądecki cudowny jak zawsze ... Nasza mała wyprawa z Roztoki Ryterskiej czerwonym szlakiem do Chaty Kordowiec.... Jak to bywa w życiu...wszystko co dobre, szybko się kończy.... www.kordowiec.com

Apetyczna babeczka
Sernik z rabarbarem 160

piec jeszcze 30 minut. Gotowy sernik odstawić do wystygnięcia.   Masa z rabarbaru: 1 kg rabarbaru 5 dag cukru kryształu  100 ml wody 1 czerwona galaretka Rabarbar umyć, oczyścić z włókien, pokroić na małe kawałki od 1-2 cm. Do dużego rondla wlać wodę, wsypać cukier i pokrojony rabarbar. Gotować ok. 5 minut, odcedzić. Wodę z gotowania zlać, rozpuścić

Apetyczna babeczka
Pikantny ser owczy zapiekany w cieście 140

mąki pszennej 15 dag margaryny 1 jajo 1 żółtko Masa serowa: 35 dag sera owczego 1 pęczek szczypiorku 15 dag żółtego sera gołdy 2 łyżeczki ostrej mielonej papryki czerwonej 1/2 łyżeczki soli łyżka masła i łyżka mąki na zasmażkę 100 ml słodkiej śmietany świeżo starta gałka muszkatołowa świeżo starty czarny pieprz 2 łyżki octu jabłkowego lub winnego 3 łyżki oliwy

Apetyczna babeczka
Dietetyczna sałatka z makaronu ryżowego 1906

sałatek, oraz wielu potraw mięsnych i wegetariańskich. Warto po niego sięgać!. Znajdziecie go u sprawdzonego sprzedawcy www.naSushi.pl Składniki: 20 dag makaronu ryżowego 1 zielony ogórek 3 jaja 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy sól pieprz olej kujawski o aromacie bazylii jako dressing świeża natka pietruszki 1. Makaron ugotować wg.przepisu na opakowaniu. Przed gotowaniem nitki połamać na krótsze kawałki. Po ugotowaniu

Apetyczna babeczka
Sałatka z bobu, krewetek koktajlowych i czosnku 200

Sałatka jest sycąca i z pewnością w letnie dni zastąpi nam obiad, a przygotowuje się ją w kwadrans. Oto mój przepis... Składniki dla 4 osób: 1 kg bobu 1 czerwona papryka 25-35 dag krewetek koktajlowych 4-5 ząbków czosnku garść drobno pokrojonego koperku do smażenia olej kujawski  o smaku czosnku i bazylii łyżka soli do gotowania bobu świeżo

Apetyczna babeczka
Cukinia nadziewana ryżem jaśminowym 168

pysznie i zdrowo ją nadzieję. Po dobry ryż jaśminowy zajrzyjcie do sprawdzonego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl . Składniki na obiad dla 4 osób: 2 średnie cukinie 15 dag ryżu jaśminowego 1 duża czerwona papryka 1 duża cebula 8 pieczarek Ser żółty lub pleśniowy - kilka plastrów 1. Ryż gotujemy 10 minut, cebulkę i pieczarki blanszujemy na oliwie z oliwek. Paprykę kroimy w kostkę. Cukinie

Apetyczna babeczka
Szynka marynowana w winie porzeczkowym 179

rarytas dla osób, które lubią mięso z posmakiem owocowym. Szynka marynowana w czerwonym winie porzeczkowym, oliwie z oliwek od Hiszpańskich Delikatesów ,  oraz z solą morską.  Składniki: ok 1.5 kg surowej szynki 2-3 łyżeczki soli gruboziarnistej 3-4 łyżki oliwy z oliwek 2 szklanki domowego wina, u mnie porzeczkowe świeżo mielony pieprz 1. Mięso dokładnie myjemy, osuszamy, nacinamy

Apetyczna babeczka
Pasztet z ciecierzycy z suszonymi pomidorami w oleju 183

ciecierzycy (cieciorki), znajdziecie ją na stronie www.Skworcu.com.pl 1/2 szklanki suszonych pomidorów w oleju 3 cebule 3 ząbki czosnku oliwa z oliwek świeżo starty pieprz  1 łyżeczka czerwonej ostrej papryki ziarna słonecznika do posypania 1. Cieciorkę namoczyć na noc w zimnej wodzie. Następnego dnia obgotować ją ok 30-40 minut w lekko osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. 2. Na patelni

Apetyczna babeczka
Sos paprykowo pomidorowy do ryżu i drobiu 196

kocha!.  Składniki: 2 kg pomidorów, najlepiej malinówka lub limo, ważne żeby to były wiejskie pomidory z targu, a nie z supermarketu 1/2 kg cukinii 1 i 1/2 kg czerwonej papryki, zamiennie można dołożyć 2 żółte papryki 20 dag pieczarek 1 szklanka cukru brązowego 1/2 szklanka oleju lub oliwy 1 łyżka soli 3/4 szklanki octu 1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego

Apetyczna babeczka
Sałatka z kapustą, ogórkiem i pomidorami 211

porcji warzyw wychodzi 6 litrowych słoików gotowej sałatki.  Przepis pochodzi z książki siostry Anastazji, w oryginale zielone pomidory zostały zamienione na żółtą Limę. Składniki: 1  kg czerwonych pomidorów Limo 1  kg żółtych pomidorów Limo 1 kg cebuli  1 kg ogórków gruntowych  1 kg kapusty białej  1/2 kg marchewki 4 ząbki czosnku 20 dag cukru

Apetyczna babeczka