Eggplant and peppers on focaccia. Składniki. 1 mały bakłażan 1 focaccia 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 cebula czerwona 1 papryka mała 2 łyżki kolendry posiekanej 1 łyżka parmezanu utartego 1 łyżka sera cheddar utartego 2 łyżki oleju Wykonanie. Plastry bakłażana lekko posolić i usmażyć na złocisto. Focaccię pokroić na 4 części i następnie na połowę horyzontalnie. Zrumienić
Kulinarny karnet Christopherawith smoked ham. Składniki. 4 kotlety z karkówki 4 plastry prosciutto crudo 5 szt. cebula 5 dag suszone pomidory koktajlowe 0,5 szt. papryka żółta 0,5 szt. papryka czerwona przyprawa do dań Kucharek majeranek pieprz cayenne 2 ząbki czosnek 3 łyżki olej bazylia pieprz czarny papryka słodka Wykonanie. Karkówkę pokroić na 4 kotlety, rozbić, przyprawić. Do oleju dodać pokrojony
Kulinarny karnet Christopherałyżki sera. Zapiekamy w piekarniku 190 oC 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika odczekać 5 minut i pokroić na porcje. Tort naleśnikowy dobrze smakuje z czystym rosołem lub czerwonym barszczem. Oczywiście może być podany jako samodzielne danie
Kulinarny karnet ChristopheraEggplant with kabanos and figs Składniki. 1 bakłażan 1 zielony pomidor 0,5 papryka czerwona 2 kabanosy wieprzowe 1 łyżeczka ketchup 1 cebula 2 łyżki majonez 1 świeża figa 10 dag mozzarella sól pieprz czarny chilli oliwa z oliwek aceto balsamico di Modena Wykonanie. Bakłażana pokroić na plastry, posolić, odstawić na 30 minut. Zielony pomidor, paprykę, cebulę i kabanosy, pokroić
Kulinarny karnet ChristopheraResztą oliwy z patelni polać jajka i posypać gruboziarnistą solą morską. Grzyby na sposób dziadka. Składniki. 300g borowiki 50g szynki wiejskiej 1 szalotka 1 ząbek czosnku 50ml wina czerwonego wytrawnego natka pietruszki tymianek sól pieprz olej do smażenia Wykonanie. Borowiki oczyścić dokładnie szczoteczką, nie myć. Pokroić w dosyć grube plastry najlepiej razem z trzonami. Usmażyć na oliwie
Kulinarny karnet Christopherapolania, pozostawiam do wyboru. Poniżej cztery możliwości, ale zapewniam, kombinacji jest dużo więcej. Składniki 1 mały ogórek 1 pomidor 1 świeża figa 1 płatek karamboli Winegret 1. miód, czerwony ocet winny, sok z cytryny, oliwa z oliwek, sól, pieprz 2. cytryna, musztarda, oliwa z oliwek, sól morska, biały pieprz 3. ocet winny, oliwa, sól, pieprz 4. sok z cytryny
Kulinarny karnet ChristopheraBacon in the round Składniki. 3 plastry świeżego boczku 1 pęczek dymki pieprz przyprawa kucharek chilli papryka czerwona 3 patyki do szaszłyków Wykonanie Plastry boczku rozklepać, przyprawić do smaku. Z pęczka dymki, wykorzystać tylko zielony szczypior. 5 - 6 szczypiorków owijać plastrem boczku. Na czas grillowania, w środek włożyć patyk do szaszłyków. Spiralki będą proste i nie będą się odkształcać
Kulinarny karnet Christopheraszynka wieprzowa 2 cebule 10 dag ryż 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% sól, pieprz czarny, majeranek 0,7 l. bulion z drobiu Sos pomidorowy: 1 puszka pomidory pelatti 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 2 cebule 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich francuskich ½ łyżeczki cukru 2 liście laurowe 3 ziele angielskie 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu winnego
Kulinarny karnet ChristopheraLondon's plum, marinated in Earl Grey Składniki. 30 dag śliwek suszonych 300 ml wody 7 łyżeczek herbaty Earl Grey czarnej 25 dag cukru 250 ml octu czerwonego Ponti 0,5 cytryny 7 goździków 3 ziarna ziela angielskiego 3 cm kory cynamonowej szczypta gałki muszkatołowej szczypta kardamonu Wykonanie. Śliwki suszone, nie wędzone, przelać ciepłą wodą i przełożyć do miski. Zaparzyć
Kulinarny karnet ChristopheraPeppers stuffed with salmon Składniki. 3 strąki papryki czerwonej 20 dag łososia lub dorsza 1 kromka chleba tostowego 1 łyżeczka soku z cytryny 150 ml śmietany kremowej 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 łyżki oliwy 2 łyżki natki pietruszki sól pieprz Wykonanie. Strąki papryki opiec ,następnie zanurzyć w zimnej wodzie, aby obniżyć temperaturę i zdjąć skórkę. Posolić z obu stron
Kulinarny karnet Christopherarozmarynem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Tarta z ciasta francuskiego z cukinią Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica w pomidorach pelati Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Ratatuja
Moja smaczna kuchniaSKŁADNIKI (porcja na 2 osoby) 16 dużych krewetek 5 dużych ząbków czosnku 2 łyżki masła garść świeżej kolendry ok. 6 papryczek suszonych papryczek pili pili ok. 4 cm świeżej czerwonej papryczki chilli 1, 5 czubatej łyżeczki wędzonej pikantnej hiszpańskiej mielonej papryki pimento 2 płaskie łyżeczki mielonego kuminu rzymskiego 1,5 łyżki wędzonej łagodnej hiszpańskiej mielonej papryki pimento oliwa z oliwek
OstryKęsWiadomo, impreza bez koreczków, to nie impreza. A koreczki na Halloween muszą być dopasowane tematycznie do okazji, czyli przerażające :) Składniki: cebulki marynowane oliwki zielone i czarne wykałaczki czerwony barwnik spożywczy Z zielonych oliwek odkrawamy końce, z czarnych wycinamy "źrenice". Cebulki smarujemy lekko barwnikiem, tak samo wykałaczki. Nabijamy na patyczki najpierw czarną oliwkę, potem zieloną i na końcu cebulkę. Smacznego
chwile dla mniewarzywami, a całość z dobrym makaronem - więc syta będzie na pewno. Spróbujcie koniecznie! Smacznego! Składniki : * pół brokuła * pierś z kurczaka * ulubione przyprawy * łyżka oliwy z oliwek * pół czerwonej papryki * pół żółtej papryki * 4 łyżki jogurtu naturalnego greckiego * sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Brokuł ugotować al dente, wystudzić i pokroić. Papryki pokroić w kostkę. Mięso pokroić w małą kosteczkę, przyprawić
Magiczne Życie MartyWitajcie przeprowadziłem porównanie 14 batoników przez was wytypowanych o to wyniki Legenda Zielone prostokąty oznaczają bataony z najwiekszą ilością węglowodanów Czerwone prostokąty oznaczają bataony z najwiekszą ilością białka Zólte prostokąty oznaczają batony z najwiekszą ilością tłuszczy Najbardziej kalorycznym batonem okazał się ku mojemu zaskoczeniu : 1. Kinder
Sylwetka Od Kuchni